|

Efter 100 dage i byrådet…

PingvinNyt.dk har stillet alle de nyvalgte 5 spørgsmål:

Venstres Simon Buus Olsen giver følgende svar:

1. Hvorfor er du gået ind i kommunalpolitik?
Jeg er gået ind i politik, fordi jeg siden jeg var ung altid har interesseret mig for samfundsudvikling. Jeg brænder for at skabe den bedste udgave af Favrskov på alle områder, hvad end det gælder på børneområdet, ældreområdet, handicapområdet, idrætsområdet, med flere. 
2. Hvilke kommunalpolitiske mærkesager brænder du mest for?
Det vil nok overraske hvis jeg ikke nævnte fritidsområdet først, uanset om det måtte dreje sig om spejder, idræt eller musik f.eks. Det er her jeg har brugt så mange år af mit liv og så meget tid på at forsøge at skabe rammer for at borgere uanset alder kan være med i et godt sundt fællesskab. 
Men jeg brænder også for det frie valg. Jeg brænder for at vi giver vores borgere mere frihed og mere tillid. At vi giver vores kommunale medarbejdere en større grad af frihed og tillid. Ingen går på job for at lave fejl, men vi er mennesker, så fejl sker engang imellem – men derfor behøves vi ikke opfinde en ny regel hver gang nogen laver en fejl. 
Vores landsbyer og landdistrikter er blevet katapulteret op i toppen hos mig efter KV21, hvor jeg fik hvervet som formand for Landsbyrådet. Vi er en kommune hvor 50 % af borgerne bor udenfor de 4 hovedbyer og vi er en landkommune, derfor skal vores fokus også være på en større balance mellem land og by. 
3. Hvad har overrasket dig mest efter de første 100 dage?
Jeg er positivt overrasket over flere ting, f.eks. hvor skarp en administration vi har haft til at sætte os mange nye ind i tingene, hvordan man gør og agere i samarbejdet med dem. 
Jeg er positivt overrasket over det gode fællesskab eller kammeratskab der er på tværs af partiskel og kandidaterne imellem specielt. 
Der er også flere ting som er som forventet. Rigtig meget kassetænkning. F.eks. nævnte jeg det også senest på byrådsmødet omkring indsats mod overvægt. Det ligger fint med et udgangspunkt i Social og Sundhed, men overvægt (og den manglende fokus heri på undervægt, spiseforstyrelser og lignende) løses og forebygges ikke kun gennem social og sundhed, det gør det også gennem børn og skole, kultur og fritid og sågar også teknik og miljø og plan- & landdistrikt, når vi byudvikler f.eks. at vi får skabt rum og steder hvor aktivitet og bevægelse er i højsædet og noget der motivere flere hertil. 
Jeg savner vi tænker på tværs af udvalg. Kultur og Fritid er den mindste “kasse” i kommunen, men et af de steder hvor man kan forebygge allermest (overvægt, psykiske lidelser, ensomhed, med meget mere), som kommer de andre området til gavn på lidt længere bane. Her savner jeg endnu at se man samarbejder langt mere på tværs af kasser og midler hvor Kultur & Fritid involveres mere heri.
4. Hvad har glædet dig mest efter de 100 dage?
Ret til tilskud ved pasning af egne børn, at vi skal have en ny landdistriktspolitik/landsbypolitik og så er projektet ved Moselund i Hinnerup tegningerne til noget helt fantastisk. 
5. Hvor mange timer (ca.) bruger du i gennemsnit om uge på byrådsarbejdet?
Det har jeg ikke umiddelbart et bud på. Jeg har aldrig rigtig gået op i timetal på arbejde og lignende, så længe det er sjovt betyder timerne ikke så meget. 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

PRESSEMEDDELELSE – april 2022

160 Favrskov-spejdere til Aktivitetsdag i Hinnerup ... læs mere
Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Østjyllands Politi uddelte dusører til hverdagens helte

Onsdag modtog nogle af hverdagens helte i Østjylland stor tak og dusører for deres enestående indsatser. En af modtagerne var fra Hadsten ... læs mere
Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Jernbanebroen over banen i Lerbjerg indvies i uge 20

Samtidig nedlægges jernbaneoverkørslen ... læs mere
QuickFix med Handywoman

QuickFix med Handywoman

Handywoman kommer forbi Hammel og Hadsten med sin store kursustruck henholdsvis den 28. og 29. april ... læs mere
Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertilliden i bund!

Forbrugertillidsindikatoren faldt her i april minus 20,9 ... læs mere
Flot indsamlingsresultat!

Flot indsamlingsresultat!

Kræftens Bekæmpelse samlede næsten 280.000 kroner ind i Favrskov ... læs mere
UD I NATUREN (71)

UD I NATUREN (71)

Forårssolen brager igen derudad og alting springer ud 😎 ... læs mere
FØDSELSDAG

FØDSELSDAG

Hanne Rosenkvist fylder 80 torsdag den 21. april ... læs mere
Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Ophørsudsalg i Bogormen i Hadsten

Høje faste omkostninger og vigende omsætning er den giftige cocktail, der lukker og slukker Hadstens eneste boghandel ... læs mere
Flere danske virksomheder boykotter ecco

Flere danske virksomheder boykotter ecco

Gør forbrugerne i Favrskov det samme? ... læs mere
INGEN SKAL DØ ALENE!

INGEN SKAL DØ ALENE!

Det er målet for Vågetjenesten i Favrskov, som er et samarbejde mellem Ældresagen og Røde Kors ... læs mere
Loading...