|

DjH’s grundforløb 1 var på innovations camp

Grundforløb 1 eleverne (GF1) på Den jydske Haandværkerskole (DjH) afslutter deres forløb med fire dages innovations camp, hvor de bliver udfordret på gode ideer. Campen afsluttes med en opgave, der har rod i den virkelige verden. Opgavestilleren kan være en lokal virksomhed, men ved Innovation camp 2018 er det DjH.

Grundforloebselever på innovations camp.
Casper Kristensen, plastelev, Mathias Modeweg og Simon Fjeldgaard, begge elektrikerelever, og Dannie Pedersen, tømrerelev, var holdet, der løb af med sejren da GF1 afsluttede grundforløbet med en innovations camp over 4 dage. Dommerne lagde blandt andet vægt på, at de havde været gode til samarbejde under opgaveløsningen, og at de gav plads til hinanden under fremlæggelsen.

Mandag morgen. Grundforløbseleverne, der er opdelt på syv hold kendetegnet ved forskellige farver, er ved at bygge LEGO-Mindstormsrobotter, der skal programmeres til både at køre lige ud, i en kvadrat og i en zigzaglinje. Mens opgaven løses lærer holdet hinanden bedre at kende og afprøver samarbejdet, før det går løs, med den store opgave.

Tanken er, at eleverne gennem forløbet skal præsenteres for idegenereringsværktøjer og have mødt rigtige iværksættere. Serieiværksætter Gregers Pedersen, Jacob Biel der står i spidsen for SkatePro og Patrick Stilling fra Flexvideo, der laver reklamevideoer er mødt op for at give de unge en inspirerende peptalk før opgaven afsløres tirsdag middag.

Sundhed, fællesskab og aktivitet på DjH

Opgaven, der er stillet af DjH, lyder: ”Design noget som fremmer sundhed, aktivitet og fællesskab på DjH’s udendørsarealer. Produktet skal kunne bruges af DjH’s elever og / eller ansatte. Det skal være i umiddelbar nærhed af skolens bygninger.” Et vigtigt kriterie for opgaveløsningen er fællesskab og samarbejde, hvor alle bidrager til løsningen.

Torsdag middag er der kun dommernes afgørelse tilbage. Efter en times votering afslører de vinderen. Det var et vanskeligt valg for de unge mennesker er iderige, og der kom mange gode forslag og fremlæggelser.

Valget af bedste løsning af opgaven faldt på sort hold, der havde foreslået en militær forhindringsbane. Dommerpanelet lagde vægt på et godt samarbejde på holdet hele vejen igennem samt en velforberedt og gennemarbejdet fremlæggelse, hvor alle kom til orde. Holdet havde lavet en prototype af virtuelle byggeklodser i programmet Minecraft, der viste deres ide med forhindringsbanen.

Blandt forslagene til opgaveløsningen, var der mange andre gode ideer med sigte på den brede målgruppe. Blandt andet minigolf og fodboldpool.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Loading...