|

DjH’s grundforløb 1 var på innovations camp

Grundforløb 1 eleverne (GF1) på Den jydske Haandværkerskole (DjH) afslutter deres forløb med fire dages innovations camp, hvor de bliver udfordret på gode ideer. Campen afsluttes med en opgave, der har rod i den virkelige verden. Opgavestilleren kan være en lokal virksomhed, men ved Innovation camp 2018 er det DjH.

Grundforloebselever på innovations camp.
Casper Kristensen, plastelev, Mathias Modeweg og Simon Fjeldgaard, begge elektrikerelever, og Dannie Pedersen, tømrerelev, var holdet, der løb af med sejren da GF1 afsluttede grundforløbet med en innovations camp over 4 dage. Dommerne lagde blandt andet vægt på, at de havde været gode til samarbejde under opgaveløsningen, og at de gav plads til hinanden under fremlæggelsen.

Mandag morgen. Grundforløbseleverne, der er opdelt på syv hold kendetegnet ved forskellige farver, er ved at bygge LEGO-Mindstormsrobotter, der skal programmeres til både at køre lige ud, i en kvadrat og i en zigzaglinje. Mens opgaven løses lærer holdet hinanden bedre at kende og afprøver samarbejdet, før det går løs, med den store opgave.

Tanken er, at eleverne gennem forløbet skal præsenteres for idegenereringsværktøjer og have mødt rigtige iværksættere. Serieiværksætter Gregers Pedersen, Jacob Biel der står i spidsen for SkatePro og Patrick Stilling fra Flexvideo, der laver reklamevideoer er mødt op for at give de unge en inspirerende peptalk før opgaven afsløres tirsdag middag.

Sundhed, fællesskab og aktivitet på DjH

Opgaven, der er stillet af DjH, lyder: ”Design noget som fremmer sundhed, aktivitet og fællesskab på DjH’s udendørsarealer. Produktet skal kunne bruges af DjH’s elever og / eller ansatte. Det skal være i umiddelbar nærhed af skolens bygninger.” Et vigtigt kriterie for opgaveløsningen er fællesskab og samarbejde, hvor alle bidrager til løsningen.

Torsdag middag er der kun dommernes afgørelse tilbage. Efter en times votering afslører de vinderen. Det var et vanskeligt valg for de unge mennesker er iderige, og der kom mange gode forslag og fremlæggelser.

Valget af bedste løsning af opgaven faldt på sort hold, der havde foreslået en militær forhindringsbane. Dommerpanelet lagde vægt på et godt samarbejde på holdet hele vejen igennem samt en velforberedt og gennemarbejdet fremlæggelse, hvor alle kom til orde. Holdet havde lavet en prototype af virtuelle byggeklodser i programmet Minecraft, der viste deres ide med forhindringsbanen.

Blandt forslagene til opgaveløsningen, var der mange andre gode ideer med sigte på den brede målgruppe. Blandt andet minigolf og fodboldpool.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Væltepilsner - Støvebajer

Væltepilsner – Støvebajer

På arkivet har vi normalt ikke alkohol, men vi har alligevel et par Thor pilsnere stående med navnene støve-bajer og vælte-pilsner, og hvorfor hedder de nu det. Anledningen var, at den gamle børstenbinderfabrik blev fjernet for at give plads til ... læs mere
I DAG BLÆSER "HØKEREN" OS ET STYKKE...

I DAG BLÆSER “HØKEREN” OS ET STYKKE…

Niels Møller mente, at Kurt Villy kunne huske tilbage til 1979 - og fortalte en lun historie på en kold dag ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 348

Ugens naturbilleder nr. 348

Disse dage med strid vind fra det kolde øst og samtidig grå himmel er ikke særlig fotogene. Derfor kigger jeg tilbage på en af de pæne vinterdage med lidt mere "spil" på himlen ... læs mere
”JULIA”

”JULIA”

Beretningen om nogle stålsatte Lyngå-borgeres modstandskamp under tyskernes besættelse af Danmark er netop blevet genoptrykt ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Kosttilskud Turmeric har for højt indhold af curcumin ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Små stykker blødt plast i hakket svinekød ... læs mere
Fiasko,  eller er der noget jeg misforstår ??

Fiasko, eller er der noget jeg misforstår ??

Regnvandsbassinerne ved Gl. Sellingvej funger ikke OK ? ... læs mere
Quiztid på Hadsten Bibliotek

Quiztid på Hadsten Bibliotek

Bogormen og Hadsten Bibliotek gentager successen fra efteråret, og har i foråret 2018 litterær quiz på programmet to lørdage ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

4 ud af 5 - synes, at burgrisene skal have bedre vilkår, end de har det i dag ... læs mere
Tricktyveri

Tricktyveri

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Kloge billedbøger ... læs mere
Loading...