|

Fællesskab lugter af brændt gummi

Får premiere 11. Juni i Hadsten Bio

“Det startede, som en fascination af en kultur vi ikke forstod, men er endt med at åbne vores øjne for en helt ny verden”, sådan siger produceren bag den nye danske dokumentarfilm DOING IT SIDEWAYS.

Derude, hvor der bor ægte mennesker I DOING IT SIDEWAYS følger vi Danmarks yngste pro-drifter, Mikkel Kraus’, kamp for at kvalificere sig i mesterskabet Nordic Drift Series. Mikkels liv er fyldt med brændte dæk og hurtige biler, men i centrum af det, er et unikt fællesskab om kærligheden til sporten.

Drifting er en motorsport, hvor det ikke kun handler om at køre hurtigt, men om at køre præcist og ramme en række markering på en bane. Det er med andre ord motorsportens svar på kunstskøjteløb. Og faktisk vidste folkene bag filmen intet om drifting før de lavede filmen: “Vi vidste, at vi ville fortælle en historie om fællesskab og at vi ville ud på landet, derude hvor der bor ægte mennesker. Men at vi endte med at lave en dokumentar om drift, har overrasket mig meget” fortæller filmens producer Anne Hørlyck.

Filmtalenterne ville gøre op med fordomme
Idéen til drifting-dokumentaren udsprang af en fascination blandt filmfolkene, der ikke forstod, hvad det var ved drift, der gjorde, at folk ville bruge tid og penge på sporten: “Vi tænkte jo nok, at det bare var en flok Brian’er og at det mest handlede om motorlarm og fadøl, men vi er blevet så meget klogere” fortæller Anne Hørlyck, “Drifting er en seriøs sport, og folkene bag er virkelig eksperter i hvad de laver. Jeg har enorm respekt for det de kan”.

Det er især fællesskabet blandt drifterne som har overrasket filmfolkene, der alle går på filmskolen VIA Film & Transmedia i Aarhus: “Vores fordomme er blevet nedbrudt, og jeg håber at de folk, der ser filmen, vil få samme oplevelse”.

DOING IT SIDEWAYS (18 minutter) er lavet af producer Anne Hørlyck, tilrettelægger Magnus Vendelbo, fotograf Christine Radl samt et crew på næsten 20 mand. Filmen er optaget i foråret 2019 og får premiere 11. Juni i Hadsten Bio. Ved spørgsmål vedrørende filmen kan du kontakte producer Anne Hørlyck på 28155838

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Det er sommer

Det er sommer

Ta `til sommersalg hos GADEBERG XL i Hadsten ... læs mere
Er du Fighter?

Er du Fighter?

Har du på et tidspunkt i dit liv hørt ordene "Du har kræft"? ... læs mere
UD I NATUREN (30)

UD I NATUREN (30)

Sommervarmen sætter sit præg mange steder DERUDE ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
NYT fra Boligsiden.dk:

NYT fra Boligsiden.dk:

Boligsalget er for første gang i år lavere end sidste år ... læs mere
OK deler mange penge ud

OK deler mange penge ud

Mange penge til foreninger ... læs mere
Den rigtige beslutning

Den rigtige beslutning

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten - Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti - www.reneschneider.dk ... læs mere
Peermodul rykker nu ind på VIA University College Aarhus

Peermodul rykker nu ind på VIA University College Aarhus

Med et kompetencegivende peermodul på VIA har Favrskov Kommunes to peermedarbejdere nået en vigtig milepæl ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hans Gadeberg Plads under renovering

Hans Gadeberg Plads under renovering

Stor renovering af pladsen foran Sundhedshuset ... læs mere
Loading...