|

Emil Andersen hyldet på sin 70-års dag…

Gratulanterne strømmede til, da AOF- skoleleder Emil Andersen fyldte rundt

Tekst: Kurt Villy

Foto: Ove Rosenkvist

De mødte talstærkt frem, da Emil fra AOF i dag fejrede sin 70-års fødselsdag i 3F-huset på Vestergade i Hadsten. Dette imponerende bygningsværk, som en fremsynet fagforening fik rejst på det helt rette tidspunkt, og som har udviklet sig til at være et af de bedst fungerende ”forsamlingshuse” i nærområdet, fyldtes stille og roligt med glade gæster, som ville trykke dagens mand på næven.

77rkx0gs

Lederen af AOF Favrskov var da også i synlig topform og måtte i løbet af dagen tage imod omkring 130 gratulanter, som hen ad eftermiddagen havde udstyret fødselaren med et enormt gavebord. Tørst eller sult kommer ikke til at præge Emils hverdag i den nærmeste fremtid!

Gæsterne kunne også få stillet sulten og tørsten ved et smukt anretterbord, hvor de lækre varer blev leveret af Solveigs Smørrebrød fra Søndergade 20 i Hadsten. Roastbeefen, den spændende, fyldte flæskesteg, de hjemmelavede frikadeller og de yderst delikate salater kunne suppleres med forskellige tærter, flere slags nybagt brød og et righoldigt ostebord med tilhørende vine, øl og vand. Emil havde med vanlig sans for orden og akkuratesse valgt en fantastisk menu, og Solveigs kokkekunst høstede således mange anerkendende ord i løbet af dagen.

gx73k8sf

Tidligere SID-formand Kjeld Christensen bød velkommen, hvorefter festtalen blev holdt af formanden for AOF, Uffe Pedersen. I en kort – men elegant og vittig tale – kom formanden omkring sin gamle arbejdskammerat, som måtte høste et par ironiske – men venlige – kommentarer undervejs.

v1ejvoqy

Hvem vidste således, at Emil engang var ejer af en stor Jaguar, årgang 1946? Trods det elegante udseende var det så som så med køreegenskaberne, men som formanden konstaterede: Den var vist nok mest købt som scoreredskab.

Netop som bilist har Emil Andersen gennem tiderne udvist stor kreativitet. Det lykkedes ham således engang at fylde en NSU Prinz med 7 passagerer, hvorefter hele holdet blev fragtet sikkert til Ebeltoft fra Århus. Måske var herrernes figurer ikke helt så velproportionerede, som tilfældet er i dag.

Eller hvad med dengang, da Emil stillede sig selv op som kandidat til repræsentantskabet i ELRO og indrykkede en annonce i avisen i samme anledning. Han blev valgt med det højeste stemmetal af alle kandidaterne. Han havde regnet ud, at med Andersen som efternavn ville han blive placeret øverst på stemmesedlen. Ude i sognene troede man naturligvis, at han var spidskandidat!

Efter Uffe Pedersens tale tog formanden for LO´s faglige seniorer i Region Midtjylland, kreds 3 – Bent Holm – ordet.

sb22mi40

Han sluttede af med at erklære, at Emil ikke skulle regne med en roligere fremtid, selv om han i dag fyldte rundt. Nej, sagde LO-formanden: Jeg forventer at trække mig tilbage som formand i nær fremtid, og så vil du – Emil – være en oplagt kandidat til posten!

qh2i2e8y

Så blev der tid til endnu en lun frikadelle og et køligt glas Riesling. Snakken gik hen over bordene, og gæsterne blev ved at strømme ind.

Det gamle SID-hus blev fyldt op, men Emil nåede at få sig en snak med hver enkelt gæst…


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...