|

Favrskov udvalgt til klimaprojektet DK2020

46 kommuner er med i den seneste runde af DK2020 – deriblandt Favrskov Kommune.

 • Projektet, som varer frem til sommeren 2022, skal sætte skub i den grønne omstilling i danske kommuner. Som deltagerkommune skal Favrskov sætte ambitiøse mål og handlingsplaner for, hvordan vi bliver klimaneutrale senest i 2050. Dermed baner Favrskov og de øvrige deltagerkommuner vejen for, at kommunerne opfylder målene i Parisaftalen.

   Nils Borring (S)

  Favrskov Kommune har ansøgt om at blive en del af DK2020, fordi kommunen gerne vil udvise lederskab i den grønne omstilling, siger borgmester Nils Borring og uddyber:

  – Vi er godt på vej mod at halvere CO2-udledningen i kommunen i 2025, og med nye måder at håndtere overfladevand på er vi også i fuld gang med den nødvendige klimasikring. Favrskov skal fortsat være en vækstkommune, og DK2020 skal hjælpe os med at blive endnu bedre til at skabe grønne partnerskaber, som er til gavn for både klima og lokalsamfund. Det var også omdrejningspunktet for vores klimakonference 3. november i år. 

   Anders g. Christensen (V)

  Anders G. Christensen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over kommunens deltagelse i DK2020.

  – Vi har allerede plukket de lavthængende frugter i forhold til den grønne omstilling. Med DK2020 ser vi frem til at hæve ambitionsniveauet endnu mere, og vi kan trække på de mange gode erfaringer, andre kommuner har gjort sig. Vi kommer blandt andet til at bygge videre på vores praksis med at lave klimaplanlægning i samarbejde med andre. Vi har en god dialog med vores samarbejdspartnere, deriblandt også landbruget, lyder det fra Anders G. Christensen.

  Fakta:

  Realdania, KL, Regionerne, den grønne tænketank CONCITO og bynetværket C40 står bag DK2020. Det er anden gang, at projektet skal gennemføres, og de 20 kommuner, der var med i første runde, er nu ved at lægge sidste hånd på deres nye klimaplaner.

  Deltagerkommunerne får teknisk hjælp og sparring fra C40 og CONCITO til at udvikle, opdatere og tilpasse klimaarbejdet, så det lever op til C40s standard for klimaplanlægning.

  I projektet skal kommunerne udarbejde handlingsorienterede klimaplaner med fokus på alle sektorer inden for kommunernes geografiske område, der viser vejen til netto-nul udledning af drivhusgasser senest i 2050. Herudover skal kommunerne også have klare planer for klimatilpasning.

  Læs mere om projekterne i DK2020

  Læs en hurtig faktagennemgang af DK2020

   

   

  Dato:19. november 2020

  Senest opdateret:

  19. november 2020

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ny vandforsyningsplan i Favrskov Kommune

Ny vandforsyningsplan i Favrskov Kommune

Byrådet i Favrskov Kommune har vedtaget ’Vandforsyningsplan 2020-30’ på deres møde 15. december 2020 ... læs mere
EN TUR MED BUSSEN...

EN TUR MED BUSSEN…

20. december og Kurt Villy er til en afveksling i det nostalgiske hjørne. I dag skal vi med rutebilen, og undervejs hilses der på både Amorsen, Lars Madsen og Poul Erik Jensen ... læs mere
Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Annonce : Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Julefrokosten 2020

Julefrokosten 2020

En symfoni af fisk og skaldyr ... læs mere
Intim nytårsmenu for 2020

Intim nytårsmenu for 2020

Afhenting fra Bakkjærsminde Gårdbutik Hammelvej 160 Laurbjerg 8870 Langå På tlf.: 40 17 27 81 e-mail: knud.schou@mail.dk ... læs mere
PEBERNØDDER - EN RIGTIG JULESPISE...

PEBERNØDDER – EN RIGTIG JULESPISE…

Den 19. december skal vi til bager. Vi møder arabere og en tyk kvinde i dag. Gad vide, hvad de har til fælles...? ... læs mere
Det kimer nu til julefest – men ikke i kirkerummet

Det kimer nu til julefest – men ikke i kirkerummet

Af Erik Bertelsen, Vejerslev-Aidt-Thorsø Menighedsråd ... læs mere
FÆRDSELSUHELD

FÆRDSELSUHELD

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Hadsten i Julehumør

Hadsten i Julehumør

Se programmet her på Pingvinnyt ... læs mere
Loading...