|

Emil Andersen hyldet på sin 70-års dag…

Gratulanterne strømmede til, da AOF- skoleleder Emil Andersen fyldte rundt

Tekst: Kurt Villy

Foto: Ove Rosenkvist

De mødte talstærkt frem, da Emil fra AOF i dag fejrede sin 70-års fødselsdag i 3F-huset på Vestergade i Hadsten. Dette imponerende bygningsværk, som en fremsynet fagforening fik rejst på det helt rette tidspunkt, og som har udviklet sig til at være et af de bedst fungerende ”forsamlingshuse” i nærområdet, fyldtes stille og roligt med glade gæster, som ville trykke dagens mand på næven.

77rkx0gs

Lederen af AOF Favrskov var da også i synlig topform og måtte i løbet af dagen tage imod omkring 130 gratulanter, som hen ad eftermiddagen havde udstyret fødselaren med et enormt gavebord. Tørst eller sult kommer ikke til at præge Emils hverdag i den nærmeste fremtid!

Gæsterne kunne også få stillet sulten og tørsten ved et smukt anretterbord, hvor de lækre varer blev leveret af Solveigs Smørrebrød fra Søndergade 20 i Hadsten. Roastbeefen, den spændende, fyldte flæskesteg, de hjemmelavede frikadeller og de yderst delikate salater kunne suppleres med forskellige tærter, flere slags nybagt brød og et righoldigt ostebord med tilhørende vine, øl og vand. Emil havde med vanlig sans for orden og akkuratesse valgt en fantastisk menu, og Solveigs kokkekunst høstede således mange anerkendende ord i løbet af dagen.

gx73k8sf

Tidligere SID-formand Kjeld Christensen bød velkommen, hvorefter festtalen blev holdt af formanden for AOF, Uffe Pedersen. I en kort – men elegant og vittig tale – kom formanden omkring sin gamle arbejdskammerat, som måtte høste et par ironiske – men venlige – kommentarer undervejs.

v1ejvoqy

Hvem vidste således, at Emil engang var ejer af en stor Jaguar, årgang 1946? Trods det elegante udseende var det så som så med køreegenskaberne, men som formanden konstaterede: Den var vist nok mest købt som scoreredskab.

Netop som bilist har Emil Andersen gennem tiderne udvist stor kreativitet. Det lykkedes ham således engang at fylde en NSU Prinz med 7 passagerer, hvorefter hele holdet blev fragtet sikkert til Ebeltoft fra Århus. Måske var herrernes figurer ikke helt så velproportionerede, som tilfældet er i dag.

Eller hvad med dengang, da Emil stillede sig selv op som kandidat til repræsentantskabet i ELRO og indrykkede en annonce i avisen i samme anledning. Han blev valgt med det højeste stemmetal af alle kandidaterne. Han havde regnet ud, at med Andersen som efternavn ville han blive placeret øverst på stemmesedlen. Ude i sognene troede man naturligvis, at han var spidskandidat!

Efter Uffe Pedersens tale tog formanden for LO´s faglige seniorer i Region Midtjylland, kreds 3 – Bent Holm – ordet.

sb22mi40

Han sluttede af med at erklære, at Emil ikke skulle regne med en roligere fremtid, selv om han i dag fyldte rundt. Nej, sagde LO-formanden: Jeg forventer at trække mig tilbage som formand i nær fremtid, og så vil du – Emil – være en oplagt kandidat til posten!

qh2i2e8y

Så blev der tid til endnu en lun frikadelle og et køligt glas Riesling. Snakken gik hen over bordene, og gæsterne blev ved at strømme ind.

Det gamle SID-hus blev fyldt op, men Emil nåede at få sig en snak med hver enkelt gæst…


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...