|

Fællesskabet er opskriften på succes i Hadsten

af Simon Olsen

 

Flere spillere på holdet i Hadsten går ind til en sæson, hvor det ikke bare er deres 1., 2. eller 3. sæson i den blå/orange trøje. Flere af spillerne har en årrække på cv’et i Hadsten Håndbold. 
Det på trods af man i Hadsten Håndbold ikke kan tilbyde kontrakter, fri bil eller lejligheder, som nogle andre klubber arbejder med. I stedet er det med værdier som fællesskab, sammenhold, løfte i flok og udvikling i fokus, der danner rammen om at flere spillere bliver over længere perioder i klubben. 
 
En af dem er Sophie Toft Christensen, der går ind til sin 7. sæson i klubben og selvom der har været gode tilbud undervejs fra andre klubber, har hun været loyal overfor hendes hjerteklub. 
Det er jo bare først og fremmest et fantastisk sted at bruge sin tid. Menneskerne i klubben, lige fra bestyrelse, til trænere, ledere og frivillige i klubben er bare nogle vildt gode mennesker helt ind til benet. 
Jeg føler mig tryg her og i 6 år har klubben været mit frirum fra en travl hverdag
”, lægger Sophie ud.

 

Hadsten Håndbold har siden 2012 været at finde i 1. division og i 2013 kom Sophie til klubben, fra Randers HK hvor hun spillede 3 år som ungdomsspiller. I den tid har hun været med til en udvikling i klubben, hvor det også er gængs at, alle løfter i flok. 
Da jeg kom til, var det lidt en ”ren” amatørklub, som skulle prøve sig af i 1. division. Men over årene er setuppet blevet udviklet og man har fået skabt en stærk organisation omkring 1. divisionsholdet.
Vi har fået skabt en fed hjemmebane med mange tilskuere, som nyder at komme i hallen. Fanklubben har været et kæmpe aktiv, og alle vi spillere elsker deres dedikerede opbakning
” roser Sophie, før hun også sender roser til klubben.
Klubben har udviklet sig gennem årene hvor jeg har været her, til både at kunne kapere bredde og elitehåndbold, hvilket hører til sjældenhederne ellers. Her er plads til alle, er den følelse man virkelig går rundt med, når man ser en Trille Trolle træning eller vi hjælper til ved håndboldskolen. 
Efter vores oprykningskampe for efterhånden 2 år siden, er der blevet skruet lidt på knapperne, så man er blevet et sted hvor spillere virkelig kan udvikle sig. Vi har et helt fysisk team med Esben og Alexandra udover Mathias og Gitte og lavet en fantastisk aftale med Karsten og Fysio-shop.dk.
Det er sådanne små ting, som gør en enorm forskel for os fuldtidsstuderende eller fuldtidsarbejdende spillere”, 
fastslår Sophie.  

Igennem årene har der været 4 forskellige trænere inde over, og hver af dem, har på hver sin måde været med til at give klubben stabiliteten i 1. division ud fra de værdier klubben har opsat, sammensat med deres trænerstil. Noget som også er blevet bemærket hos Sophie. 
4 forskellige trænere, med forskellige teams og måder at være træner på, men alle har været med til at forme mig som menneske og spiller. Hvert år har haft sin helt egen historie og det har kun været positivt. 
Der har naturligvis været op og nedture både personligt og som hold, men det har kun gjort os alle stærkere, og jeg ville ikke bytte det ud med noget andet”, 
siger Sophie.

Andre klubber fik nej tak – Fælleskabet vægtede højt
Undervejs i tiden i Hadsten Håndbold, har Sophie også fået tilbud fra andre klubber. Og hun har bestemt også overvejet dem. 
”Der har været nogle tilbud som jeg synes var rigtig spændende. Men når jeg talte fordele og ulemper, så var fordelene ved Hadsten Håndbold alligevel dem der vægtede mest. Da jeg skulle fra Randers HK og ud som senior, var der også flere klubber inde i billedet. Men efter et par træninger i Hadsten, kunne jeg allerede mærke at jeg følte mig hjemme her”, fortæller Sophie.

Henover årene har Sophie hjulpet til med ting rundt i klubben også, bl.a. hjulpet med tøjordre, tryk af tøj, kampprogrammer, sociale medier og altid stået klar til at hjælpe til ved en træning for ungdomsholdene eller ved en håndboldskole. 
Herudover er Sophie qua hendes mange år i klubben også blevet en kulturbærer, hvor hun er aktiv i at truppen også hjælper til i klubben. Sidste år sørgede hun for at spillertruppen malede omklædningsrum i hallerne i vestjyskBANK Arena. Noget hun også har sat i værk igen, som optakt til den kommende sæson.

