|

Dur dit nytårsforsæt?

af økonomi- & erhvervscoach Bente Nørgaard, Nørgaard-Coaching

Bente Nørgaard

Det varer ca. 2-3 uger at implementere en ny vane – om det er mere sund mad, motion hver dag, søge nyt job, skabe trivsel i hverdagen, få styr på økonomien, finde flere kunder, skabe bedre overblik, struktur, balance osv.

VANENS MAGT er kraftfuld. Når noget skal slippes fra en gammel vane, så tag afsked med vanen. Tilgiv at vanen fik magten, tilgiv dig selv for vanens følgeskab og slip så vanen; ”RIV PLASTERET AF!”

En gammel vane skal erstattes med en ny og bedre vane, som også opfylder dit behov med bæredygtighed. Gør vanen til et mål. Kig fremad hen mod, så det bliver lysten, som driver værket. GØR MÅLET SYNLIGT OG HOLD FOKUS! Vid at ting tager tid, så giv dig selv en ”gulerod” (belønning), når du har gjort dagens indsats til at støtte dig i den rigtige retning med trivsel i processen. Når det handler om fremdrift & arbejdsglæde, er det vel al besværet værd, tænker jeg.

DER ER FORSKEL PÅ NYTÅRSFORSÆT OG NYTÅRSFORTSÆT – er du opmærksom på dit afsæt?
Nytårsforsætter er noget, vi sætter os FOR med start på det nye år. Et mål, en vej, en retning for 2018. Jo mere konkret du ER og fokus du GØR, jo højere chance NÅR du, hvad du sætter dig FOR. Spørg dig selv, hvad-hvorfor-hvordan vil du opnå. SMART-modellen er et fantastisk værktøj til at arbejde med.

Nytårsfortsætter kommer fra talesproget – indre sprogbrug; dit mindset. Der er intet galt i at fortsætte dét, der virker. SÅ FORTSÆT DÉT DER VIRKER OG STANDS DÉT DER DRÆNER. Stop lige op her ved UDGANG JANUAR med et TJEK på din retning. Spørg dig selv; hvorfor gør jeg – hvem gør jeg for – hvad opnår jeg?

Sæt fokus på din TRIVSEL med dit afsæt ved at sige JA til dig som kaptajn i eget liv og NEJ til din indre automatpilot. Hjernen elsker rutiner. Kom 1 sekund foran ved at tage styring. GÅ DET NYE ÅR I MØDE – realisér din drøm ved at sætte mål med en plan, der virker. Frisk luft med højt til loftet og åbne vidder hjælper dig på vej.

Når du gør dét, som du brænder for, får du overskud og energi, som smitter andre med; glad familie, glade kolleger og glade kunder. Du tiltrækker andre som en magnet uden anstrengelse.

”GØR NOGET UNYTTIGT – brug fantasien gerne med farver! Gør noget andet end du plejer, noget som ikke er nødvendigt eller som du ikke har behov for – noget unyttigt”.

Majestæten – ”Mor Danmark” gav tips & råd i Nytårstalen; delte ud af egen livs- & erhvervserfaring, hvor hun selv bruger fantasien til kunst og med farver. Majestæten er tydeligvis omgivet af småbørnsfamilier, delefamilier, ramt af sygdom og ensomhed tæt på. Hun er trådt et par trappetrin ned og viser sig som et menneske, som også har brug for at skabe trivsel i livet som du og jeg. Delte budskabet til hele Familien Danmark om at gribe nuet med sanseoplevelser, som gør vores verden større. Måske udvikler det sig til noget nyttigt på sigt. TRIVSEL handler også om at skabe frirum med kreativitet uanset status & rang.

Velkommen Nytår og velkommen her
Bente Nørgaard, Økonomi- & erhvervscoach
https://www.noergaard-coaching.dk/fremdrift-arbejdsglaede.html

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Pandekagedag
5. mar. 2019

Pandekagedag

VETERAN PLØJNING
9. mar. 2019

VETERAN PLØJNING

Loading...

Mester Jacob flytter

Mester Jacob flytter

Byens eneste bagerforretning flytter til Sundhedshuset ... læs mere
Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert og Lis nød jubilæumsdagen i Hadsten Bio

Gert fortæller følgende fra dagen ... læs mere
Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Forslag: CO2-kompensation i Favrskov

Hvis danskernes CO2-udledning skal ned, et er bl.a. nødvendigt at begrænse flyvningen. Men det er svært,. Det vil nok hjælpe lidt at indføre afgifter, men der er også brug for at kunne betale kompensation for den CO2 man udleder når ... læs mere
Glade hundesmileys over hele landet

Glade hundesmileys over hele landet

Landets hundekenneler, -internater og -pensioner har fået en smiley, som viser, hvor godt de passer på deres hunde ... læs mere
Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Flot Fastelavnsoptog i gaderne i Hadsten

Med start på Biblioteket og slut på Hans Gadebergs Plads - se billedreportage ... læs mere
Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Vi skal hjælpe skoletrætte børn

Birgit Liin, byrådsmedlem for Venstre i Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Efterlysning : Dagens lille fund på en mark øst for Hadsten.

Dagens lille fund gav et par henvendelser, der kaster lidt lys over fundet  ... læs mere
Røverkøb

Røverkøb

Røde Kors Butikken i Thorsø giver den nu en ekstra  skalle ... læs mere
2 indbrud i Hadsten

2 indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Kvalitetsrapport på børne- og familieområdet

Byrådet har godkendt den første kvalitetsrapport på børne- og familieområdet "Kvalitetsrapport for Børn og Familie 2018" ... læs mere
VENSTRE SKAL FINDE EN NY SPIDSKANDIDAT

VENSTRE SKAL FINDE EN NY SPIDSKANDIDAT

På den netop afholdte generalforsamling hos Venstre i Favrskov oplyste viceborgmester Flemming Nørgaard, at han ikke genopstiller som spidskandidat til det kommende kommunalvalg i 2021 ... læs mere
Loading...