|

Enhedslisten i Favrskov er chokeret over at genåbningen af Laurbjerg Station er sat i bero

Der kommer alligevel ikke noget trinbræt i Laurbjerg foreløbig. Enhedslistens trafikordfører kæmpede forgæves for at holde fast i genåbningen, men han kunne ikke vinde opbakning. Men Enhedslisten fortsætter kampen for at få trinbrættet genåbnet.

Peder Mayhoff

 

Det er med stor overraskelse og forfærdelse at Enhedslisten i Favrskov erfarer at deltagerne i Togfonden har besluttet at fortsætte arbejdet med at genåbne Stilling Station, men at stoppe planerne om at genåbne Laurbjerg Station. Vi har arbejdet for genåbningen lige siden Favrskov Kommune blev dannet, og vi troede efterhånden at sagen var afgjort, og at stationen ville blive genåbnet. Det samme troede vel også alle andre, og tirsdag aften skal byrådet behandle en sag om at afsætte 5,5 mio. til at etablere en forplads ved den planlagte station i Laurbjerg.

Vi vidste godt at Banedanmark hele tiden har været imod at genåbne stationen i Laurbjerg, men vi vidste også at Enhedslistens og Dansk Folkepartis ordførere (hhv. Henning Hyllested og Kim Kristiansen) efter en lang indsats havde fået de andre partiers ordførere med. Situationen er imidlertid en anden efter at DF har forladt forliget om Togfonden, og på et møde i sidste uge stod Henning Hyllested alene med ønsket om at genåbne både Stilling og Laurbjerg stationer.

Vi kan kun gætte på om de andre partier med denne holdning ønskede at straffe DF for at have forladt forliget om Togfonden, men sådan fremstår det desværre. Og Enhedslisten – og Laurbjerg – kan derfor kun beklage at DF traf dette valg.

Enhedslisten opgiver imidlertid ikke kampen for at genåbne stationen i Laurbjerg, og vi håber bestemt at det vil ske en dag. Men som det ser ud, bliver det næppe de første par år. Vi opfordrer også byrådet til at fortsætte de hidtidige bestræbelser for at genåbne stationen. De kan gøres på flere måder, bl.a. ved at læggere stærkere pres på deres partier på Christiansborg, men vigtigt er det også at der kommer til at ske en udvikling i Laurbjerg således at man ikke kan komme uden om at genåbne stationen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Ny hjemmeside viser Favrskovs herligheder

Ny hjemmeside viser Favrskovs herligheder

Hjemmesiden Flyttilfavrskov.dk er navnet ... læs mere
Danske boligejere er ikke gode nok til at klimasikre

Danske boligejere er ikke gode nok til at klimasikre

På trods af større opmærksomhed på klimaforandringerne bekymrer danske husejere sig fortsat ikke om vandskader i boligen, før skaden allerede er sket ... læs mere
Når musik bliver grøn - og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Når musik bliver grøn – og hjælper til at fremme tilplantning af nye Folkeskove.

Growing Trees Network Foundation har udnævnt producer og sangskriver OYA til Ambassadør ... læs mere
Fiskerhytte på en stand

Fiskerhytte på en stand

Ny workshop for børnefamilier hos Modelbane Europa ... læs mere
Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

På motorcykle og med automobil i 1917 og 1924 ... læs mere
700 tyrolere festede løs i VestjyskBANK Arena i Hadsten

700 tyrolere festede løs i VestjyskBANK Arena i Hadsten

For 5. år afholdt Hadsten Håndbold den nu snart traditionsrige Hadsten Bierfest, hvor over 700 tyrolerklædte gæster, skabte en fantastisk fest fra 12:00-20:00 i VestjyskBANK Arena i lørdags ... læs mere
Så er HØST på gaden

Så er HØST på gaden

af Rikke Møller Antvorskov ... læs mere
Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Efterlysning Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde Julie

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at finde 58-årige Julie Nathanielsen, der ikke er set siden den 8. januar 2020 ... læs mere
Indbrud i Hammel

Indbrud i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Djøf erkender: De offentligt ansatte er druknet i bureaukrati!

Djøf erkender: De offentligt ansatte er druknet i bureaukrati!

De lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det også… ... læs mere
Loading...