|

Favrskov tilbyder psykologhjælp til de 15-25 årige

Som et nyt og forebyggende tiltag tilbyder Favrskov Kommune nu gratis psykologhjælp til de 15-25 årige bosat i kommunen.

 

En tidlig indsats kan ofte være afgørende for et ungt menneske, hvis han eller hun døjer med psykiske problemer. Det har politikerne i Favrskov Byråd haft øje for, og i forbindelse med budgetforhandlingerne i 2015 blev der sat en pulje penge af til at etablere et tilbud med psykologhjælp til de 15-25 årige.

  Dorte With

 

Tilbuddet er nu gået i gang, og Dorte With, leder af Rådgivningscentret og PPR i Favrskov Kommune, kan allerede nu sige, at tilbuddet er blevet taget godt imod.

 

– Vi har orienteret om tilbuddet til skolerne, sundhedsplejen, lægerne og andre samarbejdspartnere, men også gennem mund-til-mund metoden finder de unge ud af, at tilbuddet er der, og i nogle tilfælde er det forældrene, der skaber kontakten. Vi må sige, at det var fremsynet og godt set af byrådspolitikerne at bevilge penge til hjælpen, for behovet er der virkelig, siger Dorte With.

 

Tilbuddet handler om at have fokus på den tidlige indsats, så de unges problemer kan tages i opløbet i stedet for at vente på, at de får det rigtig slemt og dermed måske får behov for en mere indgribende behandling, eksempelvis i psykiatrien.

 

Dorte With understreger, at psykologhjælpen ikke er behandling, men der gives op til fem afklarende samtaler med en psykolog.

– Måske ved man ikke selv, hvorfor man går rundt og har det dårligt. Man er måske bare trist. Så kan man få en aftale og prøve at nå frem til, hvorfor man har det skidt, og hvad der kan gøres.  Man kan sætte ord på og skille tingene ad i bestræbelserne på at finde ud af, hvad der nager en. For mange kan det faktisk være livsafgørende, at de netop får denne hjælp i tide. Måske dropper de så ikke ud af ungdomsuddannelsen, og måske kan de holde fast i deres omgangskreds. Nogle er måske også ved at etablere et familieliv, og det kan være en stor mundfuld, siger Dorte With.

 

Hun har to psykologer til at varetage samtalerne med de unge, og de er kommet godt i gang. Fra en af dem lyder det, at de unge skal overskride en grænse ved at tage kontakt til dem, men at de så bliver lettede, når de bliver mødt af en, der lytter til dem og har kvalifikationerne til at hjælpe dem.

– De kan være triste, angste eller måske har de selvværdsproblematikker. De kan have været udsat for overgreb eller overfald. Måske har deres søskende været udsat for noget, eller måske er det præstationspiger. Det er både drenge og piger, vi møder, og fælles for dem alle er, at vi faktisk kan gøre en forskel. Det er netop derfor, det er så fantastisk, at vi har fået det nye tilbud, siger en af psykologerne.

Psykologerne har fast telefontid fire dage (minus torsdag) om ugen kl. 9-10. De unge kan også vælge at sende en mail til 15til25@favrskov.dk, hvis de foretrækker det. Samtalerne foregår enten i Sløjfen i Hadsten eller i InSide i Hammel.

 

– Vi prioriterer hurtigst muligt at få en aftale med de unge i kalenderen, så de føler sig set og hørt, for det har ofte været en stor overvindelse for dem at tage kontakten. Hvis de afklarende samtaler viser, at de har brug for mere hjælp, finder vi ud af, hvad der skal til for at hjælpe dem videre, understreger Dorte With.

 

Yderligere information:

Dorte With, leder af Rådgivningscentret og PPR, 89 64 32 13

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Fastelavnsfest
22. feb. 2020

Fastelavnsfest

Litterær lørdagsquiz
29. feb. 2020

Litterær lørdagsquiz

Loading...

Debat: Sygeplejersker til hospitalerne, men ikke til psykiatrien

Debat: Sygeplejersker til hospitalerne, men ikke til psykiatrien

Af Rasmus Foged, Alternativet, og Mikkel Rasmussen, Psykiatri-Listen ... læs mere
S-spin må ikke vinde over den politiske substans

S-spin må ikke vinde over den politiske substans

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
Danske boligejere er ikke gode nok til at klimasikre

Danske boligejere er ikke gode nok til at klimasikre

På trods af større opmærksomhed på klimaforandringerne bekymrer danske husejere sig fortsat ikke om vandskader i boligen, før skaden allerede er sket ... læs mere
DIAMANTBRYLLUP

DIAMANTBRYLLUP

Edith og Ove Nielsen, Engvej 13 Hadsten har Diamantbryllup torsdag den 12 mars 2020 ... læs mere
Indbrud i privat bolig i Hammel

Indbrud i privat bolig i Hammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
annonce : VI SES TIL FASTELAVN I HADSTEN

annonce : VI SES TIL FASTELAVN I HADSTEN

Lørdag den 22.februar kl. 1030 på Hans Gadebergs Plads ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 7. marts afholder de 4 Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Fra det gamle album i Hadsten Lokalarkiv

Max's Pølsevogn på midlertidigt ophold ... læs mere
Loading...