|

Elever på Østervangskolen går i de store opdageres fodspor

Årets Naturvidenskabsfestival handler om de store opdagelser, der har forandret vores verden.

 

 Tusindvis af skoleelever vil i den anledning fejre den store videnskabsmand H.C. Ørsted og hans opdagelse af elektromagnetismen. Det gælder også Østervangskolen, hvor fire årgange arbejder med forskellige grene af elektromagnetisme.

 

Når startskuddet for årets store, landsdækkende Naturvidenskabsfestival lyder d. 21. september, så er fire årgange på Østervangskolen også klar. 2. og 3. årgang fra indskolingen samt 6. og 7. årgang vil under festivalen specielt fokusere på den danske helt H.C. Ørsted og hans opdagelse af elektromagnetismen i 1820.

 

6.a er allerede tyvstartet på arbejdet med magnetisme og elektromagnetisme, og skal blandt andet selv bygge elektromagneter i sammenhæng med årets tema for Naturvidenskabsfestivalen, Store opdagelser.

 

Skolen får også besøg af flere eksterne foredragsholdere, bl.a. får 2. og 3. årgang besøg af forsker og TV-vært Peter Hald med showet: Kemiske eksperimenter – gør endelig det her derhjemme! I det hele taget får den almindelige undervisning et ekstra nøk under Naturvidenskabsfestivalen.

 

– Vi vil gerne sætte fokus på naturvidenskaben og dens betydning for vores dagligliv. Mit håb er, at børnene bliver begejstrede for H.C. Ørsteds fantastiske arbejde og samtidig motiverede for at stille spørgsmål ved ting, de undrer sig over, og gennem praktisk erfaring får ny viden til måske selv at udvikle noget nyt og innovativt, siger lærer på Østervangskolen, Benjamin Bording.

 

Store opdagelser og små forskere

På landsplan får op mod 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser mulighed for at

udforske de store opdageres univers og afprøve deres arbejdsmetoder. Måske skal de prøve at bygge modeldyr, og kode dem, så de kan bevæge sig, de skal måske på jagt efter naturens smådyr, eller måske bygge deres egen elektromagnet.

 

Mange skoler fokuserer på H.C. Ørsted, fordi det netop er 200-året for hans opfindelse af elektromagnetismen.

 

Årets store fejring af naturvidenskaben og dens muligheder foregår fra d. 21. – 25. september og arrangeres af Astra – det nationale naturfagscenter.

 

– Naturvidenskabsfestival er ugen, hvor der er tid til fordybelse, tid til at sætte ideerne fri og måske endda tabe kæben af overraskelse. Naturvidenskab handler om virkeligheden og eleverne skal opleve, at naturvidenskab giver dem handlekompetencer og at de kan bruge naturvidenskab til at træffe beslutninger på et oplyst grundlag, siger programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen.

 

Tanken med Naturvidenskabsfestival hvert år i uge 39 er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science.

 

Over hele landet har engagerede lærere og andre arrangører lagt mange kræfter i at udvikle faglige og festlige projekter til årets tema: Store opdagelser. Ugen kan udgøre et frirum, hvor der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder med eksterne, som kan inspirere til resten af årets undervisning.

 

Alle skoler bestemmer selv, hvordan festivalen skal forme sig, mens Astra bidrager med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

 

 

Se også:

Naturvidenskabsfestival i uge 39

 

De støtter festivalen:

Samarbejdspartnere

 

_______________________

 

Yderligere oplysninger:

 

Programleder for Naturvidenskabsfestival, Ea Eskildsen

mobil: 60 15 91 61, mail: ee@astra.dk

 

Pressekoordinator, Naturvidenskabsfestival, Metha Loumann,

mobil:  60 82 04 03, mail: ml@methamedia.dk

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Fremmed mand satte sig ind i bil i tomgang

Fremmed mand satte sig ind i bil i tomgang

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

Kom til HAVEDAG på genbrugspladsen ... læs mere
Stor publikumsinteresse for Favrskov Revyen

Stor publikumsinteresse for Favrskov Revyen

De røde lamper bliver hængt ud fredag den 2. oktober, hvor alt er udsolgt ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 485.

Ugens naturbilleder nr. 485.

I dag kommer vi forbi mange træer - både når de er her og når de ikke er her ... læs mere
Kernevelfærd først

Kernevelfærd først

Af byrådsmedlem Rikke Randrup Skåning (A) ... læs mere
EUX-elever på DjH har genbrugsplads og ressourcer på skemaet

EUX-elever på DjH har genbrugsplads og ressourcer på skemaet

Skemaet for eux-eleverne på Den jydske Haandværkerskoles elektrikeruddannelse lød i uge 36 på Innovationscamp. I samarbejde med Favrskov Forsyning blev eleverne både udfordret og opfordret til at komme med gode ideer, prototyper og bud på økonomi i forbindelse med gentænkning ... læs mere
FamilieMessen udskydes til foråret 2021

FamilieMessen udskydes til foråret 2021

Familiemessen i 2019 slog besøgsrekord, med over 3.000 besøgende på de 6 timers messe i vestjyskBANK Arena. Men der bliver desværre ingen familiemesse i 2020 ... læs mere
Priserne stiger: Standardhuset er blevet 400.000 kroner dyrere på 10 år

Priserne stiger: Standardhuset er blevet 400.000 kroner dyrere på 10 år

Salgsprisen på villaer og rækkehuse steg i august til over 15.000 kroner per kvadratmeter. Dermed skal købere på jagt efter det almindelige standardhus i dag betale cirka 400.000 kroner mere for huset end for 10 år siden. Det viser nye ... læs mere
Loading...