|

Enhedslisten i Favrskov er chokeret over at genåbningen af Laurbjerg Station er sat i bero

Der kommer alligevel ikke noget trinbræt i Laurbjerg foreløbig. Enhedslistens trafikordfører kæmpede forgæves for at holde fast i genåbningen, men han kunne ikke vinde opbakning. Men Enhedslisten fortsætter kampen for at få trinbrættet genåbnet.

Peder Mayhoff

 

Det er med stor overraskelse og forfærdelse at Enhedslisten i Favrskov erfarer at deltagerne i Togfonden har besluttet at fortsætte arbejdet med at genåbne Stilling Station, men at stoppe planerne om at genåbne Laurbjerg Station. Vi har arbejdet for genåbningen lige siden Favrskov Kommune blev dannet, og vi troede efterhånden at sagen var afgjort, og at stationen ville blive genåbnet. Det samme troede vel også alle andre, og tirsdag aften skal byrådet behandle en sag om at afsætte 5,5 mio. til at etablere en forplads ved den planlagte station i Laurbjerg.

Vi vidste godt at Banedanmark hele tiden har været imod at genåbne stationen i Laurbjerg, men vi vidste også at Enhedslistens og Dansk Folkepartis ordførere (hhv. Henning Hyllested og Kim Kristiansen) efter en lang indsats havde fået de andre partiers ordførere med. Situationen er imidlertid en anden efter at DF har forladt forliget om Togfonden, og på et møde i sidste uge stod Henning Hyllested alene med ønsket om at genåbne både Stilling og Laurbjerg stationer.

Vi kan kun gætte på om de andre partier med denne holdning ønskede at straffe DF for at have forladt forliget om Togfonden, men sådan fremstår det desværre. Og Enhedslisten – og Laurbjerg – kan derfor kun beklage at DF traf dette valg.

Enhedslisten opgiver imidlertid ikke kampen for at genåbne stationen i Laurbjerg, og vi håber bestemt at det vil ske en dag. Men som det ser ud, bliver det næppe de første par år. Vi opfordrer også byrådet til at fortsætte de hidtidige bestræbelser for at genåbne stationen. De kan gøres på flere måder, bl.a. ved at læggere stærkere pres på deres partier på Christiansborg, men vigtigt er det også at der kommer til at ske en udvikling i Laurbjerg således at man ikke kan komme uden om at genåbne stationen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...