|

Fejrer 5-års fødselsdag med vokseværk

I Bykirken fyldes vi op til hverdagen

Den første, der blev døbt i Bykirken, var præstens søn Philip.

 

Bykirken i Favrskov fejrer fem års fødselsdag 1. søndag i advent – den 2. december lige midt i Hinnerup – over for Brugsen!  Fra kun at være en lille flok kirkeligt aktive fra Hinnerup er de nu blevet et søndagsfællesskab af 70 medlemmer, heraf er en del børn. Der er holdt flere dåb, konfirmation, bryllup og to begravelser.  Og så er der nu gudstjeneste hver anden uge – måske er der snart flere på vej. Hver gang er der også børnekirke – ofte er der mindst 60 til gudstjeneste.

”Alle skal fyldes op til ugen, som kommer. Til hverdagen. Jeg synes, vi har et velfunderet og velfungerende fællesskab – men vi vil gerne være åbne og favnende – have flere med. Der er ingen ”dresscode” til at komme i Bykirken. Hver især er vi forskellige,” siger præst Jakob From Søvndal.Brug for alle

Bykirken i Favrskov er en valgmenighed med samme grundlag som folkekirken. Du kan være medlem af menigheden, men det er ikke nødvendigt for at deltage i gudstjenesterne.

Til gudstjenesten er mange aktive med teknik, musik, tekstlæsning, børnekirke, velkomst til folk, kaffebrygning osv. Det er kun præsten, der er ansat:

”Alle kan opleve, at der er brug for dem. Kirke er noget, vi gør sammen. På den måde føler mange sig som en god del af fællesskabet. Desuden er det vigtigt, at man føler sig hjemme og ikke fremmedgjort, når man er til gudstjeneste. Vi gør meget ud af at vise forløbet i gudstjenesten, tekster mm. Fx er ”Fadervor” også på en slide,” siger præsten.

Omsorgsudvalg

Man er ikke kun kirke om søndagen. Konkret kan det udmønte sig i praktisk hjælp som fx middagsretter til en uge, når der kommer en ny baby til verden. Bykirken har et omsorgsudvalg, som hjælper med til at være opmærksom på det enkelte medlems velbefindende. ”Hver især får vi lov til at være lys for andre i vores hverdag. Der er allerflest hverdage, og de kan bruges til at tjene Gud. Det gør vi, når vi har omsorg for andre og fx hjælper til rundt omkring. Vi tjener Gud i det, vi gør – og Gud har også omsorg for os. Det vil jeg gerne formidle,” mener Jakob From Søvndal. 

Han husker, at Bykirken manglede musikere, det var svært: ”Men Gud serverede et par musikere for os, det var altså fantastisk. Sådan er vi blevet rigt velsignet i de sidste fem år. Her er ikke skrivebordsteologi.”

Bykirken i Favrskov har et tæt samarbejde med Indre Mission i Hinnerup, hvor der fx kommer mange børnefamilier til ”Ulvetime”, og det gavner også Bykirken, som holder til i de samme lokaler.

Fest

Fødselsdagen fejres med festgudstjeneste, frokost med ost- og pølsebord fra Lading Mejeri, indslag og fødselsdagskage. Alle er velkomne den 2. december 2018 kl. 10.30.

En af gaverne bliver et nyt alter skabt i rustikt træ, så det matcher døbefont mm. Forventningens glæde er der allerede. Det bliver godt! 

Fakta

  • Den 24. september 2013 var der stiftende generalforsamling.
  • Den 22. oktober 2013 kom godkendelsen fra Kirkeministeriet.

    Samme dag blev generalsekretær Frede Ruby Østergård, Hinnerup, udnævnt som valgmenighedens første præst ligeledes af Kirkeministeriet.
  • Den 1. december 2013 kl. 14.00 – første gudstjeneste i Grundfør Kirke.
  • Den 1. maj 2014 begyndte Jakob From Søvndal som præst på deltid. Han er også præst på deltid ved Sct. Pouls kirke i Aarhus.
  • Vision 2018-2022: Bykirken i Favrskov vandrer sammen i et nærværende og åbent fællesskab for alle aldre, hvor sund teologi og udrustning til tjeneste i hverdagen er i fokus.

Få mere info hos Jakob From Søvndal, tlf. 2844 2467

 

Venlig hilsen

Hanne Baltzer

Journalist

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Det gik ikke for Tom Møller Kjeldsen, men Søren Bøgeskov fik flot placering

Det gik ikke for Tom Møller Kjeldsen, men Søren Bøgeskov fik flot placering

Cimbern Rally Tyskland 2019 - MinirallySyd mesterskab 2019 - Autoplus Dansk Super Rally 2019 (DM1) ... læs mere
Skarpsindige Uffe!

Skarpsindige Uffe!

Med usædvanligt klarsyn har Alternativets stifter og leder indset, at hans statsministerdrømme forbliver i drømmeverdenen ... læs mere
Rundt om Frijsenborg – Gå for hjertet!

Rundt om Frijsenborg – Gå for hjertet!

Kom tæt på Frijsenborg og de historiske omgivelser, når Hjerteforeningens Lokalkomité i Favrskov og Favrskov Kommune inviterer til hjertesund gåtur i parken ... læs mere
Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Salen var fyldt af unge mennesker under uddannelse, da ni politikere stille op til 1½ times debat på Den jydske Haandværkerskole. Eleverne der repræsenterede alle skolens uddannelsesretninger både inden for eud- og eux-uddannelserne, var velforberedte med spørgsmål til politikerne ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 415.

Ugens naturbilleder nr. 415.

Velkommen til skønne maj, måneden hvor skoven bliver rigtig grøn ... læs mere
NYT fra Kræftens Bekæmpelse

NYT fra Kræftens Bekæmpelse

Forskere forfølger fedtet ... læs mere
Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Mads Hoe VINDER i hans debut i Formel 4

Det er et lille team med begrænsede midler, så et flot flot resultat! ... læs mere
Til Peder Meyhoff

Til Peder Meyhoff

Besvarelse af spørgsmål stillet i Byrådets spørgetid 30. april 2019 ... læs mere
Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører fortsætter i Hadsten Håndbold

Anfører Sofie Ladekjær tager endnu en sæson i Hadsten Håndbold, der bliver hendes 5. sæson i Hadsten trøjen ... læs mere
FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

FAGLIG EKSKURSION TIL RØNHAVE APS OG DANISH CROWN, HOLSTED

Tag med LMO Kvæg på faglig ekskursion torsdag den 9. maj 2019. Vi skal besøge landets største mælkeproducent med 3.500 malkekøer og Danish Crown i Holsted ... læs mere
Mand havde hash og knojern i bilen

Mand havde hash og knojern i bilen

En 27-årig mand blev natten til onsdag kl. 00.58 anholdt, da han blev standset af en patrulje på Landevejen ud for Ødum ... læs mere
Loading...