|

Farverig lørdag i Hadsten Kulturhus Sløjfen

Lørdag d. 27. oktober bliver mere farverig end vanlig i Sløjfen. På biblioteket og i caféen fejrer vi, i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, lyserød lørdag, mens der i foyeren er fokus på et grønnere miljø, når der i samarbejde med Hadsten Min by – Ren by arrangeres affaldsindsamling.

Lyserøde aktiviteter

På Hadsten Bibliotek er det lyserøde krea-værksted åbent fra kl. 10-13. Her kan man enten vælge at male en cupcake eller producere pynt af garn og perler til en hårbøjle eller broche. Imens kan de voksne deltage i den litterære lørdags-quiz, der denne gang har et strejf af lyserødt. Quizzen er mest for sjov, men der er præmier sponsoreret af Bogormen på højkant.

I Café Sløjfen konkurreres der i byens bedste lyserøde bagværk, og fra kl. 10 er det muligt at hilse på deltagerne og se nærmere på bagværket. Kl. 11 vil et dommerpanel bestående af bl.a. Sandie fra Mester Jacob, udråbe vinderen, hvorefter der er mulighed for at købe kaffe/te og smagsprøver.

Grønne aktiviteter

I Sløjfens foyer er der fra kl. 10-13 aktiviteter og konkurrencer med fokus på den skadelige virkning af affald i naturen. Prøv bl.a. at gætte på hvor (skræmmende) lang tid det tager at nedbryde forskelligt affald i naturen, deltag i konkurrencen om spændende præmier og farvelæg en efterårstegning ved krea-bordet eller lav pynt af gamle bøger. På vej op til biblioteket kan I kigge på nedbrydningstider på en tidslinje.

I samarbejde med Klimagruppen i Favrskov indsamler vi denne lørdag rene bæreposer af plastik, så man på biblioteket efter behov kan tage en pose til bøgerne, når man går og evt. aflevere én den dag man ikke behøver den. Så har I rene bæreposer liggende, som I vil donere til projektet, så tag dem endelig med!

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Flot indsamlingsresultat i Favrskov

Flot indsamlingsresultat i Favrskov

Favrskov tog godt imod de mange frivillige indsamlere, der søndag samlede ind til Kræftens Bekæmpelse ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Så er det mandag og din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Hjerneekspedition i daginstitutionerne

Hjerneekspedition i daginstitutionerne

Bibliotekerne i Hinnerup, Hammel og Hadsten har materialet, så institutionerne kan låne det ... læs mere
Risiko for skimmelvækst i mayonnaise

Risiko for skimmelvækst i mayonnaise

Tilbagwtrukne Fødevarer ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Sandwich med manglende dansk mærkning ... læs mere
ALT ER VED DET GAMLE

ALT ER VED DET GAMLE

Det er en udbredt misforståelse, at postomdelingen er blevet dårligere. PostNord har blot ført kunderne tilbage til udgangspunktet ... læs mere
Der er noget i luften. Og det lugter klamt!

Der er noget i luften. Og det lugter klamt!

”Der er noget i luften, jeg ved ikke hvad” er indledningen til en kendt sang. Lige for tiden er man ikke i tvivl om, hvad det er, der er i luften… ... læs mere
Madkultur og madvaner på Favrskov Bibliotekerne

Madkultur og madvaner på Favrskov Bibliotekerne

Favrskov Bibliotekerne tager dig med til bords i et landsdækkende samarbejde med DR og Danmarks biblioteker om madkultur – og alt det, vi deler via vores måltider ... læs mere
Loading...