|

Flot jubilæumsreception og Årsmøde i Ældre Sagen i Hadsten.

Med 200 deltagere til reception og årsmøde fik Ældre Sagen både markeret sit jubilæum med maner og afholdt sit årsmøde i en fyldt sal i Sløjfen.

 Feststemte medlemmer i Lilleåsalen  

 

Gæsterne samledes i caféen i Sløjfen, hvor der blev budt på musik og velkomstdrink.

Der var hilsner fra nogle af foreningens samarbejdspartnere, og borgmester Nils Borring indledte sin hilsen med at udtrykke sin respekt for det store arbejde, Ældre Sagen ydede, især som støtte og hjælp til ensomme og svækkede borgere, og takkede foreningen for et godt samarbejde.

Efter receptionen samledes deltagerne til spisning inden årsmødet.

På årsmødet blev medlemmerne orienteret om de mange aktiviteter og arrangementer, der foregår i Ældre Sagen og de planer, man har for foredrag, udflugter mm i 2019.

”Det er de frivillige der gør det” understregede formanden og i Hadsten afdelingen er der tradition for, at de holder ud.

 

25 års jubilar Birgith Hansen og formand Niels Mark

 

Der var således 5 jubilarer, der fik blomster og blev tildelt ”års-nåle”. Tre 10 års, én 20 års og helt imponerende en 25 års jubilar, nemlig Birgit Hansen, der var med til at starte lokalafdelingen tilbage i 1994.

Der var genvalg til alle bestyrelsesposterne.

På det netop afholdte årsmøde kunne formanden fortælle de 110 deltagere om en forening i vækst – nu er der 818.000 medlemmer af Ældre Sagen, men mere interessant er de resultater, foreningen sikrer på det sundheds-og ældrepolitiske område. Det er resultater skabt i kraft af et aktivt lobbyarbejde fra foreningens ledelse og administration. Som eksempel på de gode resultater nævnte formanden, at regeringen efter stort pres har opgivet planerne om at forhøje pensionsalderen fra 2025 og som et andet eksempel, afskaffelse af kravet om at personer over 75 skal have lægeattest ved fornyelse af kørekortet. Også på ældreplejeområdet har man haft indflydelse, bl.a. ved at medvirke til skærpede regler for private plejefirmaer og sikre midler til skærpet tilsyn med ældreplejen.

I det lokale arbejde i foreningen i 2017 valgte de tre lokalafdelinger Hadsten, Hinnerup og Hammel at benytte valgåret til gennem læserbrev og et opfølgende valgmøde, at sætte fokus på nogle konkrete ældrepolitiske problemområder, som personalenormeringen, demens, rehabilitering mm. Og efterlyste i denne forbindelse en demens- og pårørende politik i kommunen. I april mødes repræsentanter for de tre afdelinger med Borgmester og Sundheds- og socialudvalgsformanden, for at følge op på valgmødedebatten.

I Hadsten afdelingen har der været travlhed året igennem.  Der er brug for foreningens frivillige på alle områder og man kan sagtens bruge flere. Erfaringerne fra de ”Spis sammen arrangementer” man har afholdt i 2017 har være meget positive, så man fortsætter i 2018, hvor første gang er tirsdag d. 17. april. Der har også været stor tilslutning til de forskellige medlemsarrangementer og -aktiviteter, der retter sig mod alle vores ca. 2100 medlemmer. Det gælder både foredrag, underholdning, udflugter, virksomhedsbesøg, kreative aktiviteter osv.

Valget til bestyrelse bød på nyvalg til Irma Katholm, der blev valgt til suppleant i bestyrelsen. Hvad de enkelte bestyrelsesmedlemmer og de øvrige frivillige har af opgave i foreningen, kan man læse om på foreningens hjemmesiden eller i det trykte årsprogram, der udsendes i april.

 Formand Niels Mark.

Formanden sluttede beretningen med at rette en særlig tak de frivillige for deres flotte arbejde og glædede sig over, at der også i år er hæderstegn og blomster til frivillige. Anita Nielsen og Connie Præstegaard fik 20 års nålen som frivillige og Henny Sørensen og Kirsten Kristensen 10 års nålen som frivillige. Det blev markeret med tak, blomster og bifald.

 

                                           

 

          PingvinNyt gratulerer  

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...