|

Ekstra penge til kultur- og folkeoplysningsområdet

Pressemeddelelse fra Favrskov Kommune

 
 
Corona-situationen har også presset kultur- og foreningslivet i Favrskov Kommune, og det får nu Kultur- og Fritidsudvalget til at godkende en tillægsbevilling og ændre retningslinjerne for Kulturinitiativer.
Aflyste stævner og arrangementer, mistede indtægter og forsamlingsforbud. Det hele har i høj grad påvirket foreningslivet og kulturinstitutionerne i Favrskov Kommune. Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, har sammen med resten af udvalget kigget nærmere på, hvor de kan sætte ind med brugbar hjælp.
– De fleste kulturaktører har lidt et mærkbart indtægtstab, fordi det hele har været lukket ned, eller der har været restriktioner. Og foreningslivet er gået glip af indtægter fra stævner og arrangementer, og nogle har også mistet kontingentindtægter, fordi medlemmerne har meldt sig ud. Derfor er vi i Kultur- og Fritidsudvalget nu klar med en tillægsbevilling på 320.000 kr. til folkeoplysningsområdet, og vi laver nogle ændringer i forhold til at søge midler via puljen Kulturinitiativer, forklarer Steen Thomasen.
Tillægsbevillingen på 320.000 kr. bliver et ekstraordinært aktivitets- og medlemstilskud til de godkendte folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune i 2020. Tilskuddet kan være med til at forbedre foreningernes økonomi efter corona-nedlukningen. Foreningerne bestemmer selv, hvad de vil bruge pengene til. De 320.000 kr. giver cirka 29 kr. ekstra pr. medlem fordelt på 58 foreninger med i alt 10.991 medlemmer under 25 år.
Tilskuddet udbetales i løbet af august 2020.
I lukkeperioden er det faste driftstilskud til hallerne desuden blevet fastholdt, selvom foreningernes aktiviteter ikke blev gennemført, og foreningerne har heller ikke betalt gebyr for timerne.
Også aftenskoleområdet har fastholdt tilskuddet til lønudgifterne, selvom aktiviteterne ikke er gennemført.
I puljen Kulturinitiativer er der 362.000 kr. tilbage i 2020. Hidtil har ansøgningsfristen været 1. august, hvis man ville søge tilskud til aktiviteter og udviklingstiltag. Den frist er nu rykket til 6. september 2020, og udvalget ændrer midlertidigt i retningslinjerne, så der i år også kan uddeles støttekroner til:
 
·         Faciliteter, udstyr og inventar, der på sigt kan lette driften og give en besparelse
·         Kompetenceudvikling og løn til eksempelvis undervisere og konsulenter
·         Driftsudfordringer – eksempelvis hjælp til husleje ved midlertidigt svigtende indtægter
– Det er en midlertidig ændring af retningslinjerne, og den bortfalder efter ansøgningsrundens deadline 6. september. Fremadrettet har vi som alle andre kommuner brug for nogle aktører, der kan bidrage med stærke og spændende kulturtilbud. Derfor er der nu brug for, at vi fra Kultur- og Fritidsudvalgets side støtter op om dem, da de mest har fokuseret på at komme så godt som muligt igennem krisen, og de har ikke tænkt i udvikling af aktiviteter og events, lyder det fra Steen Thomasen.
Yderligere information:
Steen Thomasen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, 20 68 58 03
Ulla Egeberg, kultur- og fritidschef, 28 10 13 69
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.EN TUR MED BUSSEN...

EN TUR MED BUSSEN…

20. december og Kurt Villy er til en afveksling i det nostalgiske hjørne. I dag skal vi med rutebilen, og undervejs hilses der på både Amorsen, Lars Madsen og Poul Erik Jensen ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
PEBERNØDDER - EN RIGTIG JULESPISE...

PEBERNØDDER – EN RIGTIG JULESPISE…

Den 19. december skal vi til bager. Vi møder arabere og en tyk kvinde i dag. Gad vide, hvad de har til fælles...? ... læs mere
Det kimer nu til julefest – men ikke i kirkerummet

Det kimer nu til julefest – men ikke i kirkerummet

Af Erik Bertelsen, Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd ... læs mere
FÆRDSELSUHELD

FÆRDSELSUHELD

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
I DAG SKAL VI I SKOVEN

I DAG SKAL VI I SKOVEN

Den 18. december hører vi om juletræet. Hvem var Mogens Lorentzen - er han kendt? Hvor langt kan man kaste et grantræ, og hadede Grundtvig virkelig juletræer? Spørgsmålene hober sig op, men svar gives, før vi bliver for pyntede ... læs mere
Loading...