|

Flere hænder i sundhedsvæsenet

Læserbrev af Iben Sønderup, folketingskandidat og byrådsmedlem (S).,Havevej, Langå.

 

 

Iben Sønderup

Vi har et meget højtspecialiseret og effektivt sundhedsvæsen. Det fik jeg et lille indblik i, da jeg for nylig besøgte Regionshospitalet Randers sammen med min politikerkollega, Charlotte B. Mølbæk (SF). 

Vi blev inviteret af hospitalsdirektør Jonas Dahl og besøgte fødegangen og lungemedicinsk afsnit. To meget forskellige afdelinger, både i opgaver og fysiske rammer. Jeg blev meget imponeret, og også fyldt af en vis ærefrygt, ved at forstå en lille flig af det store system, som vores sundhedsvæsen i Region Midtjylland er. Hvordan man effektivt og med stor omsorg og professionalisme, ud fra de rammer, der er, yder en høj kvalitet i behandlingen og konstant arbejder med at forbedre patientforløbene. 

Men det, der måske gjorde mest indtryk, var den klare besked, vi fik med derfra: Det, der mangler allermest, er sygeplejersker. De løber stærkt. Og i en ret nær fremtid kan vi få svært ved at rekruttere dem. Mange sygeplejersker bliver slidt af de skiftende vagter. Det kan være svært at få et familieliv til at hænge sammen, når man også skal arbejde aften og nat. Derfor finder mange, efter nogle år, et job i en klinik, hvor de kan arbejde kl. 9-15. Og derfor arbejder rigtig mange sygeplejersker ikke på fuld tid. 

Udover de arbejdsvilkår, der generelt gælder for sygeplejersker, må vi også konstatere, at de konstante besparelser på sundhedsvæsenet har gjort deres til at forringe sygeplejerskernes situation. Og selv om de gør det godt, så kan det ikke undgå at gå ud over patienterne. Der er bare mindre tid til hver patient, når der er færre personaler på arbejde. Det er indiskutabelt. 

Derfor skal vi politikere arbejde på at få uddannet nogle flere sygeplejersker, så vi kan ansætte flere. Og nogen til at overtage de stillinger, der bliver ledige på fx de medicinske afdelinger, når sygeplejerskerne søger over i klinikkerne.

Mere tid – både til personale og patienter. Det vil jeg arbejde for i Folketinget. Vi må stå sammen om at forbedre vores sundhedsvæsen. For vi er fælles om fremtiden.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sigtet for at true med at skyde piges hest

Sigtet for at true med at skyde piges hest

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Udeklarerede hasselnødder i müsli

Udeklarerede hasselnødder i müsli

Tilbagrtrukne Fødevarer ... læs mere
NABOHJÆLP

NABOHJÆLP

Nabohjælp, fusk, vennetjeneste, sort arbejde. Ja tak Mere af det. Læs Ole Juuls klumme ... læs mere
God nattevagtsdækning på plejecentrene

God nattevagtsdækning på plejecentrene

Foranlediget af Ældrerådet blev det med 2019-budgettet besluttet at gennemføre en undersøgelse af bemandingen om natten på plejecentrene ... læs mere
Hvad så, Laurbjerg?

Hvad så, Laurbjerg?

Vores nye transportminister vil tage alle vedtagne trafikprojekter op til fornyet overvejelse. Det kommer måske til at gå ud over trinbrættet i Laurbjerg ... læs mere
Klimapopulisme er det nye sort

Klimapopulisme er det nye sort

Alle snakker om klima – (stort set) ingen gør noget ved det… ... læs mere
Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjtllands Politi oplyser ... læs mere
Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Nyhed fra HSK fodbold : Morten Andresen er stoppet som ungdomsformand

Morten Andresen, der siden 2015 har været ungdomsformand i HSK Fodbold, har valgt at stoppe pr. 30. juni 2019 ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 425.

Ugens naturbilleder nr. 425.

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at sommervejret ikke ligefrem har vist sig fra sin bedste side den seneste uge. Men det skal ikke forhindre os i at nyde naturen ... læs mere
Indbrud på Skyttevænget

Indbrud på Skyttevænget

Østjyallands Politi oplyser ... læs mere
45 nye boliggrunde er klar

45 nye boliggrunde er klar

Favrskov Kommune tilbyder nye grunde ... læs mere
Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Læserbrev : En meget betænkelig tankegang:

Af Niels Kallehave, Tåsingevej 22 8370 Hadsten Tlf.: 28495571 ... læs mere
Loading...