|

Fokus på erhvervsuddannelser virker

I Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner ligger Favrskov helt i top, når det gælder indsatsen for, at elever i folkeskolen skal prøve kræfter med en erhvervspraktik.

I Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner ligger Favrskov helt i top, når det gælder indsatsen for, at elever i folkeskolen skal prøve kræfter med en erhvervspraktik. Samtidig er andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, ifølge analysen steget fra 18 til 24 procent, og de gode takter på uddannelsesområdet glæder borgmester i Favrskov, Nils Borring.

 

– Vi gør meget for at bringe erhvervsuddannelserne i fokus hos de unge, og det er dejligt, at det ser ud til at virke. Vi har en række virksomheder, der virkelig bakker op om arbejdet og åbner dørene for de unge og giver dem mulighed for at se og prøve kræfter med alle de spændende erhverv, som de også kan vælge at uddanne sig inden for. Den indsats skruer vi yderligere op for i det kommende år, siger Nils Borring.

 

Byrådet i Favrskov har besluttet at gøre en ekstra indsats for at fremme de unges valg af erhvervsuddannelser, og derfor er der igangsat en lang række forskellige initiativer, der omfatter elever på flere klassetrin. Den jydske Haandværkerskolehar blandt andet etableret særlige undervisningsforløb og valgfag for de ældste skoleelever, mens elever fra 3. til 6. klassetrin har været på besøg på Aarhus Tech og Tradium for at bygge et hus i målestoksforholdet 1:20.

 

– Vi oplever en stor og positiv interesse for at deltage i aktiviteterne på erhvervsskolerne, hvor eleverne får mulighed for komme helt tæt på håndværksfagene. På sigt håber vi naturligvis på, at det smitter af på søgningen til uddannelserne inden for bygge- og anlægsbranchen, siger Nils Borring.

Erhvervsanalysen viser desuden, at beskæftigelsen i Favrskov er høj og langtidsledigheden lav, lige som de borgere, der oplever at blive ledige, hurtigt kommer i beskæftigelse igen.

 

Sammenlagt er Favrskov gået fra en 7. plads i sidste års analyse til en 20. plads i år. Det skyldes hovedsageligt, at Favrskov nogle gange vælger at gøre brug af præciseringer i forhold til AB18-betingelserne for bygge- og anlægsarbejde. Denne praksis betyder, at Favrskov på dette område flytter fra en førsteplads til en plads som nummer 57. Det bekymrer dog ikke borgmester Nils Borring.

 

– Vi træffer i byrådet de valg, der gavner Favrskov Kommune mest. Hvis vi vurderer, at der skal laves en præcisering til de anlægsopgaver, vi skal have udført, så gør vi det. Det koster, når Dansk Byggeri vurderer vores erhvervsvenlighed, men det tager vi med. Samlet set er vi tilfredse med at ligge i den bedste fjerdedel i analysen, som vi naturligvis vil gennemgå nøje for at finde inspiration til, hvor vi kan gøre det bedre fremadrettet, siger Nils Borring.

 

Se analysens samlede resultater på www.erhvervsvenlighed.dk.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Indbrud i Hadsten

Indbrud i Hadsten

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
annonce : TAG PROPPEN AF

annonce : TAG PROPPEN AF

Besøg vinhandler Peter Aschelund i Søndergade i Hadsten og få et godt tilbud ... læs mere
HADSTEN TRÆF 2019 - vi bliver endnu flere og flere

HADSTEN TRÆF 2019 – vi bliver endnu flere og flere

Gregers Petersen og Lars Toft-Hansen fortsætter med at tage kontakt til personer med tilknytning til Hadsten- vi mangler kun dig ... læs mere
Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

Politiets indsats mod spirituskørsel hen over sommeren 2019

I perioden fra fredag den 21. juni til og med tirsdag den 30. juli gennemførte politiet landet over en målrettet indsats mod spirituskørsel. Indsatsen var koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne Stop Spirituskørsel ... læs mere
Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Tilskud skal få landmænd med på at bytte jordarealer

Landmænd kan nu søge om til tilskud til at bytte arealer med andre landmænd gennem jordfordeling. Det kan spare tid på landevejen og penge for landmanden ... læs mere
Indvielse af Røde Kors PLUS EN - mere genbrug af byggematerialer

Indvielse af Røde Kors PLUS EN – mere genbrug af byggematerialer

Kom til indvielsen lørdag den 10. august klokken 10.00. Borgmesteren klipper den røde snor, der er kaffe og kage og mulighed for at være kreativ ... læs mere
Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Magisk realisme: Særudstilling hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus

Den 15. august åbner udstilling fra Galleri V58 i Uhresalen hos Hinnerup Bibliotek & Kulturhus ... læs mere
Hjælp os!

Hjælp os!

De Radikale søger hjælpere til at udvikle deres politik… ... læs mere
En Hadsten Træf sang

En Hadsten Træf sang

Når der er Hadsten Træf på søndag 11. august er der skrevet en ny sang specielt om Hadsten Træf ... læs mere
Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Husk din fiskemand er i Hadsten hver mandag

Din fiskemand MARK er på plads udenfor Kvickly i Hadsten ... læs mere
Klar til skolestart?

Klar til skolestart?

Nyhedsbrev fra Hadsten og Hinnerup Apotek ... læs mere
Loading...