|

Favrskov inviterer revisorer på gratis kursus i energioptimering

Favrskov Kommune, Energitjenesten og Erhvervsakademi Aarhus inviterer alle revisorer til et gratis kursus i energidrift for små og mellemstore virksomheder.

Revisorerne klædes på til at hjælpe deres kunder med at afdække, hvor de med fordel kan optimere energien og dermed spare både penge og CO2.

Netop revisorer er ifølge Carsten Vejborg fra Energitjenesten Jylland-Fyn en vigtig målgruppe for mere energieffektive virksomheder.

– Revisorerne har i forvejen en tæt kontakt til virksomhedsejerne, og de har adgang til tallene om el, vand og varme. Derfor kan de også ret nemt lære at vurdere, hvornår de skal tage en snak med virksomhederne om energioptimering, hvis det eksempelvis viser sig, at der er høje tal på elmåleren, forklarer Carsten Vejborg.

 Anders G. Christensen

Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune glæder sig over den nye vej til at finde energibesparelser hos små og mellemstore virksomheder.

– De små og mellemstore virksomheder får ikke megen opmærksomhed fra energiselskaberne, så måske har de aldrig fået undersøgt, om de med få greb kan opnå energibesparelser. Nu klæder vi revisorerne på til at hjælpe dem, og jeg håber, det bliver en fordel for både virksomhederne, revisorerne og ikke mindst miljøet, siger Anders G. Christensen.

Om kurset for revisorer

Kurset i energieffektiv drift udbydes også for revisorer i Aarhus og Skanderborg Kommuner og er gratis for alle revisorer i de tre kommuner. Der er frit valg mellem følgende datoer:

  • Torsdag 31. januar på Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby
  • Tirsdag 5. februar på Den Jydske Haandværkerskole, Ellemosevej 25, 8370 Hadsten
  • Torsdag 7. februar på Fælleden, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg

Kurset afholdes alle dage fra 8.30 til 12.00.

Læs mere om kurset på favrskov.dk/energirevisor 

Energitjek for virksomheder

Peger tallene på, at der kan være gevinster for virksomheden ved at få tjekket energiforbruget, er der hjælp at hente med et energitjek. Kontakt klimakoordinator i Favrskov Kommune Mette Thorndahl på tlf. 40 12 30 44 for at høre mere om energitjek for virksomheder i Favrskov Kommune.

Yderligere information:

Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tlf. 20 22 98 06

Carsten Vejborg, EnergiTjenesten, tlf. 20 84 49 23

Mette Thorndahl, klimakoordinator, tlf. 40 12 30 44

 

