|

Efterlysning: Sjælden militær Nimbus stjålet

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten

 Jørgen Kjær

 

Steffen Flux fra København fik sig noget af en overraskelse, da han den 15. april blev ringet op og spurgt om han havde bemærket noget specielt, da han hentede sin gamle militær Nimbus motorcykel i den parkeringskælder, hvor han boede på Østerbro i København. Der stod den jo sikkert, når han ikke brugte den – mente han da. Vagtselskabet var ved at kigge videoovervågningen igennem, da der var forsvundet flere ting fra parkeringskælderen, blandt andet dæk og fælge.

Han havde da ikke hentet sin Nimbus! Så må den være stjålet, lød beskeden, og Steffen Flux skyndte sig til parkeringskælderen. Og ganske rigtig motorcyklen og traileren, hvor den stod på, var væk! Både trailer og motorcykel var ellers låst, men videoovervågningen viste, at en blå kassevogn, en VW transporter med tildækkede nummerplader kørte med både trailer og motorcykel.

-De havde så ødelagt låsen på traileren og blot koblet den bagefter deres egen bil.

Overvågningen viste, at transporteren kørte med traileren den 9. april kl. 0.36, og det var en gåde hvordan, de var kommet ind i parkeringskælderen, hvor man skulle have en kode for både at komme ind og ud. Man fandt senere ud af, at tyvene må have forberedt sig, og var kommet ind gennem en opgang og derefter kommet ned i kælderen, hvor de brød ind i en bil, hvor fjernbetjeningen til porten lå på forsædet.

Sjælden original militær Nimbus

Steffen Flux købte den tidligere militærmotorcykel for 11 år siden hos en samler i Kerteminde, hvor den havde tilbragt de foregående 35 år i et gammelt hønsehus sammen med en stribe andre gamle motorcykler, heriblandt flere Nimbus, der var blevet opkøbt ved militærets auktioner.

-Sikkert for en slik. Den havde derfor aldrig været indregistreret til civilt brug, da jeg fik den, forklarer Steffen Flux, der netop ville have en original militær Nimbus. Den blev derfor skilt ad og restaureret efter alle kunstens regler på et af de vinterkurser Nimbus specialisten Niels Nielsen afholdt i Frederikssund.

-Betingelsen for at være med på det kursus var, at man skulle have en Nimbus, der skulle restaureres. Niels Nielsen vejledte og hjalp, så man efter vinteren stod med en nyrenoveret Nimbus, Senere fandt jeg en original Engstrøm sidevogn, der også blev renoveret, husker Steffen Flux, der efterfølgende har deltaget i mange træf i blandt andet Dansk Militærhistorisk Køretøjs Forening.

-Jeg har blandt andet været til træf i Græsted og ved Silkeborg Bunker By Night, fortæller Steffen Flux, der havde sin sjældne militær motorcykel stående i en parkeringskælderen på Østerbro i København indtil den blev stjålet.

-Der havde den stået fast på en trailer, jeg selv har bygget op.  

Bliver den hugget op?

Steffen Flux er selvfølgelig både harm og ærgerlig over tyveriet, og spekulerer over om det er bestillingsarbejde eller de bare syntes, den så spændende ud, uden at vide hvad det var. Steffen Flux mener der maksimalt er 5 originale militær Nimbus med sidevogn her i landet, så det vil være svært at sælge den i Danmark. Så måske ender den bare med at blive hugget op eller skifter identitet til en civil udgave.

-Det var også ærgerligt, der gik så lang tid inden jeg opdagede tyveriet, den kan jo nu være over alle bjerge, sukker Steffen Flux, der derfor har efterlyst den ad alle de kanaler, han kender.

Ved tyveriet sad der rød militær nummerplade med nummeret 43129 på forskærmen. Den har stelnummer 8202 og registreringsnummer K 43 129. Kender man noget til tyveriet, eller har oplysninger kan man kontakte politiet eller Steffen Flux på tlf 61613170.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...