|

“Favrskov i følge” Byrådskandidat til Favrskov Byråd Benny B. Jensen Nye Borgelige

Vi har modtaget dette indlæg fra Byrådskandidat Benny B. Jensen fra NYE Borgerlige

Favrskov skal forblive en skøn kommune

I Favrskov har vi meget at være glade for. Vi har en skøn natur, et stærkt erhvervsliv og nogle af landets bedste skoler.

Når jeg alligevel er gået ind i politik, handler det om, at der altid er plads til forbedringer, og at alting jo forandrer sig over tid. Min dagsorden er derfor, at Favrskov også i fremtiden skal være det oplagte valg for mennesker i alle livets faser.

Et af de steder, hvor der er brug for fornyelse er i forhold til kommunens økonomi.

I Favrskov kommune har vi opbygget en stor kassebeholdning, som lever fuldt op til regeringens krav. Disse penge må vi imidlertid ikke bruge – heller ikke på velfærd.

Det er altid godt at spare op til dårlige tider, men jeg mener helt grundlæggende, at kommunekassen er en dårlig sparegris. Lad os i stedet opføre os som voksne mennesker og sænke skatten. Dermed slipper vi for formynderiet og den enkelte kan dermed selv prioritere, hvad der er vigtigt for ham eller hende.

Lad dog skolerne bestemme

Og det samme gælder faktisk på folkeskoleområdet.

Her mener vi i Nye Borgerlige, at kommunen bør blande sig mindre og i højere grad lade den enkelte skole bestemme selv.

Det bør være den enkelt skolebestyrelse og ledelse, der tilrettelægger undervisningen, for det er naturligvis dem, der ved, hvad der bedst fungerer på deres skole. I samme ånd ville det være helt oplagt, at lade pengene følge eleven, og dermed give forældrene større frihed i valget af skole. Og når vi nu er ved forældrene, så lad mig tilføje: Jeg er sikker på, at der vil være store gevinster ved at knytte forældrene tættere til skolen – f.eks. ved, at lade dem spille en større rolle i forhold til skolens drift.

Mere livskvalitet for pengene

I den anden ende af livets lange rejse har vi de ældre, som naturligvis skal behandles med værdighed og respekt. En god måde at opnå dette på i ældreplejen er via privatisering. Dermed skaber vi konkurrence og et øget serviceniveau til gavn for den enkelte. Og lader vi tilmed pengene følge borgeren, sikrer vi, at de ikke får det næstbedste, men det allerbedste tilbud. Og det fortjener de.

Kommunen bør igen trække fingrene til sig og i højere grad lade ledelsen og personalet på vores plejehjem mv. afgøre, hvor vi får mest livskvalitet for pengene.

Indvandrere skal selv tage ansvar

Så er jeg nået til integrationen, der ligger Nye Borgerlige meget på sinde. Alt for længe har vi i Danmark pakket flygtninge og indvandrere ind i vat og behandlet dem som uansvarlige børn. Resultatet har ikke været til glæde for nogen, og det må stoppe nu.

Vi skal være meget tydelige overfor mennesker, der kommer til Danmark og til Favrskov. Vi skal fortælle dem, at det er deres personlige ansvar at tilpasse sig dansk kultur, værdier og normer.

Samtidig skal vi afskaffe enhver form for positiv særbehandling, som kun tjener til at passivisere mennesker. Vi har set hvordan en fuldstændig forfejlet integrationspolitik og en alt for stor tilstrømning af fremmede har ødelagt hele bydele mange steder i Danmark. Det vil vi ikke have sker i Favrskov, og med en reel og ærlig politik kan vi nå at forhindre det.

Men det kræver, at vi får stemmer nok, så tænk dig godt om, før du sætter dit kryds den 21. november. Det handler om vores og om Favrskovs fremtid.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Visionsløse Udvalgsformænd ... læs mere
Åbent hus Hadsten Fri Fagskole

Åbent Hus for alle

Åbent Hus på Hadsten Fri Fagskole Går du også og undrer dig over, hvad der sker bag murene på den gamle husholdningsskole i Hadsten? Så kom forbi Hadsten Fri Fagskole lørdag d. 13. januar, hvor skolen holder åbent hus fra ... læs mere
Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

Vestjysk Bank ansætter Henrik Lykke i en ny stilling som Private Banki

For yderligere informationer kontakt Private Banking direktør Henrik Lykke, tlf. 27 27 12 21, email hl@vestjyskbank.dk ... læs mere
Psykologisk entertainment

Psykologisk entertainment

Glemt tid og sted, når Niels Krøjgaard manipulerer med din intelligens og hjerne! ... læs mere
Tilbagetrukne fødevarer

Tilbagetrukne fødevarer

Afvigende lugt fra blæksprutte tuber ... læs mere
SAt på Spidsen

SAt på Spidsen

Er VELFÆRDEN løbet løbsk? ... læs mere
FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

FrivilligCenter Favrskov har ansat leder

Bestyrelsen for FrivilligCenter Favrskov har nu ansat en daglig leder af frivilligcentret. Marie-Cecilie Friis Broundal tiltræder 1. februar 2018 og får til at opgave at skabe en god begyndelse for FrivilligCenter Favrskov i samarbejde med bestyrelsen ... læs mere
BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

BIBLIOTEKERNE ANBEFALER

Nordiske romaner ... læs mere
Færdselsuheld med personskade i Hammel

Færdselsuheld med personskade i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Indbrud på Hindhøjen i Hinnnerup

Østjyllamds Politi oplyser ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Skimmelvækst i Holmene SHOT med ingefær ... læs mere
Loading...