|

Elektrificering af tog-driften

Tirsdag, d.31.10.2017 blev der af BaneDanmark afholdt et møde, bla. i Hadsten, i forbindelse med elektrificeringen af tog-strækningerne i det jyske. Specielt var opgaven at informere om at Skanderborgvej ville blive lukket i op til 6 måneder for at blive hævet ca. 82 cm. således elektrisk drevne tog kunne passere. Ved mødet, der oprindeligt var […]

Tirsdag, d.31.10.2017 blev der af BaneDanmark afholdt et møde, bla. i Hadsten, i forbindelse med elektrificeringen af tog-strækningerne i det jyske.

Specielt var opgaven at informere om at Skanderborgvej ville blive lukket i op til 6 måneder for at blive hævet ca. 82 cm. således elektrisk drevne tog kunne passere.

Ved mødet, der oprindeligt var tilsagt til selve Skanderborgvej, men af trafikstøjs hensyn blev omlagt til det næsten tomme Hadsten Center, var adskillige byråds-politikere, såvel som wanna-bee’s (det var lige op til kommunalvalget), og så selvfølgeligt et par (få) ganske almindelige interesserede, herunder bla. undertegnede.

De lokale medier rapporterede ganske indgående fra mødet, og der var da også i medierne en forholdsvis livlig debat i perioden der fulgte, men derefter…

tjae.. det ser ud til at emnet er dødt igen.

Men….

På mødet udtrykte en far med skolesøgende børn og adresse på Hammelvej bekymring for skolevejen ved en lukning af Skanderborgvej, da Hammelvej jo så ville blive omkørselesvej. Han henstillede til, at den eventuelle lukning først blev gennemført, når Favrskov Kommune har gennemført den forlængelse af ringvejen til Skanderborgvej, som der allerede er afsat penge til.

Såvel by-rødder som wanna-bee’s mumlede samstemmende, at det måtte der bestemt ses på (det var jo, som sagt, lige op til kommunalvalget).

Nu har jeg kigget på de foreliggende tegninger, såvel som på hvordan virkeligheden ser ud, og jeg må sige:

– BaneDK’s plan for hævning er foråret 2021.
– Vi befinder os lige straks i 2019.

Hvis (og jeg skal indrømme, det er et stort hvis, for jeg synes ikke, jeg kan se de nødvendige informationer på Favrskov’s hjemmeside) planen for forlængelsen af ringvejen ikke er længere end en plan (med godkendte midler), og der altså både mangler:

– VVM-undersøgelser
– Naturfredningsgodkendelser
– Lokal-plan høringer
– Udbuds-runder
– Og hvad har vi, inden maskinerne går i gang ?

Så er foråret 2021 næsten i morgen, og så kan skolebørn til Østervangsskolen, der i stort antal skal krydse en, i forvejen, befærdet Hammelvej, risikere at skulle krydse en endnu mere befærdet Hammelvej, med alle de risici dette indebærer.

Nu står vi lige straks overfor et folketingsvalg, og et af de punkter der blev nævnt i debatten om emnet, var en sænkning af skinnerne i stedet (men det krævede ekstra bevillinger fra folketinget).

At tro dette er naivt. Beløbet til en sådan ændring er så meget højere, at man kun kan være (wanna-bee-) folketingspolitiker for at foreslå noget sådan. Den mængde penge kan helt klart bruges mere fornuftigt andre steder i samfundet.
Så…

få nu lavet den ringvej færdig! Hellere i går end i morgen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Loading...