|

DRY MARTINI

Varmen stiger Kurt Villy til hovedet, men forhåbentligt har man læskedrikke indenfor rækkevidde på – og i – heden…

DRY MARTINI

Jeg hørte forleden i nyhederne på TV, at isproducenter og bryggerier har kronede dage i den mest forunderlige sommer i årtier.

Nu har det som bekendt været sommer før i kongeriget. Som dengang, en junihedebølge fik djævleøboerne til at indtage så store mængder læskedrikke, at den indre by i København blev omdøbt til ”Latrinerkvarteret”.

Lad os bare skrue det store smil på, når sommeren omsider tilsmiler de nordiske breddegrader. Ligesom i 1992, da et postbud slog et smut omkring Centralhotellet for at nyde en forfriskning en dag, da solen skinnede fra en skyfri himmel. Postbuddet havde egenhændigt slæbt 128 breve op på Fyrrevej 6 plus det løse, så han var helt på det rene med vigtigheden af at holde væskebalancen ved lige.

På det tidspunkt blev der til tider talt mere germansk end dansk i gaderne, for byen vrimlede med tyskere, som netop søgte mod omtalte adresse på Fyrrevej, hvor Freddy Dahlgren drev sin berømte og velbesøgte akupunkturklinik, som gjorde blinde mennesker seende igen.

Det havde tyskerne fået øjnene op for, om man så må sige, og vort sydlige broderfolk valfartede til Hadsten i tusindvis, ja – faktisk var der sat busser ind fra Låsby Kro til Hadsten.

På Centralhotellet sad et par tyskere, som allerede havde nydt bryggeriet ”Thors” opkvikkende produkter – de blå, som smager så uforskammet godt. Netop, som postbuddet havde sat sig, sprang begge tyskere op på et bord, og den ene brølede:

-Und nun – MARTINI – bitte…

Så vidt jeg husker, hed manden bag disken den dag Niels, og da han gerne ville være sikker på, at han havde forstået ordren rigtigt, spurgte han: -Dry Martini..?

-NEIN, råbte tyskeren: -Geben Sie uns VIER…

Dagens postkort viser Centralhotellet i al sin værdighed, og der er tilføjet en venlig hilsen fra Familien Markusen på Tåstrupvej.

SKÅL – og fortsat god sommer….

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Listeria i røgede lakserester ... læs mere
Lokale U18 piger inkluderes i 1. divisionstruppen

Lokale U18 piger inkluderes i 1. divisionstruppen

Truppen til 1. divisionsholdet har efterhånden været på plads i et stykke tid ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Amway Danmark ApS tilbagekalder kosttilskuddet NUTRIWAY DOUBLE X ... læs mere
The Babushka Lady

The Babushka Lady

En lidt mærkelig overskrift. Har det noget med kunst og dukker at gøre? Noget at gøre med en Kate Bush sang fra 1980? Nej vi skal tilbage til den 22. november 1963 på The Dealey Plaza i Dallas Texas. Her ... læs mere
Mads Hoe vandt i Norge!

Mads Hoe vandt i Norge!

Norge var en succes! ... læs mere
Udflugt til Skandinavisk Dyrepark

Udflugt til Skandinavisk Dyrepark

Udflugten er for borgere, der lider af en demenssygdom ... læs mere
Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Byens VVS køber alle billetter til PokalBRAG!

Byens VVS køber alle billetter til PokalBRAG!

D. 22/8 åbnes dørene op i vestjyskBANK Arena i Hadsten til Santander Cup 1/8-finale, når Hadsten Håndbolds 1. divisionsdamer tager imod de forsvarende pokalmestre fra Team Esbjerg ... læs mere
Johnny Cash udstilling på Memphis Mansion i Randers.

Johnny Cash udstilling på Memphis Mansion i Randers.

Da PingvinNyts udsendte medarbejder til formiddag besøgte Henrik Knudsen på Memphis Mansion i Randers, spurgte denne om jeg kendte nogen større Johnny Cash fan end Alex Damsted, fordi det gjorde han ikke. Til det kunne jeg kun svare, at den ... læs mere
Loading...