|

Enhedslisten og EU

Af Børge Olsen, Byrådskandidat for SF i Favrskov, Skoletoften 19, Grundfør, 8382 Hinnerup

 Børge Olsen

 

 

Enhedslistens byrådskandidat Bodil Kvistgaard Olsen (BKO) glæder sig i et debatindlæg over, at EU-domstolen gennemfører det forbud mod handel med Vestsahara, som partiet ikke kunne få flertal for i Favrskov byråd, selvom SF og et par socialdemokrater støttede det. Årsagen til forbuddet er, at Vestsaharas befolkning er delvist fordrevet af Marokko, som besatte landet militært, efter at det blev fri for sin spanske kolonimagt. Sahaourierne har derfor ingen indflydelse på, hvilke aftaler Marokko indgår på deres vegne.

Jeg glæder mig med Enhedslisten over, at EU-systemet i denne sag viser bedre moral end flertallet i byrådet er i stand til. Både Vestsahara og det af Israel besatte Palæstina-land bør i enhver henseende beskyttes mod udbytning fra deres besættere, således som internationale konventioner understreger.

Hvad der til gengæld ærgrer mig er, at Enhedslisten ellers aldrig lader en chance gå fra sig til at ønske Danmark udmeldt af EU og i øvrigt ønske organisationen hen, hvor peberet gror. De heppede på danskerne for at vi skulle stemme nej til politisamarbejdet, og deres politik er udmeldelse og nedlæggelse af EU, punktum. I stedet for skal vi have en nordisk økonomisk union heroppe og bruge Europarådet til det større europæiske samarbejde.

Svenskerne og finnerne gaber og ser den anden vej, når vi nævner den nordiske økonomiske union, og Europarådet er et udmærket organ til gennemførelse af et relativt uforpligtende samarbejde om bl.a. menneskerettigheder og lignende. Til gengæld er det ude af stand til at sikre gennemførelsen af de indgåede aftaler, hvad udviklingen i både Rusland og Tyrkiet tydeligt viser.

Træerne vokser ikke ind i himlen, hverken i EU, i Danmark eller i Favrskov byråd, men lad os nu holde fast i et EU, som heldigvis også lykkes med at gennemføre en masse fornuftig lovgivning indenfor bl.a miljø, mens den danske regering arbejder imod med alle kræfter.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.SAT PÅ SPIDSEN

SAT PÅ SPIDSEN

Er de politiske partier valgparate ... læs mere
STØT BRYSTERNE

STØT BRYSTERNE

Hele oktober måned laver vi her i Favrskov Kommune forskellige Events ... læs mere
Få din bil gjort klar til vinter

Få din bil gjort klar til vinter

Hos NYMANN-AUTOPARTS A/S på Kirkevej 65 i Hadsten har de alt det du skal bruge for at din bil er sikker at køre hele vinteren. Pingvinnyt har besøgt forretningen - se her ... læs mere
Tag med AMORSEN i byen

Tag med AMORSEN i byen

Pingvinnyts fotograf har været på farten - se her ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Brødprodukter med fejl i allergenmærkning ... læs mere
Pladebørs i Kuturhuset Sløjfen i Hadsten

Pladebørs i Kuturhuset Sløjfen i Hadsten

Lørdagens brugt pladebørs nåede ikke det besøgstal, som forårets pladebørs havde fortæller en af arrangørerne Rudi Daugsch og fortsætter ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse om fejl i tarmkræftscreening: Fejl der ikke må ske ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Mørbradgryde med manglende allergenmærkning ... læs mere
2 indbrud i Hammel i privat beboelse

2 indbrud i Hammel i privat beboelse

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
3.november 2017

3.november 2017

Natteravnene klar til snestorm på J-dag ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Handlingen foregår i London ... læs mere
Loading...