|

FLOVT Favrskov!!!

Sagsbehandlere hos Favrskov Kommune skal på skolebænken hos Ankestyrelsen

Over halvdelen af de afgjorte sager på børne- og familieområdet i Favrskov Kommune bliver omgjort i Ankestyrelsen.

Hele 54 procent af alle sager bliver omgjort, hvilket vil sige at sagen enten sendes retur til kommunen med krav om ny behandling, eller afgørelsen ændres af Ankestyrelsen.

Størstedelen af omgørelserne skyldes, at sagerne ifølge Ankestyrelsen ikke er blevet tilstrækkeligt oplyst og undersøgt. Dermed er kvaliteten af sagsbehandlingen ikke god nok, vurderer Børn og Skole i Favrskov Kommune selv…

”Det er for højt et tal, og derfor gør vi også noget aktivt for at nedbringe det. Vi har som den første kommune i Danmark iværksat et undervisningsforløb med Ankestyrelsen. Det forventer jeg vil nedbringe antallet af omgjorte sager markant”, siger Helle Støve, Børne- og Familiechef i Favrskov Kommune til Jyllands Posten.

Ifølge samme avis fordeler de 54 procent omgjorte sager sig med 29 procentpoint af sagerne, som er hjemvist, mens 25 procentpoint er ændret.

En hjemvist sag betyder, at Ankestyrelsen sender sagen tilbage til kommunen igen med krav om, at de skal behandle og afgøre sagen på ny.

En ændring af sagen betyder, at afgørelsen er forkert, og at Ankestyrelsen har ophævet afgørelsen, og dermed tegner der sig et billede af, at over hver anden sag enten ikke er behandlet grundigt nok eller decideret afgjort forkert i Favrskov Kommune.                                                                        

Et komplekst område
Sagerne, der oftest bliver omgjort eller hjemvist, er sager inden for pasningstilbud, hjemmetræning, merudgiftsydelse, tabt arbejdsfortjeneste og personlig hjælp og ledsagelse.

”Der skal meget dokumentation til inden for disse områder, og det gør sagerne meget komplekse at løse. Det er formentlig derfor, at nogle af sagerne bliver hjemvist igen”, udtaler Helle Støve til Jyllands Posten.

I løbet af 2019 gennemføres analyse- og læringsforløbet af Ankestyrelsen med det formål at øge kvaliteten i sagsbehandlingen, så der fremover bliver færre omgjorte eller hjemviste afgørelser fra netop Ankestyrelsen. Og det glæder Børne- og Familiechefen:
”Vi er kun interesserede i at blive dygtigere, så vi er meget glade for, at vi får lov at få denne her undervisning”.

Faldende udgifter
Foreningen Favrskov Børns Rettigheder stillede tilbage i december spørgsmål til Favrskovs byråd vedrørende omgørelsesprocenten.

Konkret stiller foreningen spørgsmål til Favrskov Kommune om, hvorvidt de faldende udgifter til merudgifter ved at have børn med handicap (-86 pct.) og tabt arbejdsfortjeneste (-44 pct.) siden 2011 på børne- og handicapområdet kan have en kobling til det høje antal af omgjorte sager i Ankestyrelsen.
“Det er vanskeligt at svare på, om der er sammenhæng mellem udgiftsniveau og antal omgjorte ankesager. Børn og Skole arbejder løbende med at sikre så god en sagsbehandling som muligt, og vi er generelt meget optaget af, at det er så få afgørelser som muligt, omgjort i forbindelse med en eventuel ankesag”, lød det officielle svar fra byrådet.

Hvem sagde ”Godaw mand økseskaft”?

Ankestyrelsen har også det seneste halvandet år ændret i godt 40 procent af klagesagerne på hele børne- og familieområdet og i mere end 25 procent af klagesagerne på social- og sundhedsområdet i Favrskov Kommune.

Noget kunne tyde på, at det er tiltrængt at få opkvalificeret  kommunens sagsbehandlere…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Klimaændringer – Den danske vinkel

Klimaændringer – Den danske vinkel

Livestreamet foredrag fra Aarhus universitet ... læs mere
Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

Nyt liv i den gamle hjulfabrik.

PingvinNyt har besøgt Direktør Ruben M. Andersen, Loebeshop og han viser os rundt og fortæller hvor langt de nået i deres ny WEB-hotel ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 404.

Ugens naturbilleder nr. 404.

Vinterferien er over os, og det er en kærkommen lejlighed til at komme ud i den friske luft - her kommer du med på en tur ad Østergårdsvej ved Laurbjerg/Houlbjerg ... læs mere
Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

Nu stiger eller falder prisen for mange fjernvarme-kunder

De fleste fjernvarmeforbrugere skal betale mere for at få opvarmet deres bolig i 2019 end i 2018. Det viser nye tal fra Forsyningstilsynet ... læs mere
Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Der er ved at komme liv tilbage i Hadsten Centret

Det gamle indkøbscenter er godt på vej til at blive omdannet til et sundhedshus ... læs mere
Krænkelse i den blå sangbog.

Krænkelse i den blå sangbog.

”Sang fra den blå” begynder altid sangdagen med 162 ”Den danske sang…” ... læs mere
Efterlysning - 14.02.2018 Pavia er stadigvæk ikke fundet

Efterlysning – 14.02.2018 Pavia er stadigvæk ikke fundet

Østjyllands Politi beder befolkningen om hjælp til at finde 47-årige Pavia Henrik Anton Hamann, der har været forsvundet siden tidligt søndag morgen ... læs mere
Thomas Grønnemark kommer til Hadsten

Thomas Grønnemark kommer til Hadsten

Den daglige arbejdsgiver hedder Liverpool Football Club, chefen hedder Jürgen Klopp og folkene der arbejdes på, hedder Mohammed Salah, Virgil Van Dijk og andre store stjernespillere, der til daglig tjener millioner af kroner ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
Loading...