|

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse.

Lars Storgaard, Det Konservative Folkeparti
 
Knap hver fjerde skoleelev i Favrskov har i år valgt at søge en erhvervsuddannelse. Helt præcist er tallet 22,9 procent, mens tallet sidste år var på 18,3 procent – en stigning på 4,6 procentpoint.

Favrskov Kommune har i de senere år, blandt andet i samarbejde med erhvervsskolerne, iværksat flere initiativer, der skal øge interessen for erhvervsuddannelserne, og formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Storgaard, er glad for, at indsatsen ser ud til at virke.

– Det er en flot stigning, og jeg glæder mig meget over, at det går den rigtige vej. Der venter de unge med en erhvervsuddannelse et godt og spændende arbejdsliv, hvor der bliver rift om dem. Vi gør i Favrskov meget for at gøre de unge opmærksomme på alle de spændende erhvervsuddannelser, som i nogle år er blevet lidt overset af de unge, og den indsats holder vi fast i, for det ser ud til, at den virker. I den forbindelse vil jeg gerne takke alle de virksomheder, der bakker op om vores indsats og åbner dørene for vores skoleelever, siger Lars Storgaard.

Hvert år kommer alle elever i kommunens ottendeklasser til DM i Skills, der er danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser. Samtidig kommer mange klasser på virksomhedsbesøg for at få et indblik i de mange forskellige opgaver, der er på virksomhederne, og for at møde personer, der selv har taget en erhvervsuddannelse. Endelig har eleverne i de ældste klasser fået bedre muligheder for at komme i erhvervspraktik i en virksomhed.

Birgit Liin , Venstre

Birgit Liin er formand for Børne- og Skoleudvalget i Favrskov, og hun hæfter sig ved det store arbejde, som skolerne gør for at løfte opgaven med at præsentere eleverne for de mange uddannelsesmuligheder.

– Alle unge har en idé om, hvad gymnasiet er for en størrelse, men der er mange elever, der bliver overrasket over alle de interessante uddannelser, der hører under erhvervsuddannelserne. Og det er uddannelser, som de faktisk godt kan se sig selv i. Vi har nogle engagerede lærere og uddannelsesvejledere på både folkeskoler og erhvervsskoler, som i fællesskab gør et flot arbejde med at vise eleverne, hvordan disse uddannelser bliver brugt ude i den virkelige verden. Jeg ved, at indsatsen har haft direkte indflydelse på nogle elevers valg af uddannelse, og det gør mig så glad, at vi har kunnet hjælpe med at afklare noget så vigtigt som en uddannelse. Nu er det vigtigt, at vi begynder at kigge frem mod målet om 30 procents søgning til erhvervsuddannelserne i 2025, siger Birgit Liin.

Stigningen i søgningen til erhvervsuddannelserne svarer til faldet i søgningen til det almindelige gymnasium. Søgningen til de tekniske uddannelser HTX og HHX har oplevet cirka samme søgning som sidste år.

Erhvervsuddannelserne er en bred palet og omfatter alt lige fra uddannelser til mediegrafiker, sosu-hjælper og landmand til tømrer, advokatsekretær og anlægsgartner. Undervisningsministeriets mål er, at 25 procent af danske skolelever skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020, mens tallet skal være på 30 procent i 2025.

Dato:29. marts 2019
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Sct. Hans fejring i Lyngå

Sct. Hans fejring i Lyngå

Borgerforeningens Sankt Hans arrangement blev en succes :-) Godt vejr fik mange til at kigge forbi "bag præstegården". God båltale af Bent Engelbrecht, Haldum.Flot og glad heks. Gode pølser og kager og godt øl og kaffe. Kort og godt en ... læs mere
Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Musikgudstjeneste i Vissing Kirke

Sommerkirke søndag d. 30. juni kl. 19.00 ... læs mere
Glædelig midsommer-jul

Glædelig midsommer-jul

I dag den 24. juni er vi nøjagtig lige langt fra juleaften 2018 og juleaften 2019. Man kan med andre ord ikke komme på længere afstand af julen. Men i Hadsten har julen varet helt frem til ugen før Sankthans ... læs mere
Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup

Opfølgning på branden i Hinnerup, som nu er under efterslukning ... læs mere
Brand på Kløvervej i Hinnerup

Brand på Kløvervej i Hinnerup

østjyllands Opliti oplyser ... læs mere
Stor tilfredshed med kultursatsning

Stor tilfredshed med kultursatsning

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur ... læs mere
DØDSFALD

DØDSFALD

Fhv. rektor Jørgen Christiansen ... læs mere
Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Favrskov Kommune skal have en borgervenlig hjemmeside

Af Birgit Liin, medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre ... læs mere
annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

annonce : Sand betyder professionel, grundig og nærværendende

Erik Sand er 45 år gammel, familiemenneske og assurandør for GF forsikring. Han har flere års erfaring med at sælge forsikringer men synes at fundet et godt professionelt og personligt match hos GF forsikring ... læs mere
Loading...