|

Dødsfald

Tidligere Borgmester Carl Johan Rasmussen, Hadsten er død

Carl Johan Rasmussen

Nekrolog af Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune

Om morgenen den 22. december modtog jeg meddelelsen om, at Carl Johan Rasmussen stille var sovet ind.

Favrskov Kommune har mistet en dygtig og erfaren politiker samt et engageret og afholdt menneske med Carl Johan Rasmussens dødsfald.

Efter Carl Johan tiltrådte som skoleleder ved Bavnehøjskolen i Hadsten i 1980, var det naturligt for ham at engagere sig lokalt. Det faldt ham naturligt at stille op til kommunalvalget, og det resulterede i en plads for Socialdemokratiet i Hadsten Byråd i perioden fra 1986-98.

Byrådsarbejdet blev kronet med hvervet som borgmester fra 1989-94 og efter en pause fra politik frem til 1998, blev det til to perioder i Aarhus Amtsråd, hvor Carl Johan beklædte poster som gruppeformand og formand for Sundhedsudvalget.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 vendte Carl Johan tilbage til kommunalpolitik, da han blev valgt til Favrskov Byråd fra 2005-09. Her indtog han posten som viceborgmester og satte sit præg på den nydannede kommune.

I 2009 og 2013 blev Carl Johan valgt ind i Regionsrådet med meget flotte personlige stemmetal. Det førte bl.a. til formandsposter i Sundhedskoordinationsudvalget og Praksisplanudvalget.

Gennem årene i Amtsrådet og Regionsrådet var sundhedsområdet det centrale interessefelt for Carl Johan. Her tog han medansvar for – og stod på mål for – svære beslutninger. Også når det drejede sig om hospitalsnedlæggelser, hvor modstanden kunne være stor.

Som politiker var Carl Johan en meget respekteret kollega og modstander. Man kunne altid stole på, at en aftale var en aftale.  Den pragmatiske tilgang til det politiske arbejde resulterede i mange flotte resultater og venskaber på tværs af partier.

I et interview til en lokalavis udtalte Carl Johan engang: ”Man får ikke indflydelse ved at skælde ud og råbe højt. Den linje har jeg altid forfulgt som politiker.”

Det udsagn kan jeg bekræfte og derfor efterlader Carl Johan også et stort tomrum. Han vil altid blive husket som et resultatsøgende og tillidsfuldt menneske, der gerne gik den ekstra mil for at nå i mål – sammen med andre.

På den private bane har lysten og viljen til at hjælpe især børn i den tredje verden optaget Carl Johan. Han har altid været et socialt engageret menneske, der kerede sig om sine medmennesker, og døren til privaten var altid åben til en snak om stort og småt. Det er et stort hjerte, der er holdt op med at slå.

Vores tanker går til hans hustru Hanne og deres børn i denne svære tid. Æret være Carl Johans minde.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

Stor tilfredshed med Favrskov Erhvervsråds service

En ny undersøgelse viser, at virksomheder og iværksættere i høj grad er tilfredse med den vejledning Favrskov Erhvervsråd tilbyder ... læs mere
Mester Jacob flytter

Mester Jacob flytter

Byens eneste bagerforretning flytter til Sundhedshuset ... læs mere
Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert fortæller følgende fra dagen ... læs mere
Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Byrådet har godkendt den første kvalitetsrapport på børne- og familieområdet "Kvalitetsrapport for Børn og Familie 2018" ... læs mere
Loading...