|

“Favrskov i følge” Byrådskandidat til Favrskov Byråd Benny B. Jensen Nye Borgelige

Vi har modtaget dette indlæg fra Byrådskandidat Benny B. Jensen fra NYE Borgerlige

Favrskov skal forblive en skøn kommune

I Favrskov har vi meget at være glade for. Vi har en skøn natur, et stærkt erhvervsliv og nogle af landets bedste skoler.

Når jeg alligevel er gået ind i politik, handler det om, at der altid er plads til forbedringer, og at alting jo forandrer sig over tid. Min dagsorden er derfor, at Favrskov også i fremtiden skal være det oplagte valg for mennesker i alle livets faser.

Et af de steder, hvor der er brug for fornyelse er i forhold til kommunens økonomi.

I Favrskov kommune har vi opbygget en stor kassebeholdning, som lever fuldt op til regeringens krav. Disse penge må vi imidlertid ikke bruge – heller ikke på velfærd.

Det er altid godt at spare op til dårlige tider, men jeg mener helt grundlæggende, at kommunekassen er en dårlig sparegris. Lad os i stedet opføre os som voksne mennesker og sænke skatten. Dermed slipper vi for formynderiet og den enkelte kan dermed selv prioritere, hvad der er vigtigt for ham eller hende.

Lad dog skolerne bestemme

Og det samme gælder faktisk på folkeskoleområdet.

Her mener vi i Nye Borgerlige, at kommunen bør blande sig mindre og i højere grad lade den enkelte skole bestemme selv.

Det bør være den enkelt skolebestyrelse og ledelse, der tilrettelægger undervisningen, for det er naturligvis dem, der ved, hvad der bedst fungerer på deres skole. I samme ånd ville det være helt oplagt, at lade pengene følge eleven, og dermed give forældrene større frihed i valget af skole. Og når vi nu er ved forældrene, så lad mig tilføje: Jeg er sikker på, at der vil være store gevinster ved at knytte forældrene tættere til skolen – f.eks. ved, at lade dem spille en større rolle i forhold til skolens drift.

Mere livskvalitet for pengene

I den anden ende af livets lange rejse har vi de ældre, som naturligvis skal behandles med værdighed og respekt. En god måde at opnå dette på i ældreplejen er via privatisering. Dermed skaber vi konkurrence og et øget serviceniveau til gavn for den enkelte. Og lader vi tilmed pengene følge borgeren, sikrer vi, at de ikke får det næstbedste, men det allerbedste tilbud. Og det fortjener de.

Kommunen bør igen trække fingrene til sig og i højere grad lade ledelsen og personalet på vores plejehjem mv. afgøre, hvor vi får mest livskvalitet for pengene.

Indvandrere skal selv tage ansvar

Så er jeg nået til integrationen, der ligger Nye Borgerlige meget på sinde. Alt for længe har vi i Danmark pakket flygtninge og indvandrere ind i vat og behandlet dem som uansvarlige børn. Resultatet har ikke været til glæde for nogen, og det må stoppe nu.

Vi skal være meget tydelige overfor mennesker, der kommer til Danmark og til Favrskov. Vi skal fortælle dem, at det er deres personlige ansvar at tilpasse sig dansk kultur, værdier og normer.

Samtidig skal vi afskaffe enhver form for positiv særbehandling, som kun tjener til at passivisere mennesker. Vi har set hvordan en fuldstændig forfejlet integrationspolitik og en alt for stor tilstrømning af fremmede har ødelagt hele bydele mange steder i Danmark. Det vil vi ikke have sker i Favrskov, og med en reel og ærlig politik kan vi nå at forhindre det.

Men det kræver, at vi får stemmer nok, så tænk dig godt om, før du sætter dit kryds den 21. november. Det handler om vores og om Favrskovs fremtid.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Til- og frakort
9. dec. 2017

Til- og frakort

Julehøjskoletime
14. dec. 2017

Julehøjskoletime

Julemandens Gave
16. dec. 2017

Julemandens Gave

Loading...

NYT fra LMO

NYT fra LMO

Strukturændringer presser svineproducenterne ... læs mere
Sat på Spidsen

Sat på Spidsen

Er sprøjtegifte i vores fødevarer ét stort biologisk eksperiment? ... læs mere
RYGERENS JUL

RYGERENS JUL

Ja - det er lettere sagt end gjort, som Lars sagde til Uffe udenfor Skjold-Burne ... læs mere
Tag med Amorsen i byen

Tag med Amorsen i byen

Jørgen Amorsen, fotograf på PingvinNyt har været en "runde" og fået følgende på linsen ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Ny viden om Antabus: Kan vise vej til ny behandling mod kræft ... læs mere
Østjyllands Politi oplyser

Østjyllands Politi oplyser

Undgå ubudne gæster i juleferien – mød politiet og få gode råd ... læs mere
Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Erhvervsvenligt samarbejde i Randers og Favrskov fortsætter

Randers kommune og Favrskov Forsyning fortsætter samarbejde, der gør det nemt for virksomheder at komme af med affald i begge kommuner ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 342

Ugens naturbilleder nr. 342

Fin start på DECEMBER rent vejrmæssigt. Ugen bød bl.a. på farverig solopgang, rim i græsset, blå himmel, nisseskæg i skovbunden, supermåne og gylden solnedgang ... læs mere
Nyt fra LMO

Nyt fra LMO

Tjen penge på stivelseskartofler ... læs mere
ALLETIDERS KVALITET

ALLETIDERS KVALITET

7. december. I anledning af julen burde Gammelnissen måske skrive om Jerusalems Skomager, men han vælger alligevel at blive en dag ekstra hos Konrad i Østergade ... læs mere
Loading...