|

Favrskov er tilbage blandt de bedste erhvervskommuner

Favrskov Kommune er igen med i toppen i Dansk Industris årlige opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed. Favrskov går 12 pladser frem og indtager i år en 12. plads.

Lige siden Dansk Industri i 2010 begyndte at måle erhvervsvenligheden i de danske kommuner, har Favrskov været placeret blandt de bedste. I år er Favrskov den 12. bedste erhvervskommune, og borgmester Nils Borring glæder sig over, at kommunens indsats for at skabe gode erhvervsvilkår også slår igennem, når man spørger virksomhederne.

– Vi gør meget for at være i dialog med erhvervslivet, og vi justerer løbende vores kommunale erhvervsservice, så virksomhederne oplever kontakten med kommunen så let og gnidningsfri som overhovedet muligt. Vi har traditionelt ligget helt i top i DI-analysen, og efter et kort smut ned som nummer 24 sidste år, er det tilfredsstillende at være tilbage blandt de allerbedste kommuner i landet. Jeg hæfter mig særligt ved, at virksomhedernes tilfredshed med jobcentrets virksomhedsrettede service er steget markant. Mange virksomheder har en hyppig kontakt til jobcentret, og derfor er det afgørende, at virksomhederne oplever, at servicen er god og sagsbehandlingen hurtig og kompetent, siger Nils Borring.

Virksomhederne i Favrskov er ifølge analysen fortsat meget tilfredse med niveauet på de kommunale afgifter og gebyrer, lige som kommunens velfærdstilbud også bliver vurderet højt. I disse to kategorier er virksomhederne så tilfredse, at Favrskov er i top 10.

Ud af de 22 forhold, som virksomhederne bliver bedt om at vurdere, er tilfredsheden med Favrskov Kommune steget 18 steder. Et af de få områder, hvor der er en tilbagegang, er sagsbehandlingen af byggesager. Her er Favrskov vurderet som nummer 55 ud af de i alt 96 kommuner, der er med i undersøgelsen.

– Vi er opmærksomme på, at virksomhederne i perioder har kunnet opleve lang sagsbehandling hvad angår byggesager. Det passer fint med vores egne observationer. Besvarelserne i undersøgelsen er indhentet for et halvt år siden, hvor vi havde rekrutteringsmæssige udfordringer. Jeg håber derfor, at vores byggesagsbehandling opleves bedre, hvis svarene var indhentet i dag. Som noget nyt har vi blandt andet indført én indgang til bygge- og miljøområdet for erhvervsbyggesager, siger Nils Borring.

Favrskov Kommune har siden undersøgelsens start i 2010 ligget helt i top i målingen med placeringer som henholdsvis nummer 3, 4, 4, 4, 7, 5, 24 og nu 12, når det gælder graden af erhvervsvenlighed blandt de danske kommuner.

Fakta:

  • Det er ottende år i træk, at DI gennemfører analysen.
  • 96 ud af 98 kommuner bedømmes (Læsø og Fanø er ikke med).
  • Analysen kombinerer spørgeskemabesvarelser fra virksomheder med officielle statistiske data. Virksomhedernes bedømmelse vægtes 2/3.
  • 7.599 virksomheder inden for DI’s brancher (produktion, transport, fødevarer, engroshandel og service) har deltaget i årets undersøgelse. I Favrskov har 67 ud af 182 adspurgte virksomheder svaret på undersøgelsen.

Et hurtigt overblik over Favrskovs resultater i analysen kan ses her: http://di.dk/le17/Pages/Favrskov.aspx

Hele rapporten kan læses her: http://di.dk/le17/Documents/Lokalt%20erhvervsklima%202017_WEB.pdf

 

Yderligere information:

Nils Borring, borgmester, 3030 8224

Jan Kallestrup, kommunaldirektør, 2424 6821

Johannes Birk Schwarz, erhvervskoordinator, 4283 8286

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Visionsløse udvalgsformænd…

Visionsløse udvalgsformænd…

I de to første udgaver af den nye ”Lokalavisen FAVRSKOV” er de 7 nye udvalgsformænd i Favrskov Byråd blevet interviewet om deres bud på udviklingen af fremtidens Favrskov ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Loading...