Gratis kursus for revisorer, der vil styrke kunderelationer gennem fokus på energioptimering.
Som revisor har du en tæt relation til mange SMV’er, og med dette kursus bliver du med enkle midler i stand til at anbefale mål og udpege områder, hvor virksomheden med en overkommelig indsats kan forbedre bundlinjen gennem en mere energieffektiv og klimavenlig drift.
Deltag på én af følgende dage: • Torsdag d. 31. januar på Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby • Tirsdag d. 5. februar på Den Jydske Haandværkerskole, Ellemosevej 25, 8370 Hadsten • Torsdag d. 7. februar på Fælleden, Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg Alle dage fra 8.30 til 12.00
Tilmelding: senest 2 dage før kursusdagen til cav@energitjenesten.dk. For yderligere information ring gerne til Carsten Vejborg, EnergiTjenesten, på tlf. 2084 4923. Kurset er gratis for alle revisorer i de tre kommuner – vælg den dag som passer dig bedst.
Kursusmateriale og ”værktøjskasse” med faktaark og cases mv. udleveres på dagen. Efter kurset får du adgang til EnergiTjenestens hotline. Kurset afholdes af EnergiTjenesten* og Erhvervsakademi Aarhus i samarbejde med Aarhus, Favrskov og Skanderborg Kommuner.
* EnergiTjenesten er en uvildig og non-profit organisation, som yder dialogbaseret rådgivning om energibesparelser og omstilling til vedvarende energi.
Formålet med hjemmebesøget • At styrke den enkelte til at leve et sundt og aktivt liv • At øge bevidstheden og sætte fokus på egne ressourcer i dagligdagen • At yde råd og vejledning
Besøget handler om • Hvordan går hverdagen? • Hvordan klarer du dig og hvordan er helbreddet? • Forandringer i livssituationen • Tryghed og trivsel • Interesser • Ensomhed • Det at blive og leve alene • Små skavanker • Ideer og råd, der kan lette hverdagen • Information om aktiviteter og tilbud i Favrskov Kommune
I Favrskov Kommune tilbydes forebyggende hjemmebesøg til ældre i eget hjem eller i mindre grupper på sundhedscentrene. Besøget er frivilligt og foretages af en forebyggende sygeplejerske.
Inden besøget kan du overveje følgende: • Din nuværende situation: • Mærkes forandringer? • Snak om medicin • Tanker om fremtiden • Aktiviteter i hverdagen • Mad/drikke/vægt • Har du oplevet fald ? • Har du haft knoglebrud?
Forebyggende Hjemmebesøg
ENERGIEFFEKTIV DRIFT GIVER BEDRE BUNDLINJE FOR SMV’ER. KURSUS FOR REVISORER:
PROGRAM
8.30 Ankomst og kaffe 8.50 Velkomst og introduktion til dagen v/Kommune 9.00 Erhvervsudvikling og FN’s verdensmål. v/Sie Påvirkning af virksomhedens bundlinje 9.30 Udvikling indenfor energiområdet v/Carsten Vedvarende energi og elektrificering. Valg af energiformer og status på udvikling. 9.45 Overordnet energikortlægning v/Sie Systematisk arbejde med energiforbrug, handlingsplaner og indikatorer 10.00 Pause 10.20 Præsentation af mulige energibesparelser v/Carsten (og Sie) Tekniske installationer og typiske løsningsforslag og besparelser Workshop (faktaark) Opsamling 11.20 Muligheder indenfor transportområdet v/Sie Gennemgang af mulighed for besparelser og omstilling indenfor transport 11.35 Kommende ordninger med tilbud til SMV’er v/Carsten 11.45 Den videre dialog efter kurset v/Kommune 12.00 Tak for i dag
Kommune: Aarhus, Favrskov eller Skanderborg Kommune, Sie: Sie Tordrup, Erhvervsakademi Aarhus, Carsten: Carsten Vejborg, EnergiTjenesten Jylland-Fyn
Læs mere om kurset og relaterede kurser her: EnergiTjenestens kurser Erhvervsakademiets akademiuddannelse Erhvervsakademiets relaterede enkeltfag på bachelorniveau

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Her stinker det i danskernes hjem

Her stinker det i danskernes hjem

Danskerne generes af lugt fra især afløb, køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine, viser undersøgelse ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK - Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

HSK – Dansk Revision Cup 2019 i weekenden

af Gert Jensen, fodboldformand i HSK ... læs mere
Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Børn og Familie klar med den første kvalitetsrapport

Rapporten viser, at arbejdet med tidlig opsporing og tidlig indsats for at sikre børns trivsel er på rette vej. Resultaterne er også med til at pege på tre nye indsatsområder ... læs mere
Flosset image...

Flosset image…

De to største pengeinstitutter her i landet kæmper med imageproblemer og kundeflugt i stor skala ... læs mere
Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Generalforsamling i Natteravnene i Hadsten-Hinnerup

Fommand Heidi Hagen Siem fik et flot genvalg, som formand ... læs mere
Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Favrskov`s borgmester fylder 60 år

Nils Borring (S), folkeskolelærer og borgmester i Favrskov Kommune, fylder 60 år 24. februar ... læs mere
Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Loading...