|

En sommerrejse til det lyse Island

Her mellem jul og nytår, hvor det er allermørkest, ledes tankerne let mod lysere tider, og sommerferieplaner kan være en ganske fornøjelig ting at beskæftige sig med på denne tid af året.

Dyjandivandfaldet i Vestfjordene falder imponerende ned ad fjeldet i flere etager. Ad en lille sti kan man komme ganske tæt på vandfaldet.

Et af de steder, der tilbyder masser af lys i sommerhalvåret er Island, hvor solen i juni og juli kun lige når at synke under horisonten, før den lader sig se igen en anelse længere mod øst. Island er et ganske unikt rejsemål, der adskiller sig markant fra resten af Norden med sin geotermiske undergrund. Island er af vulkansk oprindelse og ganske ung geologisk set. Der er ikke færre end 130 vulkaner i Island. Landet er et tæppe af farver vekslende mellem grønne marker, grå fjelde, øde lavamarker og områder, hvor jordens indre varme lader sig både se og lugte, og mineralerne fra undergrunden farver jorden i fantastiske gule og røde nuancer.

På sommerens rejse fra den 21. til 27. juli, tilbyder rejsebureauet rejs og oplev en interessant rejse i det vestlige Island, hvor vi både oplever det frugtbare kystlandskab, undergrundens boblende aktivitet og det fascinerende golde højland med endeløse askesletter.

Vi skal opleve lavamarker under jorden på en guidet tur i en tidligere lavatunnel formet under et vulkanudbrud for mange år siden. Fra den lille by Stykkisholmur sejler vi over Breidarfjordur, hvor vi håber at se lunder. En usædvanlig sød og charmerende fugl, der også er kendt under navnet ’søpapegøje’.

Spændende attraktioner

Rejsen går lidt uden for de sædvanligste turistruter, og vi besøger både området Vestfjordene og kører ad Kjølurruten over højlandet, før vi skal besøge de store attraktioner Gullfoss, Geysir og Thingvellir – også kendt som ’Den gyldne cirkel’. Et af rejsens højdepunkter er et bad i Secret Lagoon. En pool med naturligt opvarmet vand – en helt særlig og meget afslappende oplevelse. Før kurset sættes mod Danmark igen, er der tid til at se lidt på Reykjavik, der er verdens nordligste hovedstad.

Erfaren rejseleder

Rejseleder på rejsen er Anne Hansen Aamand, Hadsten. Anne har haft mere end 15 grupper med på rejse til Island, hvor hun undervejs sørger for at give deltagerne introduktion til landet, der på flere måder rummer gode historier udover en særdeles spændende og enestående natur. Anne gør meget ud af, at der på rejserne er en god og uformel stemning.

Rejseprogram kan ses på rejsogoplev.dk – hvor tilmelding til rejsen også er mulig.

Godt nyt rejseår til alle!

Secret Lagoon er en varm pool, der forsynes med varmt vand fra af en lille gejser. Det er ren nydelse og meget afslappende at bruge lidt tid i poolen under åben himmel med udsigt til Islands skønne natur.
Thingvellir nationalpark er på Unescos Verdensarvsliste. Som det eneste sted i verden ses her kanterne af den amerikanske – og eurasiske kontinentalplade over havet. Pladerne bevæger sig fra hinanden med omkring 2 cm om året, og spredningszonen går ned over Island. Thingvellir er det sted hvor vikingerne i 930 grundlage Altinget.
Gullfoss er et imponerende vandfald, og en af seværdighederne på ‘Den Gyldne Cirkel’. Det siges at vandfaldet har sit navn efter regnbuen, der altid står over det på en solskinsdag. Den skulle skinne som guld. Vandfaldet skifter karakter efter vejret, og man bliver aldrig snydt for et fantastisk syn uanset, hvornår man besøger Gullfoss.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Regulering af satser for tabt arbejdsfortjeneste

Regulering af satser for tabt arbejdsfortjeneste

På grund af fejl i enkelte satser orienterer KL nu om muligheden for at få ens sag behandlet på ny ... læs mere
S straffer Favrskov

S straffer Favrskov

af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup ... læs mere
Indbrud i Ulstrup

Indbrud i Ulstrup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
VENSTRE HAR FREMGANG

VENSTRE HAR FREMGANG

Af formand for Venstre i Favrskov, Michael Jensen ... læs mere
Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Comedy Night vender tilbage til Hadsten

Af Simon Olsen, Salgs- & Eventchefen i Hadsten Håndbold ... læs mere
Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Trækker sig fra sit topjob i FN-panelet

Helle Thorning-Schmidt vil alligevel ikke jagte skatteunddragere ... læs mere
Den ultimative lyd af forår

Den ultimative lyd af forår

Kun en uges tid efter kyndelmisse synger lærken ... læs mere
Stormskader i Favrskov

Stormskader i Favrskov

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

NYE BORGERE ER MEGET VELKOMNE I FAVRSKOV

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd, formand for Børne- og Skoleudvalget og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Loading...