|

“Favrskov i følge” Byrådskandidat til Favrskov Byråd Benny B. Jensen Nye Borgelige

Vi har modtaget dette indlæg fra Byrådskandidat Benny B. Jensen fra NYE Borgerlige

Favrskov skal forblive en skøn kommune

I Favrskov har vi meget at være glade for. Vi har en skøn natur, et stærkt erhvervsliv og nogle af landets bedste skoler.

Når jeg alligevel er gået ind i politik, handler det om, at der altid er plads til forbedringer, og at alting jo forandrer sig over tid. Min dagsorden er derfor, at Favrskov også i fremtiden skal være det oplagte valg for mennesker i alle livets faser.

Et af de steder, hvor der er brug for fornyelse er i forhold til kommunens økonomi.

I Favrskov kommune har vi opbygget en stor kassebeholdning, som lever fuldt op til regeringens krav. Disse penge må vi imidlertid ikke bruge – heller ikke på velfærd.

Det er altid godt at spare op til dårlige tider, men jeg mener helt grundlæggende, at kommunekassen er en dårlig sparegris. Lad os i stedet opføre os som voksne mennesker og sænke skatten. Dermed slipper vi for formynderiet og den enkelte kan dermed selv prioritere, hvad der er vigtigt for ham eller hende.

Lad dog skolerne bestemme

Og det samme gælder faktisk på folkeskoleområdet.

Her mener vi i Nye Borgerlige, at kommunen bør blande sig mindre og i højere grad lade den enkelte skole bestemme selv.

Det bør være den enkelt skolebestyrelse og ledelse, der tilrettelægger undervisningen, for det er naturligvis dem, der ved, hvad der bedst fungerer på deres skole. I samme ånd ville det være helt oplagt, at lade pengene følge eleven, og dermed give forældrene større frihed i valget af skole. Og når vi nu er ved forældrene, så lad mig tilføje: Jeg er sikker på, at der vil være store gevinster ved at knytte forældrene tættere til skolen – f.eks. ved, at lade dem spille en større rolle i forhold til skolens drift.

Mere livskvalitet for pengene

I den anden ende af livets lange rejse har vi de ældre, som naturligvis skal behandles med værdighed og respekt. En god måde at opnå dette på i ældreplejen er via privatisering. Dermed skaber vi konkurrence og et øget serviceniveau til gavn for den enkelte. Og lader vi tilmed pengene følge borgeren, sikrer vi, at de ikke får det næstbedste, men det allerbedste tilbud. Og det fortjener de.

Kommunen bør igen trække fingrene til sig og i højere grad lade ledelsen og personalet på vores plejehjem mv. afgøre, hvor vi får mest livskvalitet for pengene.

Indvandrere skal selv tage ansvar

Så er jeg nået til integrationen, der ligger Nye Borgerlige meget på sinde. Alt for længe har vi i Danmark pakket flygtninge og indvandrere ind i vat og behandlet dem som uansvarlige børn. Resultatet har ikke været til glæde for nogen, og det må stoppe nu.

Vi skal være meget tydelige overfor mennesker, der kommer til Danmark og til Favrskov. Vi skal fortælle dem, at det er deres personlige ansvar at tilpasse sig dansk kultur, værdier og normer.

Samtidig skal vi afskaffe enhver form for positiv særbehandling, som kun tjener til at passivisere mennesker. Vi har set hvordan en fuldstændig forfejlet integrationspolitik og en alt for stor tilstrømning af fremmede har ødelagt hele bydele mange steder i Danmark. Det vil vi ikke have sker i Favrskov, og med en reel og ærlig politik kan vi nå at forhindre det.

Men det kræver, at vi får stemmer nok, så tænk dig godt om, før du sætter dit kryds den 21. november. Det handler om vores og om Favrskovs fremtid.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

MOTORSPORT

MOTORSPORT

Esben Hegelund: ”Dejligt med et hattrick” ... læs mere
Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildets forårstur for besøgsmodtagere og besøgsvenner.

Sct. Georgs Gildet i Hadsten havde traditionen tro inviteret Ældre Sagens besøgsmodtagere og besøgsvenner på den årlige forårstur ud i naturen omkring Hadsten ... læs mere
Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Danmark ligger i bund, når det gælder frivilligt arbejde

Selv om Danmark i særklasse bryster sig af at være et foreningsland, så bliver vi overhalet af en række europæiske lande, når det gælder medlemmernes vilje til at yde en frivillig indsats ... læs mere
Hadsten-opgøret i Formel 5

Hadsten-opgøret i Formel 5

2. afd af Danmarksmesterskabet er kørt på Jyllandsringen ... læs mere
Når Danmark er smukkest

Når Danmark er smukkest

En dejlig dag med høj sol og masser af varme ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Genetiske fingeraftryk viser kræftcellers svage punkter ... læs mere
Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Loading...