|

Direktør for den ny uddannelsesinstitution FGU Østjylland

Kim Kabat er pr. 1. januar tiltrådt stillingen som direktør for den nye uddannelsesinstitution FGU Østjylland, som dækker Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers med en skole i hver kommune. Randers er udpeget som hovedbase for institutionen.

 

Kim Kabat

 

Kim Kabat er 55 år, cand.psych. fra Københavns Universitet med speciale i pædagogisk psykologi samt master i organisationspsykologi fra RUC. Han har mange års erfaringer med dels målgruppen og ungdomsuddannelse, dels med fusions- og organisationsudvikling, de seneste år som selvstændig organisationspsykolog.

”Vi er i FGU Østjyllands bestyrelse rigtig glade for at kunne præsentere Kim Kabat som direktør for det ny FGU Østjylland. Kim har både den teoretiske og praktiske ballast, der skal til for at kunne skabe og lede den ny uddannelsesinstitution”, siger Henrik Øelund, bestyrelsesformand i FGU Østjylland.

Kim Kabat har allerede taget hul på den store opgave, der venter.
”Vores kerneopgave er at gøre en positiv forskel for de unge på kanten af uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, sådan at de får fodfæste, uddannelse og job. Det vil skolens 120 ansatte og jeg gøre vores yderste for løse sammen med skolens ca. 600 elever”, sige han.  Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke er i beskæftigelse.

FGU Østjylland slår dørene op for de første elever august 2019.
”Det er en stor dag, som vi ser frem til med glæde” siger Kim Kabat, ”Indtil da skal vi i fællesskab opbygge det bedste FGU-tilbud til de kommende elever”.

FGU Østjylland er en udadvendt skole med et stærkt lokalt engagement.
”Vores opgave kan kun løses i et tæt samarbejde med kommunerne, ungdomsuddannelserne, det lokale erhvervsliv og civilsamfund. Derfor er vi rigtig glade for den store interesse og de positive udmeldinger fra alle de kommende samarbejdspartnere”, siger Kim Kabat.

Kim Kabat og FGU Østjylland får officiel adresse på Engboulevarden 30, 8960 Randers SØ.

FAKTA

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke er i beskæftigelse. FGU har til opgave at understøtte de unges bestræbelser på at komme ind på, og gennemføre, en kompetencegivende ungdomsuddannelse eller at kvalificere sig til et ufaglært arbejde for måske senere at begynde på en uddannelse.

FGU’s tre spor er: Almen grunduddannelse, Produktionsgrunduddannelse og Erhvervsgrunduddannelse. Som elev kan man efter behov gå på skolen i op til to år. FGU’en er resultatet af Folketingets reform af det forberedende område, som skal styrke indsatsen for de unge under 25, der ikke er klar til en ungdomsuddannelse efter grundskolen.

FGU Østjylland består fra 1. august 2019 af de 5 produktionsskoler i området samt de almene uddannelsesaktiviteter der indtil da primært er varetaget af VUC.

Mere information kan fås hos:
Kim Kabat, kim@kabat.dk, tlf.: 2182 7733

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Ja tak til ordentlighed og reel borgerinddragelse. Nej tak til hastværk.

Ja tak til ordentlighed og reel borgerinddragelse. Nej tak til hastværk.

Indlæg om Broen over Randersvej i Hadsten af Charlotte Green, Det konservative Folkeparti, medlem af Favrskov Byråd og Folketingskandidat ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 400.

Ugens naturbilleder nr. 400.

Heldigvis er mørket på retur og dagene er langsomt begyndt at blive længere. Skønt når solen får sat lidt "plus-point" ind på kontoen ... læs mere
Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
Loading...