|

Ensomhedsavis sætter fokus på ensomhed

Favrskov Kommune har lavet en ensomhedsavis, der sætter fokus på ensomhed, og hvad man kan gøre for at komme den til livs.

Over otte sider dykker avisen ned i nogle af de erfaringer, som projektet Sammen mod Ensomhed har gjort sig over det seneste år. Sammen med Røde Kors, Ældre Sagen og en række andre frivillige organisationer udvikler Favrskov som en del af projektet en samarbejdsmodel, der kan opspore og afhjælpe ensomhed hos ældre borgere.

Peter Mikkelsen er ældrechef i Favrskov, og han håber, at ensomhedsavisen kan hjælpe med at udbrede budskabet om, at ensomhed er noget, der skal bekæmpes.

– Ensomhed er noget, vi skal til livs. Hvis ikke man selv oplever ensomhed, så er det et emne, man sjældent skænker en tanke. Men det er forfærdeligt at være ensom og føle, at man ikke har nogen at tale med. Helbredet tager virkelig skade af ensomhed, og det er tankevækkende, at dødeligheden er højere blandt ensomme mennesker. Det er vigtigt at bekæmpe ensomhed, siger Peter Mikkelsen.

Flere frivillige organisationer har besøgstjenester, hvor frivillige besøger ensomme mennesker i dagtimerne i hverdagen. En af de ting, som projektet har vist, er, at mange ældre gerne vil have besøg af besøgsvenner om aftenen og i weekenden. En af artiklerne i ensomhedsavisen handler om, at den nye viden har medført, at der nu arbejdes på at stable en ny slags besøgstjeneste på benene.

– Projektets store mål er at skabe en samarbejdsmodel til at afhjælpe ensomhed, som andre kommuner også kan bruge. Sådan en model skal først og fremmest resultere i, at vi i Favrskov når ud til de ensomme ældre og giver dem endnu bedre mulighed for at få besøg og indgå i nye fællesskaber. Det kan man læse mere om i avisen. Jeg er glad og stolt over, at de frivillige foreninger og Favrskov Kommune i fællesskab hjælper hinanden med at blive klogere på ensomhed. Foreningerne skal have stor tak for alle de timer, de lægger i projektet, siger Peter Mikkelsen.

Ensomhedsavisen kan læses på projektets hjemmeside her: http://www.favrskov.dk/sammen-mod-ensomhed

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Sommerkirke søndag d. 30. juni kl. 19.00 ... læs mere
Glædelig midsommer-jul

Glædelig midsommer-jul

I dag den 24. juni er vi nøjagtig lige langt fra juleaften 2018 og juleaften 2019. Man kan med andre ord ikke komme på længere afstand af julen. Men i Hadsten har julen varet helt frem til ugen før Sankthans ... læs mere
Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Tre etaper når Banedanmark  skal modernisere i Hadsten

Tre etaper når Banedanmark skal modernisere i Hadsten

Når Banedanmark holder informationsmøde i Sløjfen i Hadsten mandag 24. juni, så bliver det nok uden de fleste af byens handlende ... læs mere
Loading...