|

Dødsfald

Tidligere Borgmester Carl Johan Rasmussen, Hadsten er død

Carl Johan Rasmussen

Nekrolog af Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune

Om morgenen den 22. december modtog jeg meddelelsen om, at Carl Johan Rasmussen stille var sovet ind.

Favrskov Kommune har mistet en dygtig og erfaren politiker samt et engageret og afholdt menneske med Carl Johan Rasmussens dødsfald.

Efter Carl Johan tiltrådte som skoleleder ved Bavnehøjskolen i Hadsten i 1980, var det naturligt for ham at engagere sig lokalt. Det faldt ham naturligt at stille op til kommunalvalget, og det resulterede i en plads for Socialdemokratiet i Hadsten Byråd i perioden fra 1986-98.

Byrådsarbejdet blev kronet med hvervet som borgmester fra 1989-94 og efter en pause fra politik frem til 1998, blev det til to perioder i Aarhus Amtsråd, hvor Carl Johan beklædte poster som gruppeformand og formand for Sundhedsudvalget.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 vendte Carl Johan tilbage til kommunalpolitik, da han blev valgt til Favrskov Byråd fra 2005-09. Her indtog han posten som viceborgmester og satte sit præg på den nydannede kommune.

I 2009 og 2013 blev Carl Johan valgt ind i Regionsrådet med meget flotte personlige stemmetal. Det førte bl.a. til formandsposter i Sundhedskoordinationsudvalget og Praksisplanudvalget.

Gennem årene i Amtsrådet og Regionsrådet var sundhedsområdet det centrale interessefelt for Carl Johan. Her tog han medansvar for – og stod på mål for – svære beslutninger. Også når det drejede sig om hospitalsnedlæggelser, hvor modstanden kunne være stor.

Som politiker var Carl Johan en meget respekteret kollega og modstander. Man kunne altid stole på, at en aftale var en aftale.  Den pragmatiske tilgang til det politiske arbejde resulterede i mange flotte resultater og venskaber på tværs af partier.

I et interview til en lokalavis udtalte Carl Johan engang: ”Man får ikke indflydelse ved at skælde ud og råbe højt. Den linje har jeg altid forfulgt som politiker.”

Det udsagn kan jeg bekræfte og derfor efterlader Carl Johan også et stort tomrum. Han vil altid blive husket som et resultatsøgende og tillidsfuldt menneske, der gerne gik den ekstra mil for at nå i mål – sammen med andre.

På den private bane har lysten og viljen til at hjælpe især børn i den tredje verden optaget Carl Johan. Han har altid været et socialt engageret menneske, der kerede sig om sine medmennesker, og døren til privaten var altid åben til en snak om stort og småt. Det er et stort hjerte, der er holdt op med at slå.

Vores tanker går til hans hustru Hanne og deres børn i denne svære tid. Æret være Carl Johans minde.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Stor interesse for at blive domsmand

Stor interesse for at blive domsmand

Kommunen har allerede fået langt flere ansøgere, der vil være domsmænd, end der er behov for. Dog mangler der nogle personer for at gøre listen repræsentativ ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Udeklarerede allergener i Blomsterbergs citronfromage ... læs mere
Er kørerutinerne lidt rustne?

Er kørerutinerne lidt rustne?

Ældre Sagen tilbyder opfriskningskursus for erfarne (læs ældre) bilister ... læs mere
Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

Favrskov fyrer op under erhvervsuddannelserne

I fremtiden kan det blive vanskeligere at finde en elektriker, der har tid til at ordne ledningerne i huset ... læs mere
Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Østjyllands Politi koordinerer efterforskningen af delinger af drabsvideo

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko ... læs mere
Efterlysning

Efterlysning

Østjyllands Politi efterlyser den 67-årige Peder Madsen Høgh, der er forsvundet fra sit hjem i Randers midtby ... læs mere
Litterær lørdagsquiz

Litterær lørdagsquiz

Quiz-tid på Hadsten Bibliotek ... læs mere
NYT fra Ældre Sagen

NYT fra Ældre Sagen

Mødested for mænd ... læs mere
Statsministeren har udskrevet valg!

Statsministeren har udskrevet valg!

Valgrygterne har længe floreret på Christiansborg. I søndags trykkede statsministeren på valgknappen ... læs mere
Rejser i Norden

Rejser i Norden

Det østjyske rejsebureau Rejs og oplev udbyder i år to rejser til vores nordiske nabolande. Anne Hansen Aamand, Hadsten, der er rejseleder fortæller, at der er store forskelle men og så lighedspunkter på Gotland og Island, der er to af ... læs mere
PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP...

PINGVINNYT DREJER LÆSERNE EN KNAP…

Kig med, når Kurt Villy bladrer i Hadstens første avis - dagbladet "Hadsten Folketidende" - og igen møder Gotfred Buch, byens matador indenfor tobakken ... læs mere
Loading...