|

Favrskov er stadig Østjyllands mest erhvervsvenlige kommune

For fjerde år i træk indtager Favrskov Kommune pladsen som Østjyllands bedste erhvervskommune. Det viser Dansk Industris (DI) undersøgelse “Lokalt Erhvervsklima 2013”, som netop er blevet offentliggjort. Undersøgelsen placerer samtidig Favrskov Kommune som den 4. bedste erhvervskommune i Danmark.

Borgmester Nils Borring (A) glæder sig over, at Favrskov Kommune for fjerde år i træk har fastholdt sin placering på toppen og mener, at den gode placering er et resultat af en vedholdende og fokuseret indsats på de områder, hvor tidligere undersøgelser har vist, at kommunen kunne gøre det bedre.

– Vi har igennem det sidste år styrket den generelle indsats på erhvervsområdet og haft særlig fokus på at styrke dialogen mellem virksomhederne og kommunen. Derfor glæder det mig, at undersøgelsen viser, at virksomhederne generelt er godt tilfredse med dialogen med os, siger Nils Borring.

Det generelle billede i DI’s måling viser, at Favrskov Kommune har et positivt omdømme blandt kommunens virksomheder, og på flere målte parametre placerer kommunen sig blandt de 10 bedste i landet. Størst fremgang ses i kategorien ’Kommunal Sagsbehandling’, hvor kommunen har forbedret sig fra en 29. plads til en 10. plads. Kategorien omfatter blandt andet kompetent og hurtig sagsbehandling i sygedagpengesager og på byggesagsområdet. 

– Det gode resultat giver dog ikke anledning til at hvile på laurbærrene. Vi vil fortsat kæmpe for at være en seriøs, kompetent og dialogorienteret samarbejdspartner for vores erhvervsliv, siger Nils Borring.

I det netop offentliggjorte forslag til budget for 2014-17 planlægges indsatsen over for erhvervslivet styrket yderligere idet Favrskov Byråd har aftalt, at der i 2014 og 2015 skal bruges yderligere 400.000 kroner på målrettede erhvervsfremmeaktiviteter i samarbejde med Favrskov Erhvervsråd og Østjysk Iværksættercenter.

– Erhvervslivet kan også se frem til, at Favrskov Kommune i 2014 vil få et rekordstort anlægsbudget på godt 160 millioner kroner. Det vil komme en række af de lokale virksomheder til gode og samtidig vil det være et meget positivt bidrag til at øge beskæftigelsen i Favrskov og i det østjyske område som helhed, siger Nils Borring.


Om undersøgelsen:
• DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2013, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er fjerde år i træk, at DI laver undersøgelsen.
• 5.690 danske virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2013. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, dialog, arbejdskraft, infrastruktur, image m.v.
• Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 i undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder, erhvervsfrekvens mv.  
• 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke. 

Læs mere om ’Lokalt Erhvervsklima 2013’ på www.di.dk/le

Publiceret: 04-09-2013

Email til redaktør: Tina Richard Johnsen

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.MISSE MØLLER; FØDT BLICHFELDT

MISSE MØLLER; FØDT BLICHFELDT

Flot, gammelt postkort med motiv af Søndergade 44. Det var imidlertid bagsiden, der var mest interessant. Tryk ind og se mere ... læs mere
Oplev den legendariske operatenor, Plácido Domingo´s 50 års jubilæumskoncert.

Oplev den legendariske operatenor, Plácido Domingo´s 50 års jubilæumskoncert.

Placido Domingo er en af den internationale operaverdens allerstørste stjerner nogensinde, og for én ganske særlig aften vender han tilbage til det betagende amfitetater, Arena Di Verona, 50 år efter sin debut. ‌ ... læs mere
Klubmesterskab i petanque

Klubmesterskab i petanque

Der var 20 deltagere, da Hadsten Idrætsforenings Petanqueklub tirsdag 17. september afholdt sit årlige klubmesterskab. Afbrudt af heftige regnbyger gennemførte de fire kampe. Sponsorer var HTC-Biler og Tandlægeklinikken Ågade ... læs mere
Kina’s kommende stjerne kom forbi Hadsten Håndbold

Kina’s kommende stjerne kom forbi Hadsten Håndbold

Jensen, Eriksen og Madsen var for en stund byttet ud med Chen, Zhang og Yu, ... læs mere
Indbrud i Søften

Indbrud i Søften

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet vil stoppe uopmærksomme trafikanter

Politiet sætter i denne uge ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter på vejene ... læs mere
Loading...