|

Dødsfald

Tidligere Borgmester Carl Johan Rasmussen, Hadsten er død

Carl Johan Rasmussen

Nekrolog af Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune

Om morgenen den 22. december modtog jeg meddelelsen om, at Carl Johan Rasmussen stille var sovet ind.

Favrskov Kommune har mistet en dygtig og erfaren politiker samt et engageret og afholdt menneske med Carl Johan Rasmussens dødsfald.

Efter Carl Johan tiltrådte som skoleleder ved Bavnehøjskolen i Hadsten i 1980, var det naturligt for ham at engagere sig lokalt. Det faldt ham naturligt at stille op til kommunalvalget, og det resulterede i en plads for Socialdemokratiet i Hadsten Byråd i perioden fra 1986-98.

Byrådsarbejdet blev kronet med hvervet som borgmester fra 1989-94 og efter en pause fra politik frem til 1998, blev det til to perioder i Aarhus Amtsråd, hvor Carl Johan beklædte poster som gruppeformand og formand for Sundhedsudvalget.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 vendte Carl Johan tilbage til kommunalpolitik, da han blev valgt til Favrskov Byråd fra 2005-09. Her indtog han posten som viceborgmester og satte sit præg på den nydannede kommune.

I 2009 og 2013 blev Carl Johan valgt ind i Regionsrådet med meget flotte personlige stemmetal. Det førte bl.a. til formandsposter i Sundhedskoordinationsudvalget og Praksisplanudvalget.

Gennem årene i Amtsrådet og Regionsrådet var sundhedsområdet det centrale interessefelt for Carl Johan. Her tog han medansvar for – og stod på mål for – svære beslutninger. Også når det drejede sig om hospitalsnedlæggelser, hvor modstanden kunne være stor.

Som politiker var Carl Johan en meget respekteret kollega og modstander. Man kunne altid stole på, at en aftale var en aftale.  Den pragmatiske tilgang til det politiske arbejde resulterede i mange flotte resultater og venskaber på tværs af partier.

I et interview til en lokalavis udtalte Carl Johan engang: ”Man får ikke indflydelse ved at skælde ud og råbe højt. Den linje har jeg altid forfulgt som politiker.”

Det udsagn kan jeg bekræfte og derfor efterlader Carl Johan også et stort tomrum. Han vil altid blive husket som et resultatsøgende og tillidsfuldt menneske, der gerne gik den ekstra mil for at nå i mål – sammen med andre.

På den private bane har lysten og viljen til at hjælpe især børn i den tredje verden optaget Carl Johan. Han har altid været et socialt engageret menneske, der kerede sig om sine medmennesker, og døren til privaten var altid åben til en snak om stort og småt. Det er et stort hjerte, der er holdt op med at slå.

Vores tanker går til hans hustru Hanne og deres børn i denne svære tid. Æret være Carl Johans minde.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

I de kommende måneder sætter Favrskov Kommune nye projekter i søen, der skal få flere til at køre i elbil og på elcykel ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
annonce : TAG PROPPEN AF

annonce : TAG PROPPEN AF

Besøg vinhandler Peter Aschelund i Søndergade i Hadsten og få et godt tilbud ... læs mere
HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver endnu flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver endnu flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten- vi mangler kun dig ... læs mere
Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

I perioden fra fredag den 21. juni til og med tirsdag den 30. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel ... læs mere
Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Landmænd kan nu søge om til tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden ... læs mere
Indvielse af Røde Kors PLUS EN - mere genbrug af byggematerialer

Indvielse af Røde Kors PLUS EN – mere genbrug af byggematerialer

Kom til indvielsen lørdag den 10. august klokken 10.00. Borgmesteren klipper den røde snor, der er kaffe og kage og mulighed for at være kreativ ... læs mere
Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Den 15. august åbner udstilling fra Galleri V58 i Uhresalen hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Hjælp os!

Hjælp os!

De Radikale søger hjælpere til at udvikle deres politik… ... læs mere
En Hadsten Træf sang

En Hadsten Træf sang

Når der er Hadsten Træf på søndag 11. august er der skrevet en ny sang specielt om Hadsten Træf ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...