|

Favrskov er stadig blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov er igen flot placeret i dette års udgave af Lokalt Erhvervsklima, der er Dansk Industris opgørelse af kommunernes erhvervsvenlighed.

DCIM100MEDIADJI_0001.JPG

Favrskov indtager i år en 17. plads i analysen, hvilket er et fald på syv pladser siden sidste år. Men virksomhederne i Favrskov er faktisk en smule mere tilfredse end sidste år, og faldet skyldes derfor, at andre kommuner også har forbedret sig.

Formand for DI Østjylland, Anders Strange, roser Favrskov og hæfter sig blandt andet ved, at virksomhederne anbefaler Favrskov som erhvervskommune.

– Favrskov er en drøngod erhvervskommune, og når tre ud af fire virksomheder gerne vil anbefale andre at komme dertil, er grundvilkårene i orden. Det kan vi også se på, at der er meget stor tilfredshed med kommunens erhvervsskatter, såsom affalds- og byggesagsgebyrer, siger Anders Strange.

Der bliver ikke opkrævet dækningsafgift i Favrskov. Og evnen til at tiltrække borgere og virksomheder til kommunen bliver i undersøgelsen vurderet til at være blandt landets bedste. Samtidig opfordrer DI-formanden Favrskov til at gå i dialog med virksomhederne om de områder, hvor der er plads til forbedringer.

I analysen bliver erhvervslivet bedt om at udpege de vigtigste indsatsområder, og her er forbedringer af infrastrukturen og dermed fremkommeligheden for medarbejdere og varer højest på virksomhedernes ønskeseddel. På de næste pladser følger adgang til arbejdskraft og effektiv sagsbehandling.

Borgmester i Favrskov, Nils Borring, er glad for analysens overordnede billede af Favrskov som en stærk erhvervskommune. Han slår samtidig fast, at byrådet vedvarende lytter til erhvervslivet, så det også fremadrettet er godt at drive virksomhed i Favrskov.

– Vi er fortsat en af landets bedste kommuner, når det drejer sig om at sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til rådighed. Og hele 73 procent af virksomhederne i Favrskov vil anbefale andre virksomheder at drive virksomhed her. Det, synes jeg, er et flot resultat. Samtidig er vi godt klar over, at vi har en trafikal udfordring på Århusvej i Søften og ud mod E45. Vi har et løsningsforslag liggende klar, og vi gør alt, hvad vi kan for at få Vejdirektoratet til at gribe fat i det. Vi hører klart og tydeligt, at både virksomheder og borgere ønsker en bedre løsning, siger Nils Borring.

I Favrskov har 64 virksomheder svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer 2.522 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 20 procent af de privat beskæftigede i kommunen. 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt i analysen.

Se alle DI-analysens resultater her.

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester, 3030 8224

Jan Kallestrup, kommunaldirektør, 2424 6821

Anders Starberg Pedersen, erhvervskoordinator, 2374 7578

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Serie 2, sejr over Østdjurs 91

Af Formand for HSK-fodbold Gert Jensen ... læs mere
Loading...