|

FLOVT Favrskov!!!

Sagsbehandlere hos Favrskov Kommune skal på skolebænken hos Ankestyrelsen

Over halvdelen af de afgjorte sager på børne- og familieområdet i Favrskov Kommune bliver omgjort i Ankestyrelsen.

Hele 54 procent af alle sager bliver omgjort, hvilket vil sige at sagen enten sendes retur til kommunen med krav om ny behandling, eller afgørelsen ændres af Ankestyrelsen.

Størstedelen af omgørelserne skyldes, at sagerne ifølge Ankestyrelsen ikke er blevet tilstrækkeligt oplyst og undersøgt. Dermed er kvaliteten af sagsbehandlingen ikke god nok, vurderer Børn og Skole i Favrskov Kommune selv…

”Det er for højt et tal, og derfor gør vi også noget aktivt for at nedbringe det. Vi har som den første kommune i Danmark iværksat et undervisningsforløb med Ankestyrelsen. Det forventer jeg vil nedbringe antallet af omgjorte sager markant”, siger Helle Støve, Børne- og Familiechef i Favrskov Kommune til Jyllands Posten.

Ifølge samme avis fordeler de 54 procent omgjorte sager sig med 29 procentpoint af sagerne, som er hjemvist, mens 25 procentpoint er ændret.

En hjemvist sag betyder, at Ankestyrelsen sender sagen tilbage til kommunen igen med krav om, at de skal behandle og afgøre sagen på ny.

En ændring af sagen betyder, at afgørelsen er forkert, og at Ankestyrelsen har ophævet afgørelsen, og dermed tegner der sig et billede af, at over hver anden sag enten ikke er behandlet grundigt nok eller decideret afgjort forkert i Favrskov Kommune.                                                                        

Et komplekst område
Sagerne, der oftest bliver omgjort eller hjemvist, er sager inden for pasningstilbud, hjemmetræning, merudgiftsydelse, tabt arbejdsfortjeneste og personlig hjælp og ledsagelse.

”Der skal meget dokumentation til inden for disse områder, og det gør sagerne meget komplekse at løse. Det er formentlig derfor, at nogle af sagerne bliver hjemvist igen”, udtaler Helle Støve til Jyllands Posten.

I løbet af 2019 gennemføres analyse- og læringsforløbet af Ankestyrelsen med det formål at øge kvaliteten i sagsbehandlingen, så der fremover bliver færre omgjorte eller hjemviste afgørelser fra netop Ankestyrelsen. Og det glæder Børne- og Familiechefen:
”Vi er kun interesserede i at blive dygtigere, så vi er meget glade for, at vi får lov at få denne her undervisning”.

Faldende udgifter
Foreningen Favrskov Børns Rettigheder stillede tilbage i december spørgsmål til Favrskovs byråd vedrørende omgørelsesprocenten.

Konkret stiller foreningen spørgsmål til Favrskov Kommune om, hvorvidt de faldende udgifter til merudgifter ved at have børn med handicap (-86 pct.) og tabt arbejdsfortjeneste (-44 pct.) siden 2011 på børne- og handicapområdet kan have en kobling til det høje antal af omgjorte sager i Ankestyrelsen.
“Det er vanskeligt at svare på, om der er sammenhæng mellem udgiftsniveau og antal omgjorte ankesager. Børn og Skole arbejder løbende med at sikre så god en sagsbehandling som muligt, og vi er generelt meget optaget af, at det er så få afgørelser som muligt, omgjort i forbindelse med en eventuel ankesag”, lød det officielle svar fra byrådet.

Hvem sagde ”Godaw mand økseskaft”?

Ankestyrelsen har også det seneste halvandet år ændret i godt 40 procent af klagesagerne på hele børne- og familieområdet og i mere end 25 procent af klagesagerne på social- og sundhedsområdet i Favrskov Kommune.

Noget kunne tyde på, at det er tiltrængt at få opkvalificeret  kommunens sagsbehandlere…

post@eigiljacobsen.dk

SAT PÅ SPIDSEN’ skrives og redigeres af Eigil Jacobsen

Klummen spidder hverdagens nyheder og tildragelser. Både lokalt og nationalt.

Og altid helt respektløst. Ingen kan vide sig sikker på ikke at blive ”sat på spidsen”.

Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

DET ER DERIGENNEM, LYSET SLIPPER IND

Forleden oplevede jeg i Favrskov Revyen et Leonard Cohen-inspireret nummer. Det fik mig til at genlæse denne fremragende klumme af Ole Juul. Uanset hvor sort det ser ud, må man tro på fremtiden. På at lyset slipper ind ... læs mere
Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Er Falck ved at køre sig selv i grøften?

Set i lyset af den beskidte møgsag i Region Syd, hvor Falck blev taget med bukserne nede, er det ubegribeligt, at de vil behandle trofaste kunder som jaget vildt for aggressive telefonsælgere ... læs mere
Afrimning af køleskab gik galt

Afrimning af køleskab gik galt

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
9.april 1940 og 9. april 1945

9.april 1940 og 9. april 1945

Af Herluf Nydam , Lokalarkivet ... læs mere
Barndommen har en værdi i sig selv

Barndommen har en værdi i sig selv

Af byrådsmedlem Birgit Liin (V), medlem af Favrskov Byråd, Formand for Børne- og Skoleudvalget, Hvidtjørnevej 3, Laurbjerg, 8870 Langå ... læs mere
Gasolin Auktion på Værket i Randers

Gasolin Auktion på Værket i Randers

PingvinNyts fotograf Rudi Daugsch besøgte auktionen og fortæller derfra ... læs mere
Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?   

Hvor ofte vasker og pudser du dine vinduer?  

Der stor forskel på hvor tit danskere vasker deres vinduer ... læs mere
Revyen favnede langt bredere i år

Revyen favnede langt bredere i år

Anmeldelse af Fvh. redaktør Sven Erik Ginge ... læs mere
Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Tag på virksomhedsbesøg i klimaugerne

Flere af Favrskovs virksomheder inviterer indenfor i Klimaugerne 2019. Se her hvor og hvornår ... læs mere
Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Flot søgning til erhvervsuddannelserne i Favrskov

Søgningen til erhvervsuddannelserne har i Favrskov taget et flot hop til knap 23 procent. Favrskov er dermed tæt på at opfylde 2020-målet om, at hver fjerde elev skal vælge en erhvervsuddannelse ... læs mere
Loading...