|

En farmors tanker om fremtidens Danmark.

Læserbrev af Bente Langhoff Søresnen, Løjstrupvej 19, Løjstrup 8870 Langå

I anledning af det forestående valg:

En farmors tanker om fremtidens Danmark.

Jeg sidder og kigger ud af mit vindue, ser vinden der bølger i kornet på markerne, ser solens stråler, der i sindrige mønstre gennemlyser trækronerne, glædes over alt det smukke som ligger lige derude på den anden side af vinduet.

Glad og taknemlig over alt det vi er blevet givet.

Glad, men bekymret over den måde vi behandler det hele på, – spekulerer over hvilken tilstand jorden mon er i den dag vi skal give den videre til vores børn, børnebørn og oldebørn

Mon vores voldsomme udnyttelse og overforbrug af jordens ressourcer vil fortsætte, – mon den stadigt voksende ulighed mellem rig og fattig vil eskalere, – mon vi fortsat vil behandle vores dyr som produktionsenheder i stedet for levende væsener, – mon vi fortsat vil tillade sprøjtning med gift på vores marker og i vores private haver, – mon vi stadig kan finde rent drikkevand om 5 år eller mon endnu flere brønde må lukkes pga pesticidindhold, – mon vi bare vil lade klimaet gå amok, – mon vi fortsat vil behandle flygtninge så dårligt, som det er muligt indenfor rammerne af de internationale konventioner, – mon vi i Danmark stadig vil udlede alt for meget CO2 og fortsætte forbruget af fossile brændstoffer, – ja, mange spørgsmål venter på svar.

Jeg håber vi er på vej et andet sted hen, et sted hvor vi behandler vores dyr, vores planet og hinanden med respekt, et sted vi kan være stolte over at komme fra, et sted hvor menneskelig trivsel og ikke kun øget materiel vækst er i fokus.

Jeg glæder mig over at mange vil noget andet, – specielt på klimaområdet, som nødvendigvis må være vores vigtigste opgave.  

Glæder mig over at se at unge miljøaktivister, anført af 16-årige svenske Greta Thunberg, stiller krav til os voksne, til politikerne og til verdenssamfundet om at tage klimakrisen alvorligt, om at handle nu.  

De unge gør det modigt, dygtigt og engageret.

Glæder mig over at se et par bedstemødre, som jeg selv, starte 350 Klimabevægelsen i Danmark, en organisation der vil informere om de menneskeskabte klimaforandringer og lægge pres på politikerne for at få dem til at føre en ansvarlig klimapolitik.

Men det bekymrer mig stærkt både på egne og alle børnebørns vegne, at det har taget så lang tid for flertallet af politikerne overhovedet at indse problemets omfang, – og specielt at alt for mange af de politiske partier derefter handler alt for lidt og alt for uambitiøst og alt for langt ude i fremtiden. 

Alle forskere siger entydigt at vi skal handle og det skal være nu, hvis vi vil gøre os nogle forhåbninger om at opfylde Parisaftalen.

Jeg glæder mig over at ingen mere stiller spørgsmålstegn ved om at vi har en klimakrise.

Og jeg håber at alle vil stemme grønt ved valget, jeg stemmer grønnest på liste Å Alternativet.

Bente Langhoff /farmor

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Loading...