|

Favrskov er stadig Østjyllands mest erhvervsvenlige kommune

For fjerde år i træk indtager Favrskov Kommune pladsen som Østjyllands bedste erhvervskommune. Det viser Dansk Industris (DI) undersøgelse “Lokalt Erhvervsklima 2013”, som netop er blevet offentliggjort. Undersøgelsen placerer samtidig Favrskov Kommune som den 4. bedste erhvervskommune i Danmark.

Borgmester Nils Borring (A) glæder sig over, at Favrskov Kommune for fjerde år i træk har fastholdt sin placering på toppen og mener, at den gode placering er et resultat af en vedholdende og fokuseret indsats på de områder, hvor tidligere undersøgelser har vist, at kommunen kunne gøre det bedre.

– Vi har igennem det sidste år styrket den generelle indsats på erhvervsområdet og haft særlig fokus på at styrke dialogen mellem virksomhederne og kommunen. Derfor glæder det mig, at undersøgelsen viser, at virksomhederne generelt er godt tilfredse med dialogen med os, siger Nils Borring.

Det generelle billede i DI’s måling viser, at Favrskov Kommune har et positivt omdømme blandt kommunens virksomheder, og på flere målte parametre placerer kommunen sig blandt de 10 bedste i landet. Størst fremgang ses i kategorien ’Kommunal Sagsbehandling’, hvor kommunen har forbedret sig fra en 29. plads til en 10. plads. Kategorien omfatter blandt andet kompetent og hurtig sagsbehandling i sygedagpengesager og på byggesagsområdet. 

– Det gode resultat giver dog ikke anledning til at hvile på laurbærrene. Vi vil fortsat kæmpe for at være en seriøs, kompetent og dialogorienteret samarbejdspartner for vores erhvervsliv, siger Nils Borring.

I det netop offentliggjorte forslag til budget for 2014-17 planlægges indsatsen over for erhvervslivet styrket yderligere idet Favrskov Byråd har aftalt, at der i 2014 og 2015 skal bruges yderligere 400.000 kroner på målrettede erhvervsfremmeaktiviteter i samarbejde med Favrskov Erhvervsråd og Østjysk Iværksættercenter.

– Erhvervslivet kan også se frem til, at Favrskov Kommune i 2014 vil få et rekordstort anlægsbudget på godt 160 millioner kroner. Det vil komme en række af de lokale virksomheder til gode og samtidig vil det være et meget positivt bidrag til at øge beskæftigelsen i Favrskov og i det østjyske område som helhed, siger Nils Borring.


Om undersøgelsen:
• DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2013, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er fjerde år i træk, at DI laver undersøgelsen.
• 5.690 danske virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2013. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, dialog, arbejdskraft, infrastruktur, image m.v.
• Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 i undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder, erhvervsfrekvens mv.  
• 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke. 

Læs mere om ’Lokalt Erhvervsklima 2013’ på www.di.dk/le

Publiceret: 04-09-2013

Email til redaktør: Tina Richard Johnsen

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Loading...