|

En farmors tanker om fremtidens Danmark.

Læserbrev af Bente Langhoff Søresnen, Løjstrupvej 19, Løjstrup 8870 Langå

I anledning af det forestående valg:

En farmors tanker om fremtidens Danmark.

Jeg sidder og kigger ud af mit vindue, ser vinden der bølger i kornet på markerne, ser solens stråler, der i sindrige mønstre gennemlyser trækronerne, glædes over alt det smukke som ligger lige derude på den anden side af vinduet.

Glad og taknemlig over alt det vi er blevet givet.

Glad, men bekymret over den måde vi behandler det hele på, – spekulerer over hvilken tilstand jorden mon er i den dag vi skal give den videre til vores børn, børnebørn og oldebørn

Mon vores voldsomme udnyttelse og overforbrug af jordens ressourcer vil fortsætte, – mon den stadigt voksende ulighed mellem rig og fattig vil eskalere, – mon vi fortsat vil behandle vores dyr som produktionsenheder i stedet for levende væsener, – mon vi fortsat vil tillade sprøjtning med gift på vores marker og i vores private haver, – mon vi stadig kan finde rent drikkevand om 5 år eller mon endnu flere brønde må lukkes pga pesticidindhold, – mon vi bare vil lade klimaet gå amok, – mon vi fortsat vil behandle flygtninge så dårligt, som det er muligt indenfor rammerne af de internationale konventioner, – mon vi i Danmark stadig vil udlede alt for meget CO2 og fortsætte forbruget af fossile brændstoffer, – ja, mange spørgsmål venter på svar.

Jeg håber vi er på vej et andet sted hen, et sted hvor vi behandler vores dyr, vores planet og hinanden med respekt, et sted vi kan være stolte over at komme fra, et sted hvor menneskelig trivsel og ikke kun øget materiel vækst er i fokus.

Jeg glæder mig over at mange vil noget andet, – specielt på klimaområdet, som nødvendigvis må være vores vigtigste opgave.  

Glæder mig over at se at unge miljøaktivister, anført af 16-årige svenske Greta Thunberg, stiller krav til os voksne, til politikerne og til verdenssamfundet om at tage klimakrisen alvorligt, om at handle nu.  

De unge gør det modigt, dygtigt og engageret.

Glæder mig over at se et par bedstemødre, som jeg selv, starte 350 Klimabevægelsen i Danmark, en organisation der vil informere om de menneskeskabte klimaforandringer og lægge pres på politikerne for at få dem til at føre en ansvarlig klimapolitik.

Men det bekymrer mig stærkt både på egne og alle børnebørns vegne, at det har taget så lang tid for flertallet af politikerne overhovedet at indse problemets omfang, – og specielt at alt for mange af de politiske partier derefter handler alt for lidt og alt for uambitiøst og alt for langt ude i fremtiden. 

Alle forskere siger entydigt at vi skal handle og det skal være nu, hvis vi vil gøre os nogle forhåbninger om at opfylde Parisaftalen.

Jeg glæder mig over at ingen mere stiller spørgsmålstegn ved om at vi har en klimakrise.

Og jeg håber at alle vil stemme grønt ved valget, jeg stemmer grønnest på liste Å Alternativet.

Bente Langhoff /farmor

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
45 nye boliggrunde er klar

45 nye boliggrunde er klar

Favrskov Kommune tilbyder nye grunde ... læs mere
Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Af Niels Kallehave, Tåsingevej 22 8370 Hadsten Tlf.: 28495571 ... læs mere
Loading...