|

Et år mere med støtte til Forsamlingshusturné

Elro Fonden har igen valgt at støtte Randers EgnsTeaters succesfulde forsamlingshusturné, der ud over at bidrage med kultur i yderområderne og også giver penge i kassen i forsamlingshusene

John og Lone - Cabaret. Til Randers Egnsteater

5000 billetter til 40 kroner stykket. Så mange billetter er der de seneste tre år solgt på forsamlingshusturnéen, hvor Randers EgnsTeater sender sin årlige vinterkabaret på landevejen og besøger en lang række forsamlingshuse i det tidligere Elro-område.

Den lave billetpris skyldes en aftale mellem teatret og ELRO Fonden, der har støttet turnéen med et større beløb de seneste tre år og altså igen i 2019. ELRO Fondens støttekroner går til et tilskud til billetprisen, og de resterende 40 kroner, som forsamlingshusene må tage i entré, kan de putte direkte i egen kasse, for de skal ikke give noget for at få den professionelle forestilling på besøg.

Der har næsten uden undtagelse været fulde huse på forsamlingshusturnéen, og det betyder, at der i støtteperioden er kommet omkring et par hundrede tusinde kroner i de ellers ofte lidt slunkne pengekasser rundt i forsamlingshusene. Plus det, der er kommet ind på salg af mad og drikke.

Egnsteater for alle

At Elro Fonden igen har valgt at støtte turnéen, er en af årets rigtig gode nyheder for leder af Randers EgnsTeater, Peter Westphael.

Jeg er simpelthen så glad for, at vi kan fortsætte samarbejdet på den her måde. Vi er egnsteater for hele kommunen, og forsamlingshusturnéen er en fantastisk måde at vise det på,” siger Peter Westphael og fortsætter:

Her får vi mulighed for at komme ud til nogle af dem i kommunens yderkanter, der måske ikke kommer af sted i teatret så ofte. Og med den støtte, vi de seneste tre år har fået af ELRO Fonden, har det kunnet lade sig gøre at holde billetprisen på et niveau, hvor alle, og jeg mener virkelig alle, kan være med. På den måde er den her ordning med til at støtte de enkelte huse i at forøge deres aktivitet og være samlingspunkt i de små samfund uden for Randers.” siger Peter Westphael.

Også Elro Fondens formand Steen Thomsen er glad for, at en ny aftale er faldet på plads.

“Gennem de sidste fire år har Elro Fonden givet ca. 27 millioner kr. til forbedringer af forsamlingshuse. Vi har dermed skabt nogle gode rammer, men vi vil også gerne være med til at fylde noget indhold i dem. Aftalen med Randers EgnsTeater er derfor en enestående mulighed for at få god og professionel underholdning ud til selv de mindste samfund,” siger Steen Thomsen fra Elro Fonden.

Den kommende vinterkabaret, der skal på turné i 2019, hedder ”Så længe vi lever” og tager udgangspunkt i John Mogensen og Lone Kellermanns musik og personligheder og har Lone Rødbroe og John Batz i hovedrollerne. Den har premiere på Randers EgnsTeater den 7. februar. Og efter at have spillet i Randers i tre uger tager den på forsamlingshusturné i ugerne 10 til 13.

Fakta

Forsamlingshusturné 2016 – 2018:

Vinterkabaret 2016 ”Cowgirls” (1.510 solgte billetter)

Vinterkabaret 2017 ”Hvad Latter Gør…” (1.545 solgte billetter)

Vinterkabaret 2018 ”Martha & Frank – sange fra et ægteskab” (1.945 solgte billetter)

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Møder i Netværksgruppen

Møder i Netværksgruppen

Borgere med senfølger efter kræftbehandling kan nu sætte x i kalenderen for nedenstående datoer, hvor vi mødes kl. 18.30-20.30 i Mødelokale Udsigten (1. sal) på Hinneruplund, Herrredsvej 16, Hinnerup ... læs mere
Forskere kaster lys på Favrskov

Forskere kaster lys på Favrskov

Tre forskere fra Aalborg Universitet spiller en aktiv rolle i projektet ”Trivsel i hverdagslivet”, hvor de observerer og spotter udviklingspotentialer ... læs mere
Forår og lærkesang

Forår og lærkesang

af Eigil Jacobsen På denne usædvanligt milde februarsøndag fandt jeg atter min cykel frem fra vinterhiet. Det var morgen og solen var lige ved at stå op. Herligt at komme ud og mærke luften og trampe af sted på min ... læs mere
Her stinker det i danskernes hjem

Her stinker det i danskernes hjem

Danskerne generes af lugt fra især afløb, køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine, viser undersøgelse ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK - Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

HSK – Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Loading...