|

FØDSELSDAG

Hanne Rosenkvist fylder 80 torsdag den 21. april…

GRATULERER…

Tekst og billeder: Kurt Villy Svendsen

 

Tilbage i tiden, når de unge, smukke kvindelige bankelever fra Handelsbanken i Randers havde fyraften, og alting var afstemt, forsynet med flueben og sat på plads, hvilket ingen kendte det nøjagtige klokkeslæt på, var der et leben og en snakken og en kommen til ved bankens bagindgang – personaleindgangen i porten ved Køsters Boghandel; ind i gården og ned af trappen.

Det var de unge mænd – kæresterne – der stod og trippede og fik kolde fødder i ventetiden, så de måtte være tålmodige.

En af de håbefulde hed Ove, og han var faldet for Hanne, der var datter af maskinarbejder Svend Aage Tingholm og fru Herdis, men Hanne Tingholm blev en rigtig borgmesterpige, idet hendes far senere blev hele Randers´ legendariske førstemand.

Borgmesterdatteren blev gift med Ove, og i dag er hun hele Hadstens Hanne Rosenkvist, og det er i stationsbyen, mellem Randers og Århus, hun har udøvet sit virke det meste af livet, for her blev hun travlt beskæftiget med mand og to børn.

Hanne Rosenkvist får tingene til at gå op i en højere enhed, hvilket gemalen kan skrive under på. Hvis ikke Ove havde haft sin Hanne, var vi ikke blevet beriget med de utallige gode historier, han gennem årene glædede byen med.

Det er nemlig Hanne, der har stået for renskrivningen af samtlige beretninger, så de senere kunne omsættes til et forståeligt tryk.

Hanne Rosenkvist har en prægtig sangstemme og var formand for Hadsten blandede Kor i næsten 25 år, ligesom hun har været involveret i bestyrelsesarbejde i kulturhusregi og husholdningskredsen. Mange andre af byens foreninger har ligeledes nydt godt af hendes aktive medvirken.

Hanne Rosenkvist er en videbegærlig kvinde, der har taget kurser i både fransk og italiensk, ligesom hun i nyere tid er blevet fuldt fortrolig med computerens betjening, hvilket – igen – Ove nyder godt af, for på den måde holder parret sig ajour med det digitale liv og kommer på nem vis i kontakt med børn og børnebørn – selv på langdistancen med sønnen i USA.

Gennem årene har Hanne Rosenkvist foretaget adskillige rejser ud i den store verden – eller mange smutture til Skagen – hvor musik, kultur og god mad har stået højt i rejseplanerne. Og så har hun – ikke at forglemme – på bedste vis holdt styr på det fælles hjem.

Jo, Ove Rosenkvist var heldig, at han udstod de frysende tæers kvaler i ventetiden udenfor Handelsbanken i Randers dengang, og at Hanne bed på.

En bedre livsledsagerske kunne han ikke have ønsket sig, og i morgen – den 21. april – fylder Hanne Rosenkvist 80 år.

Lad os håbe, det bliver til mange flere og lige så gode år i ”Svanen”,Søndergade 1.

 

HJERTELIG TIL LYKKE!

 

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.KUNSTEN AT GJØRE PENGE – 4. del

KUNSTEN AT GJØRE PENGE – 4. del

PingvinNyt.dk hjælper dig til øget velstand i disse urolige økonomiske tider med P.T. BARNUMs nyttige bog, der giver ”GODE RAAD OG VINK TIL AT SKABE SIG EN FORMUE” ... læs mere
Stemningsbilleder fra Grundlovsfejring i Lyngå Præstegård

Stemningsbilleder fra Grundlovsfejring i Lyngå Præstegård

Præstegården dannede rammen om Grundlovsfejring på bedste vis med grundlovstale af borgmester Lars Storgaard, sang, fællesspisning og musik af Hinnerup Garden ... læs mere
GLÆDELIG PINSE

GLÆDELIG PINSE

Så fik vi den endelig at se igen: Solen! Nu må vi ud og se den danse... :-) ... læs mere
I DAG FEJRER VI DANMARKS GRUNDLOV

I DAG FEJRER VI DANMARKS GRUNDLOV

PingvinNyt.dk har fået dette digt af Hans Jørgen Buchberg ... læs mere
Dødelighed hos pattegrise slår ny rekord: 29.500 dør om dagen. Hver dag!

Dødelighed hos pattegrise slår ny rekord: 29.500 dør om dagen. Hver dag!

Knap hver fjerde pattegris i svineproduktionen dør i forbindelse med fødslen, viser nye tal. Det svarer til knap 30.000 pattegrise om dagen, hvilket er ny rekord… ... læs mere
Hadsten Mesterskabet i golf 2022

Hadsten Mesterskabet i golf 2022

Vejret var gråt, men humøret højt, da Hammel Golf Klub lagde græs til årets mesterskab ... læs mere
Brug for hjælp til MitID?

Brug for hjælp til MitID?

Hadsten Computer i Østergade tilbyder at hjælpe ... læs mere
MIN ÆLDSTE FÆTTER

MIN ÆLDSTE FÆTTER

Hjallerup Marked afvikles netop nu. Kurt Villy ser tilbage - og sender en tanke til Pingvinnyts føljeton: "Kunsten at gjøre penge". Læs en pinsehistorie og kom i godt humør ... læs mere
FORFATTER FRA HADSTEN MED DEBUTROMAN

FORFATTER FRA HADSTEN MED DEBUTROMAN

Eigil Jacobsens debutroman - fortalt frit fra leveren - er ikke for sarte sjæle, men den er forfriskende godt skrevet; flabet og morsom. Krænkelsesapostlene kan godt spidse blyanten, men læs nu bogen færdig først ... læs mere
UD I NATUREN (77)

UD I NATUREN (77)

I dag cykler vi sommeren i møde - bl.a. på banestien til Laurbjerg ... læs mere
Danskernes ja er et kæmpe ja tak til øget EU-samarbejde

Danskernes ja er et kæmpe ja tak til øget EU-samarbejde

- men på baggrund af en bedrøveligt sløj valgdeltagelse… ... læs mere
Loading...