|

Favrskov Musikskole spiller dansk

”Spil Dansk Ugen” i uge 44 er årets store fest for dansk musik og musiklivet. I hele landet er der arrangementer fra 26. oktober – 1. november 2015, og selve ”Spil Dansk Dagen” fejres torsdag 29. oktober. Favrskov Musikskole bakker op om det gode initiativ og sætter fokus på dansk musik og tekst ugen igennem.

 

Klaver- og blæserelever hos underviserne Vibeke G. Skou og Kirsten Pedersen samt guitarelever hos Carsten Honoré tager forskud på det hele og spiller dansk sammen allerede søndag 25. oktober kl. 10-13.30.
Det foregår på Skovvangsskolen i Hammel, og i workshops bliver blandt andet den velkendte “Jeg ved en lærkerede” og flere andre danske melodier spillet i mange forskellige versioner.

 

I samarbejde med Kulturelt Samvirke og Favrskov Gymnasium sender musikskolen også i uge 44 nogle af skolens mest talentfulde elever af sted til masterclasses og mentorsessions. Her får de mulighed for at møde nogle af landets bedste sangskrivere og blive inspireret af dem, da de byder ind med foredrag og workshops på landets musikkonservatorier.

Fra Favrskov Musikskole drejer det sig blandt andet om eleverne Andreas Kristensen og Nicklas Sahl. De går begge på Favrskov Gymnasium og er samtidig igennem flere år elever i musikskolen.

 

– Vi håber, at mange – både børn og voksne – får glæde af, at musikskolen aktivt deltager i ”Spil Dansk Ugen”. I hvert fald er der flere tilbud at vælge imellem. I kraft af at Favrskov Kommune i år er ”Spil Dansk Kommune” er ”Spil Dansk Ugen” også en god anledning til at slå et slag for, at de talentfulde elever faktisk kan komme langt i musikskolen, fortæller Mette Sandahl, leder af Favrskov Musikskole. 

 

I anledning af ”Spil Dansk Ugen” er musikskolens ældste elever inviteret til at opleve Danish Musik Award-vinder Simon Toldam (jazzmusiker og komponist), som besøger Favrskov Gymnasium fredag 30. oktober.

 

Selve Spil Dansk-dagen har gennem flere år været markeret af de elever, der modtager undervisning på Hadsten Skole. Eleverne spiller og øver dansk i løbet af 29. oktober. Sidst på dagen præsenterer de en mini-koncert med en god blanding af forskellige genrer. De optræder med numre af blandt andre Carl Nielsen, Agnes Obel og Sebastian, og det foregår i festsalen på Hadsten Skole kl. 18.30-19.

 

 

Yderligere oplysninger:
Mette Sandahl, musikskoleleder, 89 64 44 22

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.FÆRDSELSUHELD

FÆRDSELSUHELD

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
I DAG SKAL VI I SKOVEN

I DAG SKAL VI I SKOVEN

Den 18. december hører vi om juletræet. Hvem var Mogens Lorentzen - er han kendt? Hvor langt kan man kaste et grantræ, og hadede Grundtvig virkelig juletræer? Spørgsmålene hober sig op, men svar gives, før vi bliver for pyntede ... læs mere
Færre indbrud i Juledagene

Færre indbrud i Juledagene

Siden 2007 er antallet af indbrud i juledagene i danske hjem faldet støt, men der er stadig klart flest indbrud juleaftensdag og mange indbrud mellem jul og nytår. Se, hvor mange juleindbrud der bliver begået i din kommune ... læs mere
I denne sure juletid...

I denne sure juletid…

Så er 2020 ved at være ”brugt”. Og det har bestemt ikke været det mest opløftende år ... læs mere
Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Borgmesteren blev klogere: Hinnerups brandstation er reddet

Af Morten Bang, Byrådsmedlem for Venstre i Favrskov ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
STOP SÅ DET PIBERI..!

STOP SÅ DET PIBERI..!

16. december - og hjulene snurrer stadigvæk. Man bør altid se sig godt for ved overhaling, og hvordan hænger bilkørsel og sækkepibespil egentlig sammen? ... læs mere
Godt Nyt for fodboldbanerne

Godt Nyt for fodboldbanerne

Af Morten Bang, Hinnerup - Venstre ... læs mere
Loading...