|

En barndom kan ikke gøres om!

Vi har modtaget følgende læserbrev fra Eva Bonke Damsgaard,  Hjortevej 16,  8382 Hinnerup

Eva Bonke Damsgaard

 

I Jyllandsposten d. 11/1 – 19 råbes der: “Vagt i gevær”, fordi Favrskov Kommunes andel af tvangsfjernede børn er steget kraftigt. Favrskov Børns Rettigheder udtaler, at netop tvangsfjernede børn klarer sig dårligst i voksenlivet.

Når tvangsanbragte børn klarer sig dårligst, er det jo ikke kun fordi, de er tvangsanbragte, men langt mere fordi de har deres arv og ikke mindst tidl. miljø imod sig! Et barns første levemåneder og -år er yderst vigtige for en god, stabil og harmonisk udvikling. Når misrøgt opdages, skal man jo ikke være blind for, at det har foregået gennem længere tid – en utryg tid, der bestemt ikke har været gavnlig for barnet! 

Med den viden in mente, mener jeg derfor, at der ikke er tid til at afprøve alt for mange tiltag for at holde familien samlet – tiltag som forældrene måske ikke kan/vil samarbejde om. Tiden er simpelthen for knap, og barnet risikerer at få uoprettelige ar på sjælen!

Langt de fleste at os har nok set tv-udsendelsen “Er du mors lille dreng?” og her er ingen vel i tvivl om, at anbringelsen skete alt for sent – måske netop fordi man ville undgå tvang!?

Tankevækkende er det også, at der sjældent er klager fra voksne, tidligere anbragte, børn? Tværtimod har disse voksne ofte været undrende over, at der ikke blev grebet ind langt tidligere i deres liv.

Jeg er dog helt enig i Favrskov Børns Rettigheder om, at der selvfølgelig skal sættes ind så tidligt som muligt, og der skal prioriteres ressourcer hertil! Desværre vælger misrøgtede børn ofte at beskytter deres forældre – og problemet kan derved opdages for sent, hvis vi ikke er dygtige nok til at opfange selv de mindste signaler – og da råbe: “Vagt i gevær!”

For børnenes skyld håber jeg at både Favrskov Kommune og Favrskov Børns Rettigheder gør deres yderste for at sætte ind så tidligt så muligt.

 

Eva Damsgaard 

Hjortevej 16, 

8382 Hinnerup

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
45 nye boliggrunde er klar

45 nye boliggrunde er klar

Favrskov Kommune tilbyder nye grunde ... læs mere
Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Af Niels Kallehave, Tåsingevej 22 8370 Hadsten Tlf.: 28495571 ... læs mere
Loading...