|

Enhedslisten og EU

Af Børge Olsen, Byrådskandidat for SF i Favrskov, Skoletoften 19, Grundfør, 8382 Hinnerup

 Børge Olsen

 

 

Enhedslistens byrådskandidat Bodil Kvistgaard Olsen (BKO) glæder sig i et debatindlæg over, at EU-domstolen gennemfører det forbud mod handel med Vestsahara, som partiet ikke kunne få flertal for i Favrskov byråd, selvom SF og et par socialdemokrater støttede det. Årsagen til forbuddet er, at Vestsaharas befolkning er delvist fordrevet af Marokko, som besatte landet militært, efter at det blev fri for sin spanske kolonimagt. Sahaourierne har derfor ingen indflydelse på, hvilke aftaler Marokko indgår på deres vegne.

Jeg glæder mig med Enhedslisten over, at EU-systemet i denne sag viser bedre moral end flertallet i byrådet er i stand til. Både Vestsahara og det af Israel besatte Palæstina-land bør i enhver henseende beskyttes mod udbytning fra deres besættere, således som internationale konventioner understreger.

Hvad der til gengæld ærgrer mig er, at Enhedslisten ellers aldrig lader en chance gå fra sig til at ønske Danmark udmeldt af EU og i øvrigt ønske organisationen hen, hvor peberet gror. De heppede på danskerne for at vi skulle stemme nej til politisamarbejdet, og deres politik er udmeldelse og nedlæggelse af EU, punktum. I stedet for skal vi have en nordisk økonomisk union heroppe og bruge Europarådet til det større europæiske samarbejde.

Svenskerne og finnerne gaber og ser den anden vej, når vi nævner den nordiske økonomiske union, og Europarådet er et udmærket organ til gennemførelse af et relativt uforpligtende samarbejde om bl.a. menneskerettigheder og lignende. Til gengæld er det ude af stand til at sikre gennemførelsen af de indgåede aftaler, hvad udviklingen i både Rusland og Tyrkiet tydeligt viser.

Træerne vokser ikke ind i himlen, hverken i EU, i Danmark eller i Favrskov byråd, men lad os nu holde fast i et EU, som heldigvis også lykkes med at gennemføre en masse fornuftig lovgivning indenfor bl.a miljø, mens den danske regering arbejder imod med alle kræfter.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse udvalgsformænd… ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 347

Ugens naturbilleder nr. 347

Weekenden bød på flot vejr med rimfrost, sol og blå himmel - godt udgangspunkt for at få nogle gode skud i kassen ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banking direktør

Henrik Lykke, 50 år er pr. 2. januar ansat som Private Banking direktør i Vestjysk Bank ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Loading...