|

Esben Hegelund, Hadsten gør comeback ved Danboring Rally Denmark i hurtig rallybil

Når Danboring Rally Denmark afvikles den 31. oktober og 1. november på vejene i det midtjyske, vil løbet komme til at byde på et comeback. Det er Esben Hegelund, Hadsten, som efter næsten 13 måneders fravær fra hastighedsprøverne atter skal give den gas i en rallybil.

Det er i denne Ford Fiesta WRC, at Esben Hegelund får rallycomeback til DM-serien. Det sker ved Danboring Rally Denmark.

 Esben Hegelund

”Jeg var så uheldig, at jeg styrtede under min vinterferie og ødelagde mit knæ, så det har ikke været muligt at køre rally,” fortæller køreren, som sidste år fik sit gennembrud med den generelle sejr ved Ecoteck Rally Himmerland.

”Lægerne spåede, at der ville gå 12 måneder, inden jeg var klar igen, men nu er der gået et halvt år, og da jeg havde min første test, mærkede jeg ikke noget.”

Den test, som Esben Hegelund havde, var ikke i den bil, han i de sidste par sæsoner har brugt, men derimod i den, han vil bruge på vejene omkring Ans og Kjellerup i forbindelse med Danboring Rally Denmark.

”Jeg har lejet en WRC-bil. Jeg har ikke kørt hele året, og jeg kan ikke nå noget mesterskabsmæssigt, og da muligheden bød sig, kunne det være sjovt at prøve sådan en,” siger Esben Hegelund. ”Det er en Ford Fiesta WRC-bil, som kun er et år gammel, og den er helt up-to-date med VM-bilerne.”

”Jeg testede bilen for godt en måneds tid siden hos Erik Wevers Motorsport i Holland, og sådan en bil kører bare helt fantastisk. Der er en verden til forskel i forhold til den Super 2000, jeg plejer at køre, og det vil helt klart kræve noget tilvænning, men den virker rimelig let at køre.”

Udover rallytesten hos Erik Wevers Motorsport har Esben Hegelund i år kun oplevet rallysporten i tilskuerens rolle.

”Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg mangler at komme ud at køre rally. Det er som at være væk fra familien, og nu skal man endelig se den igen. Det bliver dejligt,” siger Esben Hegelund, som skal have Ole R. Frederiksen, Skibby, med som co-driver.

”Der er ingen tvivl om, at bilen har potentialet til et topresultat, men jeg har ikke kørt i et år, og jeg skal have fart i kroppen. Jeg har ikke en målsætning omkring et bestemt resultat. Jeg stiller op for at prøve bilen, men kan jeg se, at tiderne er der, så går vi efter en podieplads.”

 

Fakta

 

Danboring Rally Denmark er et internationalt rally, som afvikles den 31. oktober-1. november. Løbet får base i Ans mellem Viborg og Århus og kommer til at tælle som finalen i kampen om dels Danmarksmesterskabet i rally, dels West Euro Rally Cup samt North European Zone Championship for juniorkørere.

 

Nærmere info

 

www.rallydenmark.dk

 

Løbsleder Kenneth Svendsen

Telefon 29 33 50 00

ks@rallydenmark.dk

 

Pressekontakt Morten Alstrup

Telefon 20 20 74 22

presse@rallydenmark.dk

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten ... læs mere
Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Igen i år vises der masser af veteran-køretøjer og veteran-landbrugsmaskiner - der pløjes ,harves og høstes m.m. - og så er der også masser af oplevelser til børnene ... læs mere
Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Efter sommerferien vil 80.000 boligejere få tilbudt en vejledende ejendomsvurdering, der skal erstatte den nuværende offentlige vurdering ... læs mere
Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Husejere bor langt længere tid i det samme hus, før de sælger det, end lejlighedsejere, og der er store regionale forskelle. Se tallene her ... læs mere
Tzatziki uden dansk mærkning

Tzatziki uden dansk mærkning

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Loading...