|

Flere hænder i sundhedsvæsenet

Læserbrev af Iben Sønderup, folketingskandidat og byrådsmedlem (S).,Havevej, Langå.

 

 

Iben Sønderup

Vi har et meget højtspecialiseret og effektivt sundhedsvæsen. Det fik jeg et lille indblik i, da jeg for nylig besøgte Regionshospitalet Randers sammen med min politikerkollega, Charlotte B. Mølbæk (SF). 

Vi blev inviteret af hospitalsdirektør Jonas Dahl og besøgte fødegangen og lungemedicinsk afsnit. To meget forskellige afdelinger, både i opgaver og fysiske rammer. Jeg blev meget imponeret, og også fyldt af en vis ærefrygt, ved at forstå en lille flig af det store system, som vores sundhedsvæsen i Region Midtjylland er. Hvordan man effektivt og med stor omsorg og professionalisme, ud fra de rammer, der er, yder en høj kvalitet i behandlingen og konstant arbejder med at forbedre patientforløbene. 

Men det, der måske gjorde mest indtryk, var den klare besked, vi fik med derfra: Det, der mangler allermest, er sygeplejersker. De løber stærkt. Og i en ret nær fremtid kan vi få svært ved at rekruttere dem. Mange sygeplejersker bliver slidt af de skiftende vagter. Det kan være svært at få et familieliv til at hænge sammen, når man også skal arbejde aften og nat. Derfor finder mange, efter nogle år, et job i en klinik, hvor de kan arbejde kl. 9-15. Og derfor arbejder rigtig mange sygeplejersker ikke på fuld tid. 

Udover de arbejdsvilkår, der generelt gælder for sygeplejersker, må vi også konstatere, at de konstante besparelser på sundhedsvæsenet har gjort deres til at forringe sygeplejerskernes situation. Og selv om de gør det godt, så kan det ikke undgå at gå ud over patienterne. Der er bare mindre tid til hver patient, når der er færre personaler på arbejde. Det er indiskutabelt. 

Derfor skal vi politikere arbejde på at få uddannet nogle flere sygeplejersker, så vi kan ansætte flere. Og nogen til at overtage de stillinger, der bliver ledige på fx de medicinske afdelinger, når sygeplejerskerne søger over i klinikkerne.

Mere tid – både til personale og patienter. Det vil jeg arbejde for i Folketinget. Vi må stå sammen om at forbedre vores sundhedsvæsen. For vi er fælles om fremtiden.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Nu bliver luften renere i Danmarks store byer

Nu bliver luften renere i Danmarks store byer

Folketinget har netop vedtaget skærpede miljøkrav til lastbiler, busser og varebiler i større byer ... læs mere
Ny kommentar til indlæg "Til Peder Meyhoff"

Ny kommentar til indlæg “Til Peder Meyhoff”

Vi har modtaget følgende fra Peder Meyhoff ... læs mere
SOCIALT DINNER

SOCIALT DINNER

Task Force Favrskov inviterer til Social Dinner 9. maj kl. 17 hos Løbeshop.dk i Hadsten ... læs mere
VELKOMMEN OG TAK FORDI DU KIGGER

VELKOMMEN OG TAK FORDI DU KIGGER

I dette nyhedsbrev vil vi fortælle lidt om vores arrangementer, verdens bedste hvidvin til prisen, Roséportvin m/tonic og til sidst om hvordan du/I kan bestille jeres helt egen smagning og til aller allersidst vores nye hjemmeside De bedste hilsner Flemming ... læs mere
LANDSFORENINGEN TALENTSPEJDERNE

LANDSFORENINGEN TALENTSPEJDERNE

Bliv certificeret MENTOR og hjælp en 12-15 årig i Favrskov Kommune ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Risiko for blåt plast i hakket oksekød ... læs mere
Politi stopper uopmærksomme trafikanter

Politi stopper uopmærksomme trafikanter

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Salen var fyldt af unge mennesker under uddannelse, da ni politikere stille op til 1½ times debat på Den jydske Haandværkerskole. Eleverne der repræsenterede alle skolens uddannelsesretninger både inden for eud- og eux-uddannelserne, var velforberedte med spørgsmål til politikerne ... læs mere
Tilbagetrukne Fødevarer

Tilbagetrukne Fødevarer

Risiko for skimmelvækst i citronmayonnaise ... læs mere
Mens vi venter på Godot…

Mens vi venter på Godot…

Det er navnet på et absurd teaterstykke, skrevet af den engelske dramatiker Samuel Becket. Men det passer perfekt på dagens politiske situation… ... læs mere
Hjemmeværnskompagni Favrskov mindedes befrielsen af Danmark.

Hjemmeværnskompagni Favrskov mindedes befrielsen af Danmark.

Frihedskæmper Frits Johan Blichfeldt Møller ... læs mere
Åbent hus på Radio Favrskov

Åbent hus på Radio Favrskov

Studierne er lavet om ... læs mere
Loading...