|

Flot jubilæumsreception og Årsmøde i Ældre Sagen i Hadsten.

Med 200 deltagere til reception og årsmøde fik Ældre Sagen både markeret sit jubilæum med maner og afholdt sit årsmøde i en fyldt sal i Sløjfen.

 Feststemte medlemmer i Lilleåsalen  

 

Gæsterne samledes i caféen i Sløjfen, hvor der blev budt på musik og velkomstdrink.

Der var hilsner fra nogle af foreningens samarbejdspartnere, og borgmester Nils Borring indledte sin hilsen med at udtrykke sin respekt for det store arbejde, Ældre Sagen ydede, især som støtte og hjælp til ensomme og svækkede borgere, og takkede foreningen for et godt samarbejde.

Efter receptionen samledes deltagerne til spisning inden årsmødet.

På årsmødet blev medlemmerne orienteret om de mange aktiviteter og arrangementer, der foregår i Ældre Sagen og de planer, man har for foredrag, udflugter mm i 2019.

”Det er de frivillige der gør det” understregede formanden og i Hadsten afdelingen er der tradition for, at de holder ud.

 

25 års jubilar Birgith Hansen og formand Niels Mark

 

Der var således 5 jubilarer, der fik blomster og blev tildelt ”års-nåle”. Tre 10 års, én 20 års og helt imponerende en 25 års jubilar, nemlig Birgit Hansen, der var med til at starte lokalafdelingen tilbage i 1994.

Der var genvalg til alle bestyrelsesposterne.

På det netop afholdte årsmøde kunne formanden fortælle de 110 deltagere om en forening i vækst – nu er der 818.000 medlemmer af Ældre Sagen, men mere interessant er de resultater, foreningen sikrer på det sundheds-og ældrepolitiske område. Det er resultater skabt i kraft af et aktivt lobbyarbejde fra foreningens ledelse og administration. Som eksempel på de gode resultater nævnte formanden, at regeringen efter stort pres har opgivet planerne om at forhøje pensionsalderen fra 2025 og som et andet eksempel, afskaffelse af kravet om at personer over 75 skal have lægeattest ved fornyelse af kørekortet. Også på ældreplejeområdet har man haft indflydelse, bl.a. ved at medvirke til skærpede regler for private plejefirmaer og sikre midler til skærpet tilsyn med ældreplejen.

I det lokale arbejde i foreningen i 2017 valgte de tre lokalafdelinger Hadsten, Hinnerup og Hammel at benytte valgåret til gennem læserbrev og et opfølgende valgmøde, at sætte fokus på nogle konkrete ældrepolitiske problemområder, som personalenormeringen, demens, rehabilitering mm. Og efterlyste i denne forbindelse en demens- og pårørende politik i kommunen. I april mødes repræsentanter for de tre afdelinger med Borgmester og Sundheds- og socialudvalgsformanden, for at følge op på valgmødedebatten.

I Hadsten afdelingen har der været travlhed året igennem.  Der er brug for foreningens frivillige på alle områder og man kan sagtens bruge flere. Erfaringerne fra de ”Spis sammen arrangementer” man har afholdt i 2017 har være meget positive, så man fortsætter i 2018, hvor første gang er tirsdag d. 17. april. Der har også været stor tilslutning til de forskellige medlemsarrangementer og -aktiviteter, der retter sig mod alle vores ca. 2100 medlemmer. Det gælder både foredrag, underholdning, udflugter, virksomhedsbesøg, kreative aktiviteter osv.

Valget til bestyrelse bød på nyvalg til Irma Katholm, der blev valgt til suppleant i bestyrelsen. Hvad de enkelte bestyrelsesmedlemmer og de øvrige frivillige har af opgave i foreningen, kan man læse om på foreningens hjemmesiden eller i det trykte årsprogram, der udsendes i april.

 Formand Niels Mark.

Formanden sluttede beretningen med at rette en særlig tak de frivillige for deres flotte arbejde og glædede sig over, at der også i år er hæderstegn og blomster til frivillige. Anita Nielsen og Connie Præstegaard fik 20 års nålen som frivillige og Henny Sørensen og Kirsten Kristensen 10 års nålen som frivillige. Det blev markeret med tak, blomster og bifald.

 

                                           

 

          PingvinNyt gratulerer  

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Ugens naturbilleder nr. 434.

Ugens naturbilleder nr. 434.

Det er ikke meget blå himmel september har budt på indtil nu. Vi må jo ha' noget til gode. Idag kommer du med på tur i skov og ved mark ... læs mere
Er der en voksen til stede?

Er der en voksen til stede?

”Hensyn-sygen” på Københavns Universitet er atter brudt ud ... læs mere
Ny storparcel i Hadsten i udbud

Ny storparcel i Hadsten i udbud

Storparcellen på Gl. Sellingvej 12 i Hadsten bliver udbudt til tæt-lav bebyggelse i to etager ... læs mere
ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

ET GAMMELT POSTKORT MED ET MEJERI

En mejeriejer, en boghandler, en førstelærer. Alle medvirkende til en aktiv og levende stationsby, og alle bidrog de til dette fine postkort fra Hadsten ... læs mere
Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

Rekordstor tilslutning til Kunst i Favrskov

 Den 21. - 22. september  kl. 10 - 17 i Søften ... læs mere
Færdselsuheld i Hinnerup

Færdselsuheld i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
HSK samarbejder med anden fodboldklub

HSK samarbejder med anden fodboldklub

Holdsamarbejder er ikke altid "lutter lagkage", men jeg er glad for, at jeg kan berette om en god historie fra pigefodboldens verden ... læs mere
Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Litterære filmaftener i Hadsten og Hammel

Kom til en hyggelig aften i den lokale biograf med læseinspiration og film ... læs mere
Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi søger medlemmer til borgerråd

Østjyllands Politi opretter to nye borgerråd, hvor frivillige borgere får mulighed for både at dele deres oplevelser med politiet og drøfte nye tiltag. Målet er at sikre en tæt dialog og inddragelse af borgernes perspektiv ... læs mere
Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Pilotprojekt i Sundhedshuset i Hadsten

Til Alle Patient foreninger – Pensionist foreninger – Ældresagen i Favrskov Kommune ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...