|

Direktør for den ny uddannelsesinstitution FGU Østjylland

Kim Kabat er pr. 1. januar tiltrådt stillingen som direktør for den nye uddannelsesinstitution FGU Østjylland, som dækker Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers med en skole i hver kommune. Randers er udpeget som hovedbase for institutionen.

 

Kim Kabat

 

Kim Kabat er 55 år, cand.psych. fra Københavns Universitet med speciale i pædagogisk psykologi samt master i organisationspsykologi fra RUC. Han har mange års erfaringer med dels målgruppen og ungdomsuddannelse, dels med fusions- og organisationsudvikling, de seneste år som selvstændig organisationspsykolog.

”Vi er i FGU Østjyllands bestyrelse rigtig glade for at kunne præsentere Kim Kabat som direktør for det ny FGU Østjylland. Kim har både den teoretiske og praktiske ballast, der skal til for at kunne skabe og lede den ny uddannelsesinstitution”, siger Henrik Øelund, bestyrelsesformand i FGU Østjylland.

Kim Kabat har allerede taget hul på den store opgave, der venter.
”Vores kerneopgave er at gøre en positiv forskel for de unge på kanten af uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, sådan at de får fodfæste, uddannelse og job. Det vil skolens 120 ansatte og jeg gøre vores yderste for løse sammen med skolens ca. 600 elever”, sige han.  Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke er i beskæftigelse.

FGU Østjylland slår dørene op for de første elever august 2019.
”Det er en stor dag, som vi ser frem til med glæde” siger Kim Kabat, ”Indtil da skal vi i fællesskab opbygge det bedste FGU-tilbud til de kommende elever”.

FGU Østjylland er en udadvendt skole med et stærkt lokalt engagement.
”Vores opgave kan kun løses i et tæt samarbejde med kommunerne, ungdomsuddannelserne, det lokale erhvervsliv og civilsamfund. Derfor er vi rigtig glade for den store interesse og de positive udmeldinger fra alle de kommende samarbejdspartnere”, siger Kim Kabat.

Kim Kabat og FGU Østjylland får officiel adresse på Engboulevarden 30, 8960 Randers SØ.

FAKTA

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke er i beskæftigelse. FGU har til opgave at understøtte de unges bestræbelser på at komme ind på, og gennemføre, en kompetencegivende ungdomsuddannelse eller at kvalificere sig til et ufaglært arbejde for måske senere at begynde på en uddannelse.

FGU’s tre spor er: Almen grunduddannelse, Produktionsgrunduddannelse og Erhvervsgrunduddannelse. Som elev kan man efter behov gå på skolen i op til to år. FGU’en er resultatet af Folketingets reform af det forberedende område, som skal styrke indsatsen for de unge under 25, der ikke er klar til en ungdomsuddannelse efter grundskolen.

FGU Østjylland består fra 1. august 2019 af de 5 produktionsskoler i området samt de almene uddannelsesaktiviteter der indtil da primært er varetaget af VUC.

Mere information kan fås hos:
Kim Kabat, kim@kabat.dk, tlf.: 2182 7733

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Stillingsopslag: Ny spidskandidat søges!

Stillingsopslag: Ny spidskandidat søges!

Venstres Flemming Nørgaard trækker sig ... læs mere
Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

En ny undersøgelse viser, at virksomheder og iværksættere i høj grad er tilfredse med den vejledning Favrskov Erhvervsråd tilbyder ... læs mere
Mester Jacob flytter

Mester Jacob flytter

Byens eneste bagerforretning flytter til Sundhedshuset ... læs mere
Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert fortæller følgende fra dagen ... læs mere
Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...