|

Emil Andersen hyldet på sin 70-års dag…

Gratulanterne strømmede til, da AOF- skoleleder Emil Andersen fyldte rundt

Tekst: Kurt Villy

Foto: Ove Rosenkvist

De mødte talstærkt frem, da Emil fra AOF i dag fejrede sin 70-års fødselsdag i 3F-huset på Vestergade i Hadsten. Dette imponerende bygningsværk, som en fremsynet fagforening fik rejst på det helt rette tidspunkt, og som har udviklet sig til at være et af de bedst fungerende ”forsamlingshuse” i nærområdet, fyldtes stille og roligt med glade gæster, som ville trykke dagens mand på næven.

77rkx0gs

Lederen af AOF Favrskov var da også i synlig topform og måtte i løbet af dagen tage imod omkring 130 gratulanter, som hen ad eftermiddagen havde udstyret fødselaren med et enormt gavebord. Tørst eller sult kommer ikke til at præge Emils hverdag i den nærmeste fremtid!

Gæsterne kunne også få stillet sulten og tørsten ved et smukt anretterbord, hvor de lækre varer blev leveret af Solveigs Smørrebrød fra Søndergade 20 i Hadsten. Roastbeefen, den spændende, fyldte flæskesteg, de hjemmelavede frikadeller og de yderst delikate salater kunne suppleres med forskellige tærter, flere slags nybagt brød og et righoldigt ostebord med tilhørende vine, øl og vand. Emil havde med vanlig sans for orden og akkuratesse valgt en fantastisk menu, og Solveigs kokkekunst høstede således mange anerkendende ord i løbet af dagen.

gx73k8sf

Tidligere SID-formand Kjeld Christensen bød velkommen, hvorefter festtalen blev holdt af formanden for AOF, Uffe Pedersen. I en kort – men elegant og vittig tale – kom formanden omkring sin gamle arbejdskammerat, som måtte høste et par ironiske – men venlige – kommentarer undervejs.

v1ejvoqy

Hvem vidste således, at Emil engang var ejer af en stor Jaguar, årgang 1946? Trods det elegante udseende var det så som så med køreegenskaberne, men som formanden konstaterede: Den var vist nok mest købt som scoreredskab.

Netop som bilist har Emil Andersen gennem tiderne udvist stor kreativitet. Det lykkedes ham således engang at fylde en NSU Prinz med 7 passagerer, hvorefter hele holdet blev fragtet sikkert til Ebeltoft fra Århus. Måske var herrernes figurer ikke helt så velproportionerede, som tilfældet er i dag.

Eller hvad med dengang, da Emil stillede sig selv op som kandidat til repræsentantskabet i ELRO og indrykkede en annonce i avisen i samme anledning. Han blev valgt med det højeste stemmetal af alle kandidaterne. Han havde regnet ud, at med Andersen som efternavn ville han blive placeret øverst på stemmesedlen. Ude i sognene troede man naturligvis, at han var spidskandidat!

Efter Uffe Pedersens tale tog formanden for LO´s faglige seniorer i Region Midtjylland, kreds 3 – Bent Holm – ordet.

sb22mi40

Han sluttede af med at erklære, at Emil ikke skulle regne med en roligere fremtid, selv om han i dag fyldte rundt. Nej, sagde LO-formanden: Jeg forventer at trække mig tilbage som formand i nær fremtid, og så vil du – Emil – være en oplagt kandidat til posten!

qh2i2e8y

Så blev der tid til endnu en lun frikadelle og et køligt glas Riesling. Snakken gik hen over bordene, og gæsterne blev ved at strømme ind.

Det gamle SID-hus blev fyldt op, men Emil nåede at få sig en snak med hver enkelt gæst…


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 2. marts afholder Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Vi har brug for dig til at fremstille ting til basaren i Sognegården ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 405.

Ugens naturbilleder nr. 405.

Er du også blevet ramt af en spirende forårsfornemmelse? Vejr og temperatur passer ikke helt til vintermåneden februar, men det føles nu meget rart ... læs mere
Tillykke Hadsten Bio

Tillykke Hadsten Bio

Svar til formanden for Hadsten Bio Lars Kristensen ... læs mere
Send Syrien-krigerne til Guantánamo.

Send Syrien-krigerne til Guantánamo.

PingvinNyt har modtaget dette fra Michael Nedersøe, byrådsmedlem i Horsens og folketingskandidat i Favrskov for Dansk Folkeparti Søndermarksvej 12D, Sejet 8700 Horsens Mobil 25388281 ... læs mere
Husejere trodser ekstremt vejr: Kun et fåtal bekymrer sig om klimasikring

Husejere trodser ekstremt vejr: Kun et fåtal bekymrer sig om klimasikring

Blot en femtedel af danske husejere bekymrer sig over, om deres bolig er tilstrækkeligt sikret mod oversvømmelse ved skybrud og stormflod, viser en undersøgelse fra Bolius og Realdania ... læs mere
Boliggrundene på Hørbakken i Hinnerup er nu i 2. budrunde

Boliggrundene på Hørbakken i Hinnerup er nu i 2. budrunde

Favrskov Kommune gennemfører anden budrunde frem til 12. marts 2019 ... læs mere
Hadsten Varmeværk idriftsætter solcelleanlæg.

Hadsten Varmeværk idriftsætter solcelleanlæg.

Hadsten Varmeværk har netop idriftsat en solcelleanlæg der er monteret på taget af bygningen Toftegårdsvej 30 i Hadsten ... læs mere
Sløjfen ver. 2.0

Sløjfen ver. 2.0

Deltag i årets brugermøde for Hadsten Kulturhus Sløjfen ... læs mere
Loading...