|

DjH’s grundforløb 1 var på innovations camp

Grundforløb 1 eleverne (GF1) på Den jydske Haandværkerskole (DjH) afslutter deres forløb med fire dages innovations camp, hvor de bliver udfordret på gode ideer. Campen afsluttes med en opgave, der har rod i den virkelige verden. Opgavestilleren kan være en lokal virksomhed, men ved Innovation camp 2018 er det DjH.

Grundforloebselever på innovations camp.
Casper Kristensen, plastelev, Mathias Modeweg og Simon Fjeldgaard, begge elektrikerelever, og Dannie Pedersen, tømrerelev, var holdet, der løb af med sejren da GF1 afsluttede grundforløbet med en innovations camp over 4 dage. Dommerne lagde blandt andet vægt på, at de havde været gode til samarbejde under opgaveløsningen, og at de gav plads til hinanden under fremlæggelsen.

Mandag morgen. Grundforløbseleverne, der er opdelt på syv hold kendetegnet ved forskellige farver, er ved at bygge LEGO-Mindstormsrobotter, der skal programmeres til både at køre lige ud, i en kvadrat og i en zigzaglinje. Mens opgaven løses lærer holdet hinanden bedre at kende og afprøver samarbejdet, før det går løs, med den store opgave.

Tanken er, at eleverne gennem forløbet skal præsenteres for idegenereringsværktøjer og have mødt rigtige iværksættere. Serieiværksætter Gregers Pedersen, Jacob Biel der står i spidsen for SkatePro og Patrick Stilling fra Flexvideo, der laver reklamevideoer er mødt op for at give de unge en inspirerende peptalk før opgaven afsløres tirsdag middag.

Sundhed, fællesskab og aktivitet på DjH

Opgaven, der er stillet af DjH, lyder: ”Design noget som fremmer sundhed, aktivitet og fællesskab på DjH’s udendørsarealer. Produktet skal kunne bruges af DjH’s elever og / eller ansatte. Det skal være i umiddelbar nærhed af skolens bygninger.” Et vigtigt kriterie for opgaveløsningen er fællesskab og samarbejde, hvor alle bidrager til løsningen.

Torsdag middag er der kun dommernes afgørelse tilbage. Efter en times votering afslører de vinderen. Det var et vanskeligt valg for de unge mennesker er iderige, og der kom mange gode forslag og fremlæggelser.

Valget af bedste løsning af opgaven faldt på sort hold, der havde foreslået en militær forhindringsbane. Dommerpanelet lagde vægt på et godt samarbejde på holdet hele vejen igennem samt en velforberedt og gennemarbejdet fremlæggelse, hvor alle kom til orde. Holdet havde lavet en prototype af virtuelle byggeklodser i programmet Minecraft, der viste deres ide med forhindringsbanen.

Blandt forslagene til opgaveløsningen, var der mange andre gode ideer med sigte på den brede målgruppe. Blandt andet minigolf og fodboldpool.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Hadsten Håndbold går medlemsamok!

Herrelandsholdet succes med VM-guldet i januar måned har skabt den ventede vækst i medlemstallene i håndbold Danmark ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Sorteringen breder sig helt naturligt i Favrskov

Favrskov Forsyning er i fuld gang med at køre skraldespande og containere ud til de kommunale bygninger ... læs mere
Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Meget tilfredsstillende udvikling i Vestjysk Bank i 2018

Med et resultat efter skat i 2018 på 296 mio. kr. mod 163 mio. kr. i 2017, en omkostningsprocent, der fra 2017 til 2018 er nedbragt fra 53,3 til 52,9, og et nedskrivningsbehov, der er faldet fra 270 mio. kr ... læs mere
RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

RIT A/S har overtaget Per Kejser IT

Forretningsoverdragelse i Hadsten ... læs mere
4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning

4 ud af 10 danskere: Rengøring er en belastning ... læs mere
Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

Kommentar til indlæg fra Ove Rosenkvist 20/2-19

PingvinNyt har modtaget dette indlæg fra Kirsten Andersen, Medlem af bestyrelsen i Hadsten Bio ... læs mere
”Julen” står for døren!

”Julen” står for døren!

Men pakker de politiske partier gaverne lidt for pænt ind? ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 2. marts afholder Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Vi har brug for dig til at fremstille ting til basaren i Sognegården ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Loading...