|

-ER DU SYG, POST…?

Nu skal vi ha´ lidt forjul. Kør med posten og Gammelnissen Uffe på en stille tur til Ødum…

Tekst og billeder: Kurt Villy Svendsen

ER DU SYG, POST?

Dagens postkort, udgivet af fotograf N. Clemmensen, Aarhus, er afsendt den 27.4.1930, og det er Sine og Jesper Rasmussen i Ødum, som ønsker Rasmus Poulsen i Sandager ved Hadsten hjertelig til lykke på 85-årsdagen. Motivet er Ødum og Omegns Brugsforening. Hvem der ejer den prægtige Ford T på billedet vides ikke med sikkerhed, men smed Buch i Ødum var en af de få, som havde egen bil på denne tid.

Da Hadsten PingvinNyt i 2007 udgav sin julekalender, blev dette billede brugt i en af historierne sammen med den lille reklame fra træskomand Viggo Nielsen. Som nogle sikkert husker, blev Pingvinkalenderen dengang anført af en lille, nærgående gammelnisse ved navn Uffe.

Afsnittet bringes i sin fulde ordlyd, for i dag må det godt være lidt muntert. Så nu tilbage til 2007:

”Gammelnissen Uffe har altid haft en forkærlighed til Ødum og omegn. Mange gange har han boltret sig i brugsforeningen, mens postbuddet klarede dagens indbetalinger og pakkeaflæsningen hos uddeleren. Selv om brugsen er nedlagt, glæder det hans nissehjerte, at der stadig er en fin velforsynet nærbutik med OK-benzinanlæg og vaskeplads ved forretningen.

Der har altid været nok at se på omkring brugsen, og tæt på landevejen boede Viggo Nielsen. Ham kunne Uffe og alle de andre nisser ikke undvære. Hos Nielsen kunne man få de gamle træsko repareret eller købe sig et par helt nye spidsnæsede bazartræsko.

Nielsen mestrede også kunsten at binde en ny halmvisk til at lægge i fodtøjet, når vinteren strengedes, og frosten bed i de blåviolette kinder.

En stille dag, hvor vintersolen glimtede i middagsstunden, og kulden endnu ikke havde fået rigtig fat, var Uffe krøbet op i tasken til landposten, som var en kvik gårdmandssøn fra Hadsten.

Han var nu blevet ansat i etaten og kendte efterhånden Ødum og omegn temmelig godt, da han havde kørt turen i et halvt års tid.

Omsider nåede de da også gennem Ødum by og kørte ind på gårdspladsen på ”Højstrup”.

Iført storblomstret kjole stod proprietærfruen med den velpolstrede bagdel lige i vejret og legede med et kuld halvstore kattekillinger ved hoveddøren, da posten nærmede sig. Hun blev dog stående i den fristende stilling tilsyneladende uden at bemærke posten.

Gammelnissen følte, at postbuddet var i godt humør, og ganske rigtigt listede han sig da også ind på fruen med dagens post i den ene hånd, mens han gav hende et klask i bagdelen med den anden.

Der var stadig ingen reaktion, og Uffe kunne fornemme, at posten blev rådvild. Så vendte fruen sig endelig om og råbte:

-Hvad er der galt – er du syg, Larsen? Du plejer da at komme ind, når du har banket på”…

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Loading...