|

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse.

Lars Storgaard, Det Konservative Folkeparti
 
Knap hver fjerde skoleelev i Favrskov har i år valgt at søge en erhvervsuddannelse. Helt præcist er tallet 22,9 procent, mens tallet sidste år var på 18,3 procent – en stigning på 4,6 procentpoint.

Favrskov Kommune har i de senere år, blandt andet i samarbejde med erhvervsskolerne, iværksat flere initiativer, der skal øge interessen for erhvervsuddannelserne, og formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Lars Storgaard, er glad for, at indsatsen ser ud til at virke.

– Det er en flot stigning, og jeg glæder mig meget over, at det går den rigtige vej. Der venter de unge med en erhvervsuddannelse et godt og spændende arbejdsliv, hvor der bliver rift om dem. Vi gør i Favrskov meget for at gøre de unge opmærksomme på alle de spændende erhvervsuddannelser, som i nogle år er blevet lidt overset af de unge, og den indsats holder vi fast i, for det ser ud til, at den virker. I den forbindelse vil jeg gerne takke alle de virksomheder, der bakker op om vores indsats og åbner dørene for vores skoleelever, siger Lars Storgaard.

Hvert år kommer alle elever i kommunens ottendeklasser til DM i Skills, der er danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser. Samtidig kommer mange klasser på virksomhedsbesøg for at få et indblik i de mange forskellige opgaver, der er på virksomhederne, og for at møde personer, der selv har taget en erhvervsuddannelse. Endelig har eleverne i de ældste klasser fået bedre muligheder for at komme i erhvervspraktik i en virksomhed.

Birgit Liin , Venstre

Birgit Liin er formand for Børne- og Skoleudvalget i Favrskov, og hun hæfter sig ved det store arbejde, som skolerne gør for at løfte opgaven med at præsentere eleverne for de mange uddannelsesmuligheder.

– Alle unge har en idé om, hvad gymnasiet er for en størrelse, men der er mange elever, der bliver overrasket over alle de interessante uddannelser, der hører under erhvervsuddannelserne. Og det er uddannelser, som de faktisk godt kan se sig selv i. Vi har nogle engagerede lærere og uddannelsesvejledere på både folkeskoler og erhvervsskoler, som i fællesskab gør et flot arbejde med at vise eleverne, hvordan disse uddannelser bliver brugt ude i den virkelige verden. Jeg ved, at indsatsen har haft direkte indflydelse på nogle elevers valg af uddannelse, og det gør mig så glad, at vi har kunnet hjælpe med at afklare noget så vigtigt som en uddannelse. Nu er det vigtigt, at vi begynder at kigge frem mod målet om 30 procents søgning til erhvervsuddannelserne i 2025, siger Birgit Liin.

Stigningen i søgningen til erhvervsuddannelserne svarer til faldet i søgningen til det almindelige gymnasium. Søgningen til de tekniske uddannelser HTX og HHX har oplevet cirka samme søgning som sidste år.

Erhvervsuddannelserne er en bred palet og omfatter alt lige fra uddannelser til mediegrafiker, sosu-hjælper og landmand til tømrer, advokatsekretær og anlægsgartner. Undervisningsministeriets mål er, at 25 procent af danske skolelever skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020, mens tallet skal være på 30 procent i 2025.

Dato:29. marts 2019
 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med buskerne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten i dag mandag

Så er det mandag og din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Loading...