|

En god trafikaftale for Favrskov

Af Birgit Liin, Medlem af Favrskov Byråd for Venstre, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå

Birgit Liin

Birgit Liin

 

I Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima peges der med rette på infrastrukturen som ét af de store problemer for kommunens erhvervsvirksomheder.

Det er derfor meget glædeligt, at regeringen og DF nu har indgået en infrastrukturaftale til 112 mia. kr., som indebærer betydelige løft af vejene til og omkring Favrskov:

  • Opgradering af rute 26, Aarhus-Viborg, med knap en milliard kr.
  • Udvidelse af motorvej E45 mellem Aarhus S og Aarhus N samt mellem Vejle og Skanderborg – og senere kommer strækningen mellem Aarhus og Randers.
  • Hærvejsmotorvejens første etape etableres og vil fuldt udbygget også styrke Favrskov.
  • Forundersøgelse af en ny Kattegatforbindelse.

Det holdt hårdt overhovedet at få prioriteret rute 26, men det lykkedes. Det er nu vigtigt, at milliarden bruges fornuftigt. Det handler om at få aflastet de mindre byer på strækningen, og derfor bør der etableres omfartsveje rundt om disse byer. Vi vil i Venstre i Favrskov kæmpe for, at der findes de bedst mulige løsninger for borgerne, og vi ser frem til at blive involveret i den nærmere planlægning, som Vejdirektoratet står for.

Dansk Folkeparti har klogeligt valgt at opsige forliget om Togfonden, så pengene kan bruges til tiltrængte vejinvesteringer i stedet for nye skinner. I Togfonden lå bl.a. en ny bane mellem Hasselager og Hovedgård, som ville betyde, at Københavner-lyntogene skulle køre uden om Skanderborg Station til gene for de Favrskov-borgere, der normalt står på i Skanderborg. Laurbjerg Station, som genåbner i 2021, berøres i øvrigt ikke af opsigelsen af forliget.

Dette er alt sammen til gavn for Favrskov – men det kræver, at der er et flertal for trafikaftalen efter folketingsvalget. Vælgerne bør derfor tænke sig godt om, når de sætter krydset!

Foretrækker man:

  • Nødvendige vejinvesteringer, som skal sikre plads til fremtidens miljørigtige biler, som Venstre og blå blok arbejder for?
  • Eller milliarder til nye skinner, som på en god dag uden forsinkelser kan spare togrejsende mellem Odense og Aarhus for få minutters rejsetid, som er rød bloks vision på området?

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Sommerkirke søndag d. 30. juni kl. 19.00 ... læs mere
Glædelig midsommer-jul

Glædelig midsommer-jul

I dag den 24. juni er vi nøjagtig lige langt fra juleaften 2018 og juleaften 2019. Man kan med andre ord ikke komme på længere afstand af julen. Men i Hadsten har julen varet helt frem til ugen før Sankthans ... læs mere
Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Tre etaper når Banedanmark  skal modernisere i Hadsten

Tre etaper når Banedanmark skal modernisere i Hadsten

Når Banedanmark holder informationsmøde i Sløjfen i Hadsten mandag 24. juni, så bliver det nok uden de fleste af byens handlende ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 422.

Ugens naturbilleder nr. 422.

Midsommer står for døren og dagens længde er nu 17 timer og 42 minutter. Nyd de lyse timer, allerede fra på søndag er dagens længde aftagene ... læs mere
Loading...