|

En farmors tanker om fremtidens Danmark.

Læserbrev af Bente Langhoff Søresnen, Løjstrupvej 19, Løjstrup 8870 Langå

I anledning af det forestående valg:

En farmors tanker om fremtidens Danmark.

Jeg sidder og kigger ud af mit vindue, ser vinden der bølger i kornet på markerne, ser solens stråler, der i sindrige mønstre gennemlyser trækronerne, glædes over alt det smukke som ligger lige derude på den anden side af vinduet.

Glad og taknemlig over alt det vi er blevet givet.

Glad, men bekymret over den måde vi behandler det hele på, – spekulerer over hvilken tilstand jorden mon er i den dag vi skal give den videre til vores børn, børnebørn og oldebørn

Mon vores voldsomme udnyttelse og overforbrug af jordens ressourcer vil fortsætte, – mon den stadigt voksende ulighed mellem rig og fattig vil eskalere, – mon vi fortsat vil behandle vores dyr som produktionsenheder i stedet for levende væsener, – mon vi fortsat vil tillade sprøjtning med gift på vores marker og i vores private haver, – mon vi stadig kan finde rent drikkevand om 5 år eller mon endnu flere brønde må lukkes pga pesticidindhold, – mon vi bare vil lade klimaet gå amok, – mon vi fortsat vil behandle flygtninge så dårligt, som det er muligt indenfor rammerne af de internationale konventioner, – mon vi i Danmark stadig vil udlede alt for meget CO2 og fortsætte forbruget af fossile brændstoffer, – ja, mange spørgsmål venter på svar.

Jeg håber vi er på vej et andet sted hen, et sted hvor vi behandler vores dyr, vores planet og hinanden med respekt, et sted vi kan være stolte over at komme fra, et sted hvor menneskelig trivsel og ikke kun øget materiel vækst er i fokus.

Jeg glæder mig over at mange vil noget andet, – specielt på klimaområdet, som nødvendigvis må være vores vigtigste opgave.  

Glæder mig over at se at unge miljøaktivister, anført af 16-årige svenske Greta Thunberg, stiller krav til os voksne, til politikerne og til verdenssamfundet om at tage klimakrisen alvorligt, om at handle nu.  

De unge gør det modigt, dygtigt og engageret.

Glæder mig over at se et par bedstemødre, som jeg selv, starte 350 Klimabevægelsen i Danmark, en organisation der vil informere om de menneskeskabte klimaforandringer og lægge pres på politikerne for at få dem til at føre en ansvarlig klimapolitik.

Men det bekymrer mig stærkt både på egne og alle børnebørns vegne, at det har taget så lang tid for flertallet af politikerne overhovedet at indse problemets omfang, – og specielt at alt for mange af de politiske partier derefter handler alt for lidt og alt for uambitiøst og alt for langt ude i fremtiden. 

Alle forskere siger entydigt at vi skal handle og det skal være nu, hvis vi vil gøre os nogle forhåbninger om at opfylde Parisaftalen.

Jeg glæder mig over at ingen mere stiller spørgsmålstegn ved om at vi har en klimakrise.

Og jeg håber at alle vil stemme grønt ved valget, jeg stemmer grønnest på liste Å Alternativet.

Bente Langhoff /farmor

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Pitabrød med risiko for mug trukket tilbage

Geia Food A/S tilbagekalder pitabrød grundet risiko for mug. Risiko for mug gør produktet uegnet til menneskeføde ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens naturbilleder nr. 477.

Ugens cocktail består af motiver fra Julsø i Ry, gråænder, dådyr og sommerfugle, krydret med lidt blomster ... læs mere
Efterlyst for knivstikkeri

Efterlyst for knivstikkeri

Midt og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til af finde en mistænkt. Den 20-årige mand mistænkes for at være gerningsmand til grov vold ... læs mere
Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Ukrudtsbrænder tændte ild i udhus

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Vis flaget for alle ramt af kræft

Vis flaget for alle ramt af kræft

Det er sommer, det er sol, og det er måske ferie for dig? ... læs mere
Fremlysning af Siberian Husky

Fremlysning af Siberian Husky

Østjyllands Politi søger ejeren af en hund ... læs mere
Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Pressemeddelelse fra ÆLDRESAGEN

Aflyser og udskyder busture og andre aktiviteter ... læs mere
Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

Ugens anmeldelse fra Favrskov Bibliotekerne

TEMA: MELLEMKRIGSTIDENS BERLIN ... læs mere
Loading...