|

Fejrer 5-års fødselsdag med vokseværk

I Bykirken fyldes vi op til hverdagen

Den første, der blev døbt i Bykirken, var præstens søn Philip.

 

Bykirken i Favrskov fejrer fem års fødselsdag 1. søndag i advent – den 2. december lige midt i Hinnerup – over for Brugsen!  Fra kun at være en lille flok kirkeligt aktive fra Hinnerup er de nu blevet et søndagsfællesskab af 70 medlemmer, heraf er en del børn. Der er holdt flere dåb, konfirmation, bryllup og to begravelser.  Og så er der nu gudstjeneste hver anden uge – måske er der snart flere på vej. Hver gang er der også børnekirke – ofte er der mindst 60 til gudstjeneste.

”Alle skal fyldes op til ugen, som kommer. Til hverdagen. Jeg synes, vi har et velfunderet og velfungerende fællesskab – men vi vil gerne være åbne og favnende – have flere med. Der er ingen ”dresscode” til at komme i Bykirken. Hver især er vi forskellige,” siger præst Jakob From Søvndal.Brug for alle

Bykirken i Favrskov er en valgmenighed med samme grundlag som folkekirken. Du kan være medlem af menigheden, men det er ikke nødvendigt for at deltage i gudstjenesterne.

Til gudstjenesten er mange aktive med teknik, musik, tekstlæsning, børnekirke, velkomst til folk, kaffebrygning osv. Det er kun præsten, der er ansat:

”Alle kan opleve, at der er brug for dem. Kirke er noget, vi gør sammen. På den måde føler mange sig som en god del af fællesskabet. Desuden er det vigtigt, at man føler sig hjemme og ikke fremmedgjort, når man er til gudstjeneste. Vi gør meget ud af at vise forløbet i gudstjenesten, tekster mm. Fx er ”Fadervor” også på en slide,” siger præsten.

Omsorgsudvalg

Man er ikke kun kirke om søndagen. Konkret kan det udmønte sig i praktisk hjælp som fx middagsretter til en uge, når der kommer en ny baby til verden. Bykirken har et omsorgsudvalg, som hjælper med til at være opmærksom på det enkelte medlems velbefindende. ”Hver især får vi lov til at være lys for andre i vores hverdag. Der er allerflest hverdage, og de kan bruges til at tjene Gud. Det gør vi, når vi har omsorg for andre og fx hjælper til rundt omkring. Vi tjener Gud i det, vi gør – og Gud har også omsorg for os. Det vil jeg gerne formidle,” mener Jakob From Søvndal. 

Han husker, at Bykirken manglede musikere, det var svært: ”Men Gud serverede et par musikere for os, det var altså fantastisk. Sådan er vi blevet rigt velsignet i de sidste fem år. Her er ikke skrivebordsteologi.”

Bykirken i Favrskov har et tæt samarbejde med Indre Mission i Hinnerup, hvor der fx kommer mange børnefamilier til ”Ulvetime”, og det gavner også Bykirken, som holder til i de samme lokaler.

Fest

Fødselsdagen fejres med festgudstjeneste, frokost med ost- og pølsebord fra Lading Mejeri, indslag og fødselsdagskage. Alle er velkomne den 2. december 2018 kl. 10.30.

En af gaverne bliver et nyt alter skabt i rustikt træ, så det matcher døbefont mm. Forventningens glæde er der allerede. Det bliver godt! 

Fakta

  • Den 24. september 2013 var der stiftende generalforsamling.
  • Den 22. oktober 2013 kom godkendelsen fra Kirkeministeriet.

    Samme dag blev generalsekretær Frede Ruby Østergård, Hinnerup, udnævnt som valgmenighedens første præst ligeledes af Kirkeministeriet.
  • Den 1. december 2013 kl. 14.00 – første gudstjeneste i Grundfør Kirke.
  • Den 1. maj 2014 begyndte Jakob From Søvndal som præst på deltid. Han er også præst på deltid ved Sct. Pouls kirke i Aarhus.
  • Vision 2018-2022: Bykirken i Favrskov vandrer sammen i et nærværende og åbent fællesskab for alle aldre, hvor sund teologi og udrustning til tjeneste i hverdagen er i fokus.

Få mere info hos Jakob From Søvndal, tlf. 2844 2467

 

Venlig hilsen

Hanne Baltzer

Journalist

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.”Julen” står for døren!

”Julen” står for døren!

Men pakker de politiske partier gaverne lidt for pænt ind? ... læs mere
Færdselsuheld i Hadsten

Færdselsuheld i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Irsk aften i Sløjfen

Irsk aften i Sløjfen

Lørdag d. 2. marts afholder Lions klubberne i Favrskov igen Irsk aften i Sløjfen i Hadsten ... læs mere
Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Nyheder fra Hadsten Storpastorat

Vi har brug for dig til at fremstille ting til basaren i Sognegården ... læs mere
FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

FOKUS PÅ REGERINGENS UDSPIL TIL NY SUNDHEDSREFORM

"Tiden er en anden og stiller andre krav til sundhedssektoren, og derfor er der ikke længere brug for regionsrådene", sagde statsministeren, da han lancerede reformen ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 405.

Ugens naturbilleder nr. 405.

Er du også blevet ramt af en spirende forårsfornemmelse? Vejr og temperatur passer ikke helt til vintermåneden februar, men det føles nu meget rart ... læs mere
Tillykke Hadsten Bio

Tillykke Hadsten Bio

Svar til formanden for Hadsten Bio Lars Kristensen ... læs mere
Send Syrien-krigerne til Guantánamo.

Send Syrien-krigerne til Guantánamo.

PingvinNyt har modtaget dette fra Michael Nedersøe, byrådsmedlem i Horsens og folketingskandidat i Favrskov for Dansk Folkeparti Søndermarksvej 12D, Sejet 8700 Horsens Mobil 25388281 ... læs mere
Husejere trodser ekstremt vejr: Kun et fåtal bekymrer sig om klimasikring

Husejere trodser ekstremt vejr: Kun et fåtal bekymrer sig om klimasikring

Blot en femtedel af danske husejere bekymrer sig over, om deres bolig er tilstrækkeligt sikret mod oversvømmelse ved skybrud og stormflod, viser en undersøgelse fra Bolius og Realdania ... læs mere
Boliggrundene på Hørbakken i Hinnerup er nu i 2. budrunde

Boliggrundene på Hørbakken i Hinnerup er nu i 2. budrunde

Favrskov Kommune gennemfører anden budrunde frem til 12. marts 2019 ... læs mere
Hadsten Varmeværk idriftsætter solcelleanlæg.

Hadsten Varmeværk idriftsætter solcelleanlæg.

Hadsten Varmeværk har netop idriftsat en solcelleanlæg der er monteret på taget af bygningen Toftegårdsvej 30 i Hadsten ... læs mere
Loading...