|

Endnu en brandstation indviet i Favrskov Kommune

Modelbane Europa har indviet ny brandstation på det store tyske anlæg. Herfra vil brandbiler i fuld udrykning køre ud og slukke ildebrand.

Hadsten har fået ikke mindre end 2 nye brandstationer i år. Lørdag den 12. januar kunne borgmester Niels Borring officielt indvie den længe savnede nye brandstation på Ginneruplundvej. Den er på 535 kvadratmeter og bliver bemandet af omkring 18 personer.

Siden er endnu en brandstation taget i brug i byen. Den kan ses hos Modelbane Europa i Østergade og er en model i skala 1:87 af en tysk brandstation. Den er et led i den seneste opgradering af det store tyske modelanlæg, hvor folkene hos Modelbane Europa arbejder på at skabe bevægelse på vejene med kørende biler.

Målet med brandberedskabet på modelanlægget er, at gæsterne ved tryk på en knap kan starte en ildebrand i skattekontoret midt i Bonn. Derefter starter et par brandbiler med fuld udrykning – blå blink og hylende sirener – fra brandstationen og kører ad en rute hen til brandstedet og gør holdt. Ildebranden slukkes, og brandbilerne kører hjem til brandstationen i god ro og orden og er klar til en ny udrykning.

– Vi er endnu ikke nået i mål med programmeringen af brandbilerne, fortæller Bjarne Werliin fra Modelbane Europa. Men det forventer vi at komme her i løbet af efteråret. Foreløbig morer vores gæster sig over, at en brandbil ganske rigtigt rykker ud med blå blink, men den gør ikke holdt ved det brændende skattekontor – og kører blot tilbage til brandstationen.

Ud over den uheldige brandbil kan man også følge både en lastbil og en bus på deres ruter gennem byen. Begge kan også startes af gæsterne ved tryk på en knap. Flere kørende biler på anlægget er under overvejelse og planlægning.

Nordeafonden har gennem et tilskud gjort det muligt for de frivillige hos Modelbane Europa at skabe liv og bevægelse på anlæggets veje.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
Loading...