|

Flertal holder foreningerne i uvished

af byrådsmedlem for Venstre Morten Bang – Hinnerup

Morten Bang       –  Venstre   

 

På det seneste byrådsmøde havde Socialdemokratiet fremsat et forslag, hvor de gerne ville have forvaltningen til at fremlægge et anlægsforslag, som kan være med til at løse de økonomiske konsekvenser, der er forbundet med, at kunstgræsbanerne i Hammel og Hinnerup skal leve op til de skærpede miljømæssige krav. Socialdemokratiet begrunder det med, at foreninger ikke skal stå alene med disse store uforudsete udgifter, og de vil se positivt på foreningernes ansøgninger om støtte til etableringen af de lovpligtige filteranlæg.

Det er svært at formulere det mere upræcist, end det Socialdemokraterne har gjort det i deres forslag. Hvorfor skal forvaltningen bruge tid og ressourcer på at komme med et forslag? Hvad er det Socialdemokraterne vil? De kan åbenbart ikke selv finde frem til deres politik. Hvorfor skal de have hjælp af  forvaltningen? Hvorfor skal de frivillige foreninger og alle ildsjælene fortsat gå rundt i uvished og med uro i maven, om de skal ud og finde 250.000-300.000 kr.?

Hos Venstre er sagen klar, og derfor stillede vi et ændringsforslag, hvor ordlyden og politikken ikke er til at tage fejl af: ”Venstre foreslår, at begge ansøgninger fra Hammel GF og HOG imødekommes fuldt ud, således at de stillede miljøkrav opfyldes for kommunens regning, hvilket finansieres af kassen”.

De skærpede miljøkrav er naturligvis ikke noget, der skal belaste hverken Hammel GF eller HOG. De er ganske uforskyldt havnet i en situation, hvor loven har ændret sig, og det skal foreningerne ikke straffes for. De skal ikke betale for de skærpede krav. Derfor må byrådet vise politisk ansvar og løse den opgave både praktisk og økonomisk.

Venstre vil ikke tage pengene op af foreningernes kasse. Dem skal de bruge på deres medlemmer. Med vores ændringsforslag ville vi sikre, at foreningerne og alle de frivillige ildsjæle ikke skal bekymre sig mere om en stor ekstra regning på baggrund af ændringer i loven.

Desværre må vi konstatere, at der ikke var flertal i byrådet for Venstres ændringsforslag. Dermed må de frivillige ildsjæle i både Hammel GF og HOG fortsat gå rundt i usikkerhed, om de får en stor regning for udbedring af de miljømæssige lovkrav på kunstgræsbanerne.

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.”Husk, at du gør en forskel ved at passe på dig selv og andre”

”Husk, at du gør en forskel ved at passe på dig selv og andre”

Af René Schneider, Rækkevej 4, 8370 Hadsten, Byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti ... læs mere
Få en gratis biodiversitetspakke

Få en gratis biodiversitetspakke

Hjælp biodiversiteten på vej i din have med en gratis biodiversitetspakke fra Favrskov Kommune ... læs mere
Tjek tømningsdagene

Tjek tømningsdagene

Favrskov Forsyning ... læs mere
Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Kom ind til Peter og Torben Aschelund i Skjold Burne i Søndergade i Hadsten

Vi har stort udvalg i Vine, spiritus, Chocolader, blade, lotto og lotteri m.m ... læs mere
Kørsel uden kørekort

Kørsel uden kørekort

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Indbrud

Indbrud

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
UD I NATUREN (14)

UD I NATUREN (14)

Vi har passeret forårsjævndøgn, så nu er der virkelig lys forude med forårstegn på programmet ... læs mere
NYT fra KE EL installation i Ødum

NYT fra KE EL installation i Ødum

TÆT på at komme i fjernsynet ... læs mere
Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Efter sommerferien vil der for første gang være en erhvervsfaglig 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole ... læs mere
Loading...