|

Direktør for den ny uddannelsesinstitution FGU Østjylland

Kim Kabat er pr. 1. januar tiltrådt stillingen som direktør for den nye uddannelsesinstitution FGU Østjylland, som dækker Syddjurs, Norddjurs, Favrskov og Randers med en skole i hver kommune. Randers er udpeget som hovedbase for institutionen.

 

Kim Kabat

 

Kim Kabat er 55 år, cand.psych. fra Københavns Universitet med speciale i pædagogisk psykologi samt master i organisationspsykologi fra RUC. Han har mange års erfaringer med dels målgruppen og ungdomsuddannelse, dels med fusions- og organisationsudvikling, de seneste år som selvstændig organisationspsykolog.

”Vi er i FGU Østjyllands bestyrelse rigtig glade for at kunne præsentere Kim Kabat som direktør for det ny FGU Østjylland. Kim har både den teoretiske og praktiske ballast, der skal til for at kunne skabe og lede den ny uddannelsesinstitution”, siger Henrik Øelund, bestyrelsesformand i FGU Østjylland.

Kim Kabat har allerede taget hul på den store opgave, der venter.
”Vores kerneopgave er at gøre en positiv forskel for de unge på kanten af uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, sådan at de får fodfæste, uddannelse og job. Det vil skolens 120 ansatte og jeg gøre vores yderste for løse sammen med skolens ca. 600 elever”, sige han.  Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke er i beskæftigelse.

FGU Østjylland slår dørene op for de første elever august 2019.
”Det er en stor dag, som vi ser frem til med glæde” siger Kim Kabat, ”Indtil da skal vi i fællesskab opbygge det bedste FGU-tilbud til de kommende elever”.

FGU Østjylland er en udadvendt skole med et stærkt lokalt engagement.
”Vores opgave kan kun løses i et tæt samarbejde med kommunerne, ungdomsuddannelserne, det lokale erhvervsliv og civilsamfund. Derfor er vi rigtig glade for den store interesse og de positive udmeldinger fra alle de kommende samarbejdspartnere”, siger Kim Kabat.

Kim Kabat og FGU Østjylland får officiel adresse på Engboulevarden 30, 8960 Randers SØ.

FAKTA

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som ikke er i beskæftigelse. FGU har til opgave at understøtte de unges bestræbelser på at komme ind på, og gennemføre, en kompetencegivende ungdomsuddannelse eller at kvalificere sig til et ufaglært arbejde for måske senere at begynde på en uddannelse.

FGU’s tre spor er: Almen grunduddannelse, Produktionsgrunduddannelse og Erhvervsgrunduddannelse. Som elev kan man efter behov gå på skolen i op til to år. FGU’en er resultatet af Folketingets reform af det forberedende område, som skal styrke indsatsen for de unge under 25, der ikke er klar til en ungdomsuddannelse efter grundskolen.

FGU Østjylland består fra 1. august 2019 af de 5 produktionsskoler i området samt de almene uddannelsesaktiviteter der indtil da primært er varetaget af VUC.

Mere information kan fås hos:
Kim Kabat, kim@kabat.dk, tlf.: 2182 7733

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET GIVNE...

DET GIVNE…

Kurt Villy mindes en tankevækkende klumme af Ole Juul. Om at miste livet - midt i livet. Læs Ole Juul her på PingvinNyt ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Loading...