|

DjH sælger kage til fordel for Knæk Cancer 2021

Lørdag den 30. oktober løber det store Knæk Cancer indsamlingsshow af stablen på TV2.

Foto : Bager Brian Møgelvang, køkkenchef Tom Dessau og køkkenmedhjælper Mariann Brund håber på at kunne samle mindst 10.000 kroner ind til Knæk Cancer. Foto: Henrik Dons Christensen

 

I den forbindelse tager Den jydske Haandværkerskole kampen op mod kræften og samler penge ind ved hjælp af et kagesalg i skolens bistro.

Fra i dag og frem til den 25. oktober går indsamlingen til Knæk Cancer i gang på Den jydske Haandværkerskole. I bistroen vil der nemlig være mulighed for at købe en Knæk Cancer-kage til 8 kroner, hvoraf 5 kroner går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Når de fire uger er gået, vil beløbet blive gjort op og sendt ind til det store indsamlingsshow på TV2.

Men det er ikke første gang, at der bliver bagt i den gode sags tjeneste. Det startede allerede for fem år siden på opfordring af køkkenmedhjælper på DjH, Mariann Brund, der selv har været ramt af en kræftsygdom.

”Jeg har været igennem et kræftforløb, og synes derfor, at det var en god idé, at vi som skole kunne bidrage og støtte en god sag. Derfor foreslog jeg i sin tid, at vi kunne samle penge ind ved at sælge kager til skolens medarbejdere og elever. Det er så blevet en tradition nu, og det er jeg rigtig glad for,” siger hun.

Mariann Brund ved nemlig selv, hvor hårdt det er at gå igennem et forløb med kræft, og understeger, at kampen mod kræft skal løftes i fællesskab.

”Der er ikke nogen, der kan klare det alene,” siger hun.

Nyt kagemål

Derfor er det også vigtigt for Mariann Brund, at der igen i år bliver samlet en masse penge ind til Knæk Cancer. Hun forklarer, at der sidste år ikke blev solgt nær så meget som året forinden på grund af corona. Derfor er det vigtigt, at der i år bliver skruet op for salget.

”Min drøm er, at vi i år når 10.000 kroner. Det betyder, at vi skal sælge 2000 kager,” siger hun og tilføjer, at hun godt ved, at det ikke bliver nemt.

”Vi har aldrig solgt 2000 kager i perioden, men det er godt at have noget at stræbe efter,” siger hun.

For at målet nås ved Mariann Brund, at der også skal lidt opsøgende salg til, og det er hun og de andre fra køkkenet klar på.

”Vi bærer alle T-shirts med ”Støt-Knæk-Cancer” trykt på. De er pink, så man kan ikke undgå at se os og se, hvad vi gerne vil have folk til,” siger hun og smiler.

Samtidig vil hun også opfordre til, at det er støttekagerne, der skal spises en masse af i de fire uger.

”Jeg kommer da til at sige, om det ikke var noget med en Knæk-Cancer-kage i stedet for en af vores andre kager,” siger hun.

Stor opbakning

Mariann Brund fortæller, at hun ikke kun mærker opbakning fra sine kollager. Hele skolen er gode er nemlig gode til at støtte op om formålet.

”Jeg oplever, at der er stor opbakning både blandt personale og elever. De andre år, vi har afviklet det, er der utrolig mange, der har fortalt, hvor fedt det er, at vi gør det her, og at det er en god sag,” siger hun og fortsætter:

”Eleverne, der går her, kender sikkert også nogen, der har været ramt, så det betyder også noget for dem,” siger hun.

DjH er ordentlige

Tom Dessau, der til dagligt arbejder som køkkenchef på DjH, er også stor fortaler for Mariann Brunds initiativ. Han understreger, at indsamlingen stemmer godt overens med skolens værdier.

”En af vores værdier er ordentlighed, og jeg synes, at det viser ordentlighed, at man som erhvervsskole støtter op om fællesskabet og bekæmpelsen af dårligdom,” siger han og fortsætter:

”Vi kunne støtte mange ting. Men kræft er noget, som er tæt på alle, og betyder noget for mange. Vi tager vores ansvar, og gør det, som vi har mulighed for. Der er ikke noget, der er for småt, og derfor donerer vi penge fra et kagesalg,” siger han.

Mariann Brund afslutter med at fortælle, at det betyder alverden at være på arbejdsplads, som støtter op.

”Jeg synes, at det er fedt, at skolen har bakket op om mit initiativ i alle de år. Det er bare fantastisk, og jeg er utrolig stolt, når jeg fortæller omverdenen, at jeg arbejder på Den jydske Haandværkerskole,” siger hun.

 

Bager Brian Møgelvang, køkkenchef Tom Dessau og køkkenmedhjælper Mariann Brund håber på at kunne samle mindst 10.000 kroner ind til Knæk Cancer. Foto: Henrik Dons Christensen

 

 

Henrik Dons Christensen

Kommunikatør

 

 

Den jydske Haandværkerskole

Ellemosevej 25, 8370 Hadsten

Tlf.: 89 37 01 00

Direkte: 89 37 03 24

Mobil: 31 34 57 38

www.djhhadsten.dk

Kontakt os om historier på presse@djhhadsten.dk

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Højskoletime
7. okt. 2021

Højskoletime

Højskoletime
4. nov. 2021

Højskoletime

Loading...

Gasudvikling i tomat ketchup

Gasudvikling i tomat ketchup

Scandic Food A/S tilbagekalder REMA1000 Tomat Ketchup, da der er fundet enkelte flasker med vækst af mælkesyrebakterier, som forårsager gasudvikling ... læs mere
Stem til forbrugervalg i Favrskov Spildevand A/S

Stem til forbrugervalg i Favrskov Spildevand A/S

I perioden 28. september - 12. oktober kan du være med til at bestemme, hvem der ... læs mere
HØSTfester

HØSTfester

Så er det ti for høst fester ... læs mere
Vi må aldrig tage valgfriheden for givet

Vi må aldrig tage valgfriheden for givet

Af Mette Nøhr Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti i Favrskov Grønhøjvej 33, Hammel ... læs mere
KV21: Tour de Favrskov 2.del

KV21: Tour de Favrskov 2.del

Kommunalvalget kan på mange måder sammenlignes med et langt cykelløb. Det blev skudt i gang for flere måneder siden, og nu er der mindre end 2 måneder til løbets deltagere når i mål den 16. november ... læs mere
Forkærligheden for engelske biler blev til levebrødet

Forkærligheden for engelske biler blev til levebrødet

Søren Vestergaard Et af disse specialværksteder er Vintage Car Service i den lille landsby Vester Alling på Djursland ... læs mere
Stort udvalg til bad og køkken

Stort udvalg til bad og køkken

Godt nyt fra Gadeberg XL i Hadsten ... læs mere
Høringssvar til Favrskov Kommunes budget

Høringssvar til Favrskov Kommunes budget

Ældre Sagen i Favrskov har indsendt høringssvar til kommunen om budget 2022-25 ... læs mere
Lørdagsåbent og hyggelige aktiviteter på bibliotekerne

Lørdagsåbent og hyggelige aktiviteter på bibliotekerne

Nu starter en ny sæson med lørdagsbetjening på bibliotekerne i Hinnerup, Hadsten og Hammel ... læs mere
Loading...