|

Fiskerhytte på en stand

Ny workshop for børnefamilier hos Modelbane Europa.

Med denne titel arrangerer Modelbane Europa en workshop, som henvender sig til børnefamilier og bedsteforældre. Samtidig kan deltagerne være med i en lodtrækning om et hus som byggesæt i plast. Arrangementet løber af stablen på tre dage i skolernes vinterferie i uge 7 – mandag den 10. februar, onsdag den 12. februar og fredag den 14. februar, alle tre dage kl. 11 – 15.

Vi har i vinterferier og efterårsferier i de sidste par år haft vi stor succes med at give børn og voksne med interesse for modeltog nye færdigheder og tips til at bygge modellandskaber, fortæller formanden for Modelbane Europa Bjarne Werliin. Interessen har vist sig at være overvældende, og i skolernes vinterferie her i uge 7 tilbyder vi så endnu en gang at bygge et lille diorama, som det kaldes. Denne gang flytter vi scenen ud til havet eller fjorden, hvor der mange steder står fiskerhytter lige ned til strandkanten.

Folkene hos Modelbane Europa har forberedt to forskellige skabeloner til dioramaet. Der er lidt kuperet terræn, plads til en strand med sand og planter og vandet. Fikserhytten i skala 1:87 er fortrykt på et stykke karton, som klippes ud og samles med lim. Det færdige hus sættes fast på skabelonen, og der bygges derefter et landskab op med strandbred, bundgarnspæle, vand, græsser, træer og buske. Modelbane Europa stiller grundlæggende materialer frem, som kursisterne frit kan bruge – bl.a. strøelse til græs og sand, maling, lim, småbuske. Et par af modelbanens dygtige landskabsbyggere vil hver af de 3 dage hjælpe deltagerne i gang og rådgive om materialevalg og teknikker. Man kan som tidligere møde op helt uden forudsætninger. Modelbane Europa fortæller, at der er mulighed for at købe ekstra byggemateriale til strandmiljøet, hvis man gerne vil gå lidt videre. Modelbanen sælger vellignende træer og større buske af egen produktion. Man kan naturligvis tage sit værk med hjem, når man er færdig.

– Workshoppen henvender sig til alle uanset alder, siger Bjarne Werliin. Vi har dog lagt vægt på, at især børn sammen med deres forældre eller bedsteforældre kan få en sjov dag. Vi vurderer, at man sagtens kan bygge dioramaet indenfor en time eller to, og da vores rådgivning er individuel, bestemmer man selv, hvornår man vil møde op indenfor de fastlagte klokkeslæt.

Lodtrækningen

Når det lille landskab er færdigbygget, kan man deltage i en lodtrækning om den daglige præmie, som er et plastsamlesæt af et modelhus i skala 1:87. Der medfølger speciallim. Lodtrækningen finder sted hver af de 3 kursusdage kl. 15. Den heldige vinder kan frit vælge et samlesæt til en værdi af max. 100 kr. fra hylderne i vores butik. Eneste krav om deltagelse i lodtrækningen er, at man har deltaget i workshoppen.

Vinderne for hver af de 3 dage vil få direkte besked (pr. mail hvis de ikke er til stede under lodtrækningen) og vil blive offentliggjort på Modelbane Europas hjemmeside samt på Facebook. Præmierne kan enten afhentes hos Modelbane Europa eller vil blive tilsendt.

Modelbane Europa har i øvrigt åbent for almindeligt besøg alle dage i efterårsferien i tidsrummet kl. 10 – 17.

Thomas Tog og hans venner vil være på gæstevisit på det danske anlæg alle dage.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nyt fra VELAS

Nyt fra VELAS

Besætninger søges til test af forlænget laktation ... læs mere
Nyt fra BLÅ KORS

Nyt fra BLÅ KORS

Blå Kors forlænger lukningen ... læs mere
På vej hjem fra månen?

På vej hjem fra månen?

De Radikales leder, Morten Østergaard, åbner for at udskyde deadline for en klimaaftale i lyset af corona-epidemien ... læs mere
Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Situationen hos Tandlægerne i Ågade i Hadsten

Tandlæge Hanne Lillelund Olsen fortæller til PingvinNyt følgende ... læs mere
Færdselsuheld vedHammel

Færdselsuheld vedHammel

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

To mænd anholdt: Kan du kende kosterne?

Østjyllands Politi efterlyser ... læs mere
Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

Nyt fra Favrskov Erhvervsråd

"Nedlukningen af Danmark" forlænges til 13. april ... læs mere
Brændende kærlighed til plejecentrene

Brændende kærlighed til plejecentrene

Louise og Jacob Jepsen afleverer de farvestrålende blomster på Tinghøj i Hammel. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Bodil, der bor på Tinghøj, kigger ud for at se de mange blomster. Next slide ... læs mere
Vi savner en KRAMMER - gør du også?

Vi savner en KRAMMER – gør du også?

- så SPAR OP på en KRAMMER-KONTO ... læs mere
Loading...