|

En myg bliver til en elefant – og tilbage igen.

AFFALDSSORTERING af Eva Damsgaard, Hjortevej 16, 8382 Hinnerup

 Eva Damsgaard

Tja, forslaget var ment som en kamp for at begrænse udledning af CO2, en større genanvendelse af affald samt en læring for vores børn/unge om at passe på naturen. Det lærer de selvfølgelig allerede hjemmefra og i skolen, men nu er der så mulighed får at gøre det i praksis også på skolen.
Desværre kan jeg læse, at alt ender i extra rengøring, mange nye affaldsbøtter og lærere/frivillige, som angiveligt skal bruge uendelige ressourcer på at få især børnene til at sortere affald.

Underligt er det, at børn og unge – der ellers har ry for at være hurtige til at lære – pludselig anses for ikke at kunne mestre denne simple sorteringsopgave. Jeg forstår slet ikke den mistillid, der er til vores unge!? Langt de fleste bor jo i kommunen, hvor alle husstande har sorteret affald gennem flere år!

Helt lavpraktisk, tænker jeg – der var medstifter af forslaget – at der på skolerne opsættes affaldsbeholdere i kantine, kantinekøkken, skolekøkken samt natur- og tekniklokaler. That`s it! Det kan så godt være, at et stykke karamelpapir fra klasseværelset havner i dagrenovationen – men det overlever vi nu nok.
Håndtering af disse extra beholdere kan da umuligt koste alverden.

I ældreplejen bør der være sorteringsspande i fælles- og anretterkøkken – ikke hos den enkelte beboer. Opgaven vil fortrinsvis skulle klares af personalet, der vel overvejende er fra Favrskov Kommune, og derfor er helt dus med opgaven. Det kan sagtens lade sig gøre og kræver ikke extra ressourcer. Jeg arbejder på plejehjem og praktiserer den sorteringsopgave allerede.

Kom nu i gang! Lav ordningen let, enkel og simpel – det vil reducere de kolde hænder – så også Konservative stemmer for!

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elgaard er tilfreds med årets revy

Elgaard er tilfreds med årets revy

Favrskov Revyen har rykket ud for sidste gang i år, og folkene bag kan med egne ord ikke være andet end tilfredse. Der har været tæt på fuldt hus alle fire aftener i Sløjfen ... læs mere
DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...