|

FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

Af Ken Richter, Hejrevej 12, 8382 Hinnerup

Ken Richter

 

Favrskov Kommune har omkring tre milliarder kroner at gøre godt med hvert år. De penge betaler du og jeg, og vi gør det for det meste med glæde, for vi får også noget igen for pengene i form af velfærd.

Byrådet har netop lovprist sig selv, fordi det i enighed har vedtaget et budget for næste år, der øger driftsudgifterne med 17 millioner kroner. Det lyder jo meget godt, men det er trods alt småpenge i forhold til, at der faktisk er et potentiale for at øge velfærden i Favrskov med op mod 178 millioner kroner. Eller alternativt at sænke skatten med 2,2 procentpoint, så hver borger har 3.683 kroner til sig selv hvert år.

De 178 millioner kroner kan Favrskov Kommune spare eller bruge på mere velfærd, hvis byrådet tør prioritere og drive kommunen lige så effektivt som Vejle Kommune. Det afslører de årlige beregninger fra den uafhængige borgerlige-liberale tænketank Cepos.

Jeg påstår ikke, at alle 178 millioner kroner ligger på den flade hånd og er lige til at samle op. Men der kommer som bekendt ingen røg uden ild, og hvor der er en vilje, er der også en vej. Så hvis byrådet vil, er det uden tvivl også muligt at finde en del af de 178 millioner kroner.

Men som vi alle ved, er det lettere at kræve og dele flere penge ud, end det er at tage fat om nældens rod og prioritere mellem de talrige udfordringer i den offentlige sektor.

Min opfordring er, at byrådet begynder at grave dybere i regnskaberne og får de kommunale taleksperter til at finde i det mindste en del af de 178 millioner kroner.

Bagefter kan byrådet så måske i enighed finde ud af at prioritere og dele pengene ud til mere og bedre velfærd – eller sænke skatten.

 

 

SvarV

Kommentarer til “FAVRSKOV KAN HENTE 178 MLLIONER KRONER

  1. Interessant indlæg. Lad os håbe, at de folkevalgte tager det alvorligt og ser på “best practice”. En skam, at du ikke længere “sidder med ved bordet” i byrådet…
    Venlig hilsen
    Eigil Jacobsen

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra Hadsten Skakklub

Nyt fra Hadsten Skakklub

af Sten Bo Andersen, formand ... læs mere
Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Er fagbevægelsen da blevet helt gakke-lak?

Nu har heksejagten også indfundet sig i den samlede fagbevægelse… ... læs mere
DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE...

DA KVALITET VAR EN SELVFØLGE…

Kurt Villy kom kortvarigt i knibe, men endte alligevel med ikke at klokke i det ... læs mere
Drenge knuste ruder på skole

Drenge knuste ruder på skole

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Snerydning og saltning

Snerydning og saltning

Kommunen salter og rydder sne på de offentlige veje, stier og pladser, når det er vinter i perioden fra 15. oktober til 20. april ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Spærret vej i Hadsten

Spærret vej i Hadsten

Broen, som ligger tæt på Den jydske Haandværkerskole og fører Skovvej over Randersvej i Hadsten, skal rives ned og erstattes af en ny bro, der forbedrer trafiksikkerheden ... læs mere
Anmeld rotter

Anmeld rotter

Du har pligt til at anmelde rotter, hvis du ser dem i dit hjem, på din grund eller i en fødevarevirksomhed ... læs mere
Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Vil du vinde en Volkswagen Passat?

Følg med i Knæk Cancer ... læs mere
Loading...