|

Fællesskab lugter af brændt gummi

Får premiere 11. Juni i Hadsten Bio

“Det startede, som en fascination af en kultur vi ikke forstod, men er endt med at åbne vores øjne for en helt ny verden”, sådan siger produceren bag den nye danske dokumentarfilm DOING IT SIDEWAYS.

Derude, hvor der bor ægte mennesker I DOING IT SIDEWAYS følger vi Danmarks yngste pro-drifter, Mikkel Kraus’, kamp for at kvalificere sig i mesterskabet Nordic Drift Series. Mikkels liv er fyldt med brændte dæk og hurtige biler, men i centrum af det, er et unikt fællesskab om kærligheden til sporten.

Drifting er en motorsport, hvor det ikke kun handler om at køre hurtigt, men om at køre præcist og ramme en række markering på en bane. Det er med andre ord motorsportens svar på kunstskøjteløb. Og faktisk vidste folkene bag filmen intet om drifting før de lavede filmen: “Vi vidste, at vi ville fortælle en historie om fællesskab og at vi ville ud på landet, derude hvor der bor ægte mennesker. Men at vi endte med at lave en dokumentar om drift, har overrasket mig meget” fortæller filmens producer Anne Hørlyck.

Filmtalenterne ville gøre op med fordomme
Idéen til drifting-dokumentaren udsprang af en fascination blandt filmfolkene, der ikke forstod, hvad det var ved drift, der gjorde, at folk ville bruge tid og penge på sporten: “Vi tænkte jo nok, at det bare var en flok Brian’er og at det mest handlede om motorlarm og fadøl, men vi er blevet så meget klogere” fortæller Anne Hørlyck, “Drifting er en seriøs sport, og folkene bag er virkelig eksperter i hvad de laver. Jeg har enorm respekt for det de kan”.

Det er især fællesskabet blandt drifterne som har overrasket filmfolkene, der alle går på filmskolen VIA Film & Transmedia i Aarhus: “Vores fordomme er blevet nedbrudt, og jeg håber at de folk, der ser filmen, vil få samme oplevelse”.

DOING IT SIDEWAYS (18 minutter) er lavet af producer Anne Hørlyck, tilrettelægger Magnus Vendelbo, fotograf Christine Radl samt et crew på næsten 20 mand. Filmen er optaget i foråret 2019 og får premiere 11. Juni i Hadsten Bio. Ved spørgsmål vedrørende filmen kan du kontakte producer Anne Hørlyck på 28155838

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Fra det gamle album, Lyngå Skole anno 1907

Et dejligt gammelt billede fra Lyngå dukkede op ved en gennemgang på vores arkiv ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 481.

Ugens naturbilleder nr. 481.

Ekstraudgave i anledning af, at høsten er i hus mange steder ... læs mere
Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

Annonce : Ung forvirring i Kronjylland: Egen forsikring, deleforsikring eller ingen forsikring?

STUDIESTART: For mange unge i Kronjylland rimer forsikring på forvirring. For hvilken forsikring er den rigtige, kan man tegne en fælles forsikring i bofællesskabet, og behøver man overhovedet at tegne én? Ja, lyder svaret fra GF Forsikring ... læs mere
Minimumsnormering på ældreområdet.

Minimumsnormering på ældreområdet.

Af Mercedes Czank, Formand Dansk Folkeparti,  Favrskov ... læs mere
Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Loading...