Henover årene er der traditioner som har vundet indpas, såsom debutkage og debuttale for hele truppen, ligesom en dukseordning bliver organiseret fra sæsonens start.
I samspil med hele truppen, blev der også sidste år arrangeret ”Den Store Bagedyst” på holdet og så er bødekassen, med den årlige bødekassetur, ting som er med til at skabe et stærkt sammenhold mener Sophie. 
”Fællesnævneren i alle årene har været at fællesskabet på holdet har været fuldstændig forrygende, og noget jeg ikke ville være foruden. Jeg tror ikke der er nogen ”amatørspillere”, som ville bruge så meget tid på håndbold, hvis ikke fællesskabet og det sociale matchede. Jeg tror på at man kommer langt som et kollektiv og der betyder det at vi ”clicker” sammen i et fællesskab, bare rigtig meget”, fortæller Sophie, mens hun også forklarer hvorfor det faktisk kan afspejle sig i resultater på banen. 
Det er jo med til at skabe et større kendskab til hinanden. Man lærer lidt mere om hvad ens stærke og svage sider er som person. Vi opnår en forståelse for hinanden og den forståelse og respekt for hinanden, er et stort skridt på vejen om at løfte i flok. 
Vi får en tryghed i truppen og vi ved at vores sidemand er klar til at ”slå ihjel”, hvis det kræves for holdets skyld”.

Hvert år når sæsonen er slut tager hele holdet afsted på en weekendtur, den årlige bødekassetur. 
Dagsordenen er lidt en anden på denne tur, men spiller alligevel ind i dyderne om fællesskab og sammenhold. 
”Vi knokler røven ud af bukserne i en hel sæson, hvor der også er nogle få gange hvor turen til en træning kan være lidt hård. Men her får vi ligesom kronet værket af sammen. 
Heldigvis fortsætter rigtig mange, men vi får også sagt farvel til dem skal videre. Vi fejrer en skøn sæson og ja, så elsker vi jo bare at være sammen”, 
forklarer Sophie. 
”Det er jo ting som de her, der fastholder os i det. Igennem mange år, er det blevet gjort meget ud af de her aktiviteter vi laver udenfor hallen. Det udvikler os som hold og som individer og så gør det, de svære ting der også opstår henover en sæson, lidt nemmere, når vi er sammen om det hele vejen.”

Sophie går ind til sin 7. sæson i Hadsten Håndbold og hun glæder sig over at man i Hadsten har vist at man har fundet en opskrift, der kan vise andre at ting godt kan lade sig gøre med få midler og hvis man gør det sammen.
Man må jo bare sige at man i Hadsten har formået at få fællesskab og elitehåndbold til at gå op i en højere enhed, hvor de gode resultater er kommet som følge af hårdt arbejde og et fantastiske sammenhold”
 slutter Sophie af.

Spillertruppen møder ind til første træning i slutningen af juli-måned. I August skal truppen en weekend til Samsø, hvor den står på “cykelferie” sammen rundt på øen og lave en masse alternative aktiviteter sammen.
I slutningen af August tager truppen så på træningslejr i Hobro Aktivitetscenter. 
Første træningskamp er d. 6/8 i Ebeltoft, hvor et norsk hold står på den anden side af banen.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

Elbiler og elcykler skal gøre transporten i Favrskov grønnere og nemmere

I de kommende måneder sætter Favrskov Kommune nye projekter i søen, der skal få flere til at køre i elbil og på elcykel ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
annonce : TAG PROPPEN AF

annonce : TAG PROPPEN AF

Besøg vinhandler Peter Aschelund i Søndergade i Hadsten og få et godt tilbud ... læs mere
HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver endnu flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver endnu flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten- vi mangler kun dig ... læs mere
Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

I perioden fra fredag den 21. juni til og med tirsdag den 30. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel ... læs mere
Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Landmænd kan nu søge om til tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden ... læs mere
Indvielse af Røde Kors PLUS EN - mere genbrug af byggematerialer

Indvielse af Røde Kors PLUS EN – mere genbrug af byggematerialer

Kom til indvielsen lørdag den 10. august klokken 10.00. Borgmesteren klipper den røde snor, der er kaffe og kage og mulighed for at være kreativ ... læs mere
Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Den 15. august åbner udstilling fra Galleri V58 i Uhresalen hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Hjælp os!

Hjælp os!

De Radikale søger hjælpere til at udvikle deres politik… ... læs mere
En Hadsten Træf sang

En Hadsten Træf sang

Når der er Hadsten Træf på søndag 11. august er der skrevet en ny sang specielt om Hadsten Træf ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...