|

FLOVT Favrskov!!!

Sagsbehandlere hos Favrskov Kommune skal på skolebænken hos Ankestyrelsen

Over halvdelen af de afgjorte sager på børne- og familieområdet i Favrskov Kommune bliver omgjort i Ankestyrelsen.

Hele 54 procent af alle sager bliver omgjort, hvilket vil sige at sagen enten sendes retur til kommunen med krav om ny behandling, eller afgørelsen ændres af Ankestyrelsen.

Størstedelen af omgørelserne skyldes, at sagerne ifølge Ankestyrelsen ikke er blevet tilstrækkeligt oplyst og undersøgt. Dermed er kvaliteten af sagsbehandlingen ikke god nok, vurderer Børn og Skole i Favrskov Kommune selv…

”Det er for højt et tal, og derfor gør vi også noget aktivt for at nedbringe det. Vi har som den første kommune i Danmark iværksat et undervisningsforløb med Ankestyrelsen. Det forventer jeg vil nedbringe antallet af omgjorte sager markant”, siger Helle Støve, Børne- og Familiechef i Favrskov Kommune til Jyllands Posten.

Ifølge samme avis fordeler de 54 procent omgjorte sager sig med 29 procentpoint af sagerne, som er hjemvist, mens 25 procentpoint er ændret.

En hjemvist sag betyder, at Ankestyrelsen sender sagen tilbage til kommunen igen med krav om, at de skal behandle og afgøre sagen på ny.

En ændring af sagen betyder, at afgørelsen er forkert, og at Ankestyrelsen har ophævet afgørelsen, og dermed tegner der sig et billede af, at over hver anden sag enten ikke er behandlet grundigt nok eller decideret afgjort forkert i Favrskov Kommune.                                                                        

Et komplekst område
Sagerne, der oftest bliver omgjort eller hjemvist, er sager inden for pasningstilbud, hjemmetræning, merudgiftsydelse, tabt arbejdsfortjeneste og personlig hjælp og ledsagelse.

”Der skal meget dokumentation til inden for disse områder, og det gør sagerne meget komplekse at løse. Det er formentlig derfor, at nogle af sagerne bliver hjemvist igen”, udtaler Helle Støve til Jyllands Posten.

I løbet af 2019 gennemføres analyse- og læringsforløbet af Ankestyrelsen med det formål at øge kvaliteten i sagsbehandlingen, så der fremover bliver færre omgjorte eller hjemviste afgørelser fra netop Ankestyrelsen. Og det glæder Børne- og Familiechefen:
”Vi er kun interesserede i at blive dygtigere, så vi er meget glade for, at vi får lov at få denne her undervisning”.

Faldende udgifter
Foreningen Favrskov Børns Rettigheder stillede tilbage i december spørgsmål til Favrskovs byråd vedrørende omgørelsesprocenten.

Konkret stiller foreningen spørgsmål til Favrskov Kommune om, hvorvidt de faldende udgifter til merudgifter ved at have børn med handicap (-86 pct.) og tabt arbejdsfortjeneste (-44 pct.) siden 2011 på børne- og handicapområdet kan have en kobling til det høje antal af omgjorte sager i Ankestyrelsen.
“Det er vanskeligt at svare på, om der er sammenhæng mellem udgiftsniveau og antal omgjorte ankesager. Børn og Skole arbejder løbende med at sikre så god en sagsbehandling som muligt, og vi er generelt meget optaget af, at det er så få afgørelser som muligt, omgjort i forbindelse med en eventuel ankesag”, lød det officielle svar fra byrådet.

Hvem sagde ”Godaw mand økseskaft”?

Ankestyrelsen har også det seneste halvandet år ændret i godt 40 procent af klagesagerne på hele børne- og familieområdet og i mere end 25 procent af klagesagerne på social- og sundhedsområdet i Favrskov Kommune.

Noget kunne tyde på, at det er tiltrængt at få opkvalificeret  kommunens sagsbehandlere…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Du skal til Veteranhøstdagene i Weekenden 27. og 28-juli på Holkjærgård

Igen i år vises der masser af veteran-køretøjer og veteran-landbrugsmaskiner - der pløjes ,harves og høstes m.m. - og så er der også masser af oplevelser til børnene ... læs mere
Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Snart får 80.000 boligejere tilbudt ny ejendomsvurdering

Efter sommerferien vil 80.000 boligejere få tilbudt en vejledende ejendomsvurdering, der skal erstatte den nuværende offentlige vurdering ... læs mere
Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Så lang tid bor en dansker i gennemsnit i hus og ejerlejlighed

Husejere bor langt længere tid i det samme hus, før de sælger det, end lejlighedsejere, og der er store regionale forskelle. Se tallene her ... læs mere
Tzatziki uden dansk mærkning

Tzatziki uden dansk mærkning

Tilbagetrukne Fødevarer ... læs mere
Færdselsuheld

Færdselsuheld

Østjyllands Politi oplysert ... læs mere
Indbrud i Hinnerup

Indbrud i Hinnerup

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Kære ‘Sat på spidsen’

Kære ‘Sat på spidsen’

Jeg har noteret mig jeres oprigtige bekymring for, om den nytiltrådte socialistiske regering nu sender Laurbjergs trinbræt i syltekrukken sammen med alle de andre trafikprojekter, som ellers var med i den tidligere regerings store trafikaftale, der blev indgået sammen med ... læs mere
Loading...