|

En enig rød blok vil skrotte Landbrugspakken

Trods løfter om det modsatte steg landbrugets udledning af kvælstof i 2017, bekræfter ny rapport

Undertegnede er blevet voldsomt kritiseret af Bæredygtigt Landbrug på baggrund af min klumme 19. februar i ”SAT PÅ SPIDSEN” under overskriften ”En regulær skandale!”

Bæredygtigt Landbrug skriver bl.a. under overskriften ”Spidsen knækker” følgende:

En regulær skandale, kalder Eigil Jacobsen, sin omtale af landbruget den 18. februar i PingvinNyt.dk.

Ja, det er en regulær skandale, at Jacobsen ikke sætter sig ordentlig ind i tingene. Landbruget blæser atter på indgåede aftaler, skriver han.

Nej, nej og atter nej – landbruget lever op til alle aftaler også om Landbrugspakken. Fakta er, at landbruget leverer på landbrugspakken på alle punkter – inkl. de frivillige aftaler. Og miljøet har det godt. Men det er kompliceret stof – der kan være, at det er der spidsen knækker”. (Citat slut).

Årsagen til dette verbale udfald er, at jeg den 19. februar skrev om, at landbruget frem til 2018 havde forpligtet sig til at reducere erhvervets kvælstofudledning med helt nøjagtigt 1451 tons, men landbruget leverede kun sølle 12 tons…

Lige så faktaresistente som de multiresistente bakterier deres svin lider af!

Bæredygtigt Landbrug med dets formand, Flemming Fuglede Jørgensen, i spidsen er fuldstændig faktaresistente!

Og når organisationen bliver kritiseret for ikke at leve op til indgåede aftaler, bliver formanden ”pigefornærmet” og truer med, at organisationens medlemmer – primært de største landbrugsbedrifter – vil undlade at stemme ved næste folketingsvalg. Det skulle i første række ramme partiet Venstre.

Fra asken i ilden?

Samme dag, som min klumme blev bragt i PingvinNyt.dk, udkom den længe ventede Novana-rapport fra Aarhus Universitet. Denne rapport mere end bekræftede de tal, som Miljøministeriet tidligere fremlagde, idet rapporten viser, at landbruget udledte 64.000 ton kvælstof på markerne i 2017. Det var 2.000 ton mere end året forinden…

Det her er landbrugspakkens absolut endelige fald. De beregninger, regeringen havde – og som vi andre advarede mod – holder ikke. Derfor skal en ny regering gøre op med landbrugspakken efter et valg”, udtalte forhenværende miljøminister Ida Auken. Hun bakkes op af Alternativet, SF og Enhedslisten.

Men også Socialdemokratiets landbrugsordfører vil have nye, håndfaste tiltag, der kan sikre mindre kvælstofforbrug. Og selv om partiet ikke vil gå enegang, men vil have et bredt landbrugsforlig, udtalte Simon Kollerup: ”Landbrugspakken er faldet fra hinanden, og vi skal gøre mere, end der gøres i dag. Socialdemokratiet vil genoprette kvælstofindsatsen, for den sejler i øjeblikket”.

Det bedste forsvar er angreb…

Bæredygtigt Landbrug forsømmer ikke en lejlighed til at angribe alt og alle, der kritiserer landbruget.

Groft sagt er alle andre end landmænd fyldt af uforstand i forhold til landbruget. Og kritik af landbruget er utidig indblanding fra uvidende bymennesker, embedsmænd, forskere, venstreorienterede øko-tosser, journalister og naturfredningsfolk…

PingvinNyt.dk har i øvrigt forsøgt at indhente en kommentar fra Danmarks Naturfredningsforenings Favrskov afdeling. Desværre forgæves.

Tillad mig at slutte dette indlæg af med Bæredygtigt Landbrugs formands slutbemærkning i sin kritik af min klumme 19. februar, hvori han skriver, at han ”glæder sig over, at naturen trives og miljøet har det godt” (citat slut).

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
På vej hjem fra månen?

På vej hjem fra månen?

De Radikales leder, Morten Østergaard, åbner for at udskyde deadline for en klimaaftale i lyset af corona-epidemien ... læs mere
Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Tandlæge Hanne Lillelund Olsen fortæller til PingvinNyt følgende ... læs mere
Færdselsuheld vedHammel

Færdselsuheld vedHammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

"Nedlukningen af Danmark" forlænges til 13. april ... læs mere
Brændende kærlighed til plejecentrene

Brændende kærlighed til plejecentrene

Louise og Jacob Jepsen afleverer de farvestrålende blomster på Tinghøj i Hammel. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Next slide ... læs mere
Vi savner en KRAMMER - gør du også?

Vi savner en KRAMMER – gør du også?

- så SPAR OP på en KRAMMER-KONTO ... læs mere
Loading...