|

Er video-overvågning af unge lige med mere frihed?

af PET Petersen Byrådskandidat for Det Radikale Venstre

 

Det bekymrer mig at Konservative Folkeparti og Venstre indtager den politiske holdning, at overvågning skaber frihed.

Og ikke mindst at resten af byrådet er hoppet med på denne limpind.

For denne tankegang kommer mere til at udtrykke en mistillid til vores unge. Samt at det fremprovokerer den holdning. at det er os der er de gode mennesker og de andre der er onde. Jeg ved godt at det ikke er ment sådan. Derfor bliver det også ekstra vigtigt at vi grundigt overvejer, hvad det er for pædagogiske virkemidler vi sætter i gang. Så det ikke bare bliver til synsninger, men bruger den viden der findes på dette område.

For på det kriminalpræventive råds hjemmeside kan man faktisk læse, at der ikke findes kvalificeret forskning der underbygger at overvågning giver mindre indbrud og hærværk, og når man samtidig kan læse på samme hjemmeside, at vi i Favrskov har absolut den alder mindste kriminalitetsrate i hele Østjylland.

Så må det være på sin plads at politikerne i byrådet svare på nogle spørgsmål, vedr. ønsket om mere video-overvågning i kommunen.

 

  1. Er der lavet en grundig analyse af behåret for video-overvågning? 
  2. Hvis ja, hvem har foretaget denne analyse, Kommunen eller politiet?
  3. Hvis det er politiet der anviser, atvideo-overvågning er absolut nødvendigt. Hvorfor er det så Kommunen der skal betale for denne overvågning?

 

I det tilfælde hvor det skulle vise sig, at der ikke ligger nogen analyse til grund for de påtænkte tiltage om mere video-overvågning. Så er mit kritiske spørgsmål til byrådet.

  1. Har Kommunen gjort sig nogle overvejelser i forhold til falsk tryghed – for man er vel ikke ved at bilde folk noget ind?

For vi ved også alle godt at hærværk tit sker i kådhed, og ofte ikke er ondsindet, men opstår i forbindelse med misforstået sjov. Det kan naturligvis ikke undskyldes. Men her er video-overvågning, ikke det rette svar.

Svart skal i stedet for findes i, en involverende dialog mellem parterne. Gerne med støtte og vejledning udefra, hvis det skulle blive nødvendig.

Når vi så taler om den meget lille gruppe af børn og unge der bevidst laver hærværk. Så når vi ikke disse børn og unge med video-overvågning, men igennem de forebyggende indsatser, i samarbejde med deres forældre. Her har vi i forvejen rigtig mange strenge at spille på i vores kommune, som for eksempel Natteravnene, SSP-samarbejde, PPR mv.

Til gengæld ønsker vi Radikale at bakke op om Favrskov kommunes børne- og ungepolitik, om mere inddragelse af vores børn og unge i lokalsamfundet. Og herigennem give dem mulighed for at være med til at udvikle, et kreativt og spænende ungdomsliv i Favrskov.

Derfor foreslår vi Radikale, at vi sløjfer ekstra overvågning fra budgettet, og overføre disse penge til det forebyggende arbejde. Samt til at inddrage børn og unge i at finde løsninger på et godt børne og ungdomsliv i vores kommune. Det kunne f.eks. ske ved, -som jeg tidligere har foreslået at etablere et børne og ungdomsbyråd i kommunen. 

PET Petersen

Byrådskandidat for Radikale Venstre i Favrskov

Vestergade 37 8370 Hadsten

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

LYKKE CUP

LYKKE CUP

Superstjerner fra Favrskov Fighters afsted til stævne ... læs mere
Gasudvikling i frikadellepølse

Gasudvikling i frikadellepølse

Atria Danmark A/S tilbagekalder et parti "Den Lette Frikadellepølse" fra 3-Stjernet grundet gasudvikling i pakningerne, hvilket tyder på uønsket vækst af mikroorganismer ... læs mere
Kviktest i Hinnerup flytter og får nye åbningstider

Kviktest i Hinnerup flytter og får nye åbningstider

Kviktest flytter 23. september ind i HOG's klublokaler og får nye åbningstider ... læs mere
Laksesalat fejlmærket som skinkesalat

Laksesalat fejlmærket som skinkesalat

KD Food tilbagekalder et parti Skinkesalat Grand Gout ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Velkommen til Favrskov!

Velkommen til Favrskov!

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti www.reneschneider.dk ... læs mere
De ældre har – naturligvis – krav på valgfrihed

De ældre har – naturligvis – krav på valgfrihed

Af Charlotte Green, Præstegårdsvej 39 8382 Hinnerup og Lars Storgaard Hovedgaden 50 8860 Ulstrup ... læs mere
Debat: En gave til de frivillige og en hjælp til sårbare børn og unge

Debat: En gave til de frivillige og en hjælp til sårbare børn og unge

Af byrådskandidat for SF-Favrskov Søren Sloth ... læs mere
Daniel Svensson kommer til Hinnerup

Daniel Svensson kommer til Hinnerup

Begivenhed af Irma Møller ... læs mere
Indbrud i Thorsø

Indbrud i Thorsø

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
16-årig dreng udsat for vold i Hammel

16-årig dreng udsat for vold i Hammel

Mandag aften blev en 16-årig dreng udsat for et voldeligt overfald ved rutebilstationen på Anbækvej i Hammel ... læs mere
Loading...