|

FERIELANDET

Ferielandet. Ja, bortset fra vejret er det lige nu.
Læs Ole Juuls afslappende og hyggelige klumme om at leve og nyde livet…

FERIELANDET

Af Ole Juul

Det summer af hektisk aktivitet i huset bagved. Fra min flugtstol i skyggen kan jeg se, at genboerne er kommet. Han er i gang med at tømme traileren, hun bærer kurve og tasker ind, og den største af drengene er gået i gang med at slå græsplænen. Går det som det skal, så er nettet stillet op inden aften, og så ved vi, at nu er det ferietid, også for dem. I de næste dage vil der lyde kåde barnestemmer, råb og hujen, når badmintonspillet er i gang. Det er nogle af de herlige lyde, der herfra hvor jeg sidder hører sommeren til.

Genboen til den anden side følger i frastand med i aktiviteterne. Han og hans kone er mere eller mindre fastboende, og som de ældste på vejen føler de et vist ansvar for, at alt herude er, som det skal være. Vi ”kender hinanden fra sommeren i fjor”, som Johan Skjoldborg skrev det i en gammel sang. Ja, der er noget uforklarligt trygt ved den tid, der nu kommer.

Lidt længere oppe af vejen er de i gang med værktøjet. De har hver sommer projekter i gang, det er nu engang deres måde virkelig at slappe af på. Huset skifter hvert år karakter, hver gang bliver det lidt bedre.

Hvis ikke det var for børnene på vejen, som jo også er blevet et år ældre, så ville ingen af os bemærke, at der faktisk er gået et år siden sidst. Men pludselig lyder der hæse, mandsdybe lyde fra et par af drengene, hvis stemmer er gået i overgang hen over vinteren. Og hvor det i fjor var de mindre søstre, de legede med, er det i år et par af pigerne længere nede af vejen, de har kig på. Ak ja, sådan er alt så forandret, og alligevel er alt ved det gamle.

Avisen, som er blevet flyttet i ferien, dumper langt op af formiddagen ned i postkassen. Men jo længere tid, der går herude, desto længere kommer vi fra det, man ude i det virkelige liv forstår ved virkeligheden. Nyhederne læses, men berører os i grunden ikke. Jeg har det efterhånden som en god ven, der over sit skrivebord har sat et citat, at ”hvad der ikke sker lokalt, sker ikke”. Det er ikke ment som en flugt, men kun som en konstatering af, at vi lever lige her og nu, og alt andet betyder faktisk ingenting. Det tager et par dage at komme ned i tempo, men så kan det også mærkes, og den indre ro og fred forplanter sig langt ind i børnenes sind.

Hen under aften tændes grillerne rundt om i haverne, og en salig duft af kul og stegte pølser og bøffer lægger sig over vejen. Det er bare en af de aftner, vi har længtes efter nu i måneder. Senere mødes vi nede ved stranden, en har kolde øller med, en anden en flaske vin, og vi sidder i sandet og nyder solnedgangen, mens de mindste af vejens unger lige skal have det sidste bad inden sengetid.

Langt op af formiddagen næste dag kigger genboen indenfor, om jeg lige har tid til at hjælpe ham med at tømme hans gamle båd. Jamen, vi har ikke andet end tid, så resten formiddagen går med snak om, hvad der ellers er sket siden sidste sommer. Vi glemmer ganske projektet, men det har heller ingen hast. Vi når det nok.       

Eller som en kollega engang skrev, ”at det, som er livets glæde ikke er det, vi når, men det, der når os. Og dagen bliver lang og uudtømmelig”. Ja, sådan er det i ferielandet.

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Skjød Tidende er udkommet

Skjød Tidende er udkommet

Godt nyt til alle Skjødsere og andre der kunne være interesseret - klik ind på Skjød Tidende ... læs mere
Boligsiden.dk :

Boligsiden.dk :

Danskerne købte boliger for svimlende 252 milliarBoligsiden.dk: der i 2020 ... læs mere
Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Har du et realkreditlån, som skal have ny rente 1. april?

Per Ø. Nielsen - Vestjysk Bank fortæller følgende ... læs mere
Vil du være årets første millionvinder?

Vil du være årets første millionvinder?

Kræftens Bekæmpelses nye STØTTELOTTERI ... læs mere
Har du handlet her :

Har du handlet her :

Virksomhed ransaget – ejer sigtet for bedrageri ... læs mere
Imponerende ”jubilæum”!

Imponerende ”jubilæum”!

Ikke færre end 500 gange har Tove Skipper imponeret PingvinNyts læsere med sine fantastiske naturbilleder ... læs mere
UD I NATUREN (2)

UD I NATUREN (2)

På en dag hvor snedækket fortsat prydede landskabet. Turen går til Lysnet, et markant højdedrag på grænsen af Favrskov og Randers Kommune ... læs mere
Pressemeddelelse - Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Pressemeddelelse – Først fra 2023 skal østjyder sortere i 10 fraktioner

Gennem et godt samarbejde har fire østjyske affaldsselskaber nu en fælles køreplan, som skal gøre over en halv million kunder klar til at sortere i 10 fraktioner fra 2023 ... læs mere
Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Nybolig kigger i krystalkuglen for 2021

Dagligstuen er blevet et hjemmekontor | Livet som pensionist stiller nye krav til din bolig ... læs mere
Vintervedligehold

Vintervedligehold

Vi hjælper både ERHVRV og PRIVATE når vinteren er over os - fortæller entrepenør Ole Sørensen fra Holkjærgård ... læs mere
Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Venstre ligner mere og mere en lilleput i Folketinget!

Meningsmålingerne sender partiet i én retning: Nedad? ... læs mere
Loading...