|

Fokus på erhvervsuddannelser virker

I Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner ligger Favrskov helt i top, når det gælder indsatsen for, at elever i folkeskolen skal prøve kræfter med en erhvervspraktik.

I Dansk Byggeris årlige analyse af erhvervsvenligheden i de danske kommuner ligger Favrskov helt i top, når det gælder indsatsen for, at elever i folkeskolen skal prøve kræfter med en erhvervspraktik. Samtidig er andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, ifølge analysen steget fra 18 til 24 procent, og de gode takter på uddannelsesområdet glæder borgmester i Favrskov, Nils Borring.

 

– Vi gør meget for at bringe erhvervsuddannelserne i fokus hos de unge, og det er dejligt, at det ser ud til at virke. Vi har en række virksomheder, der virkelig bakker op om arbejdet og åbner dørene for de unge og giver dem mulighed for at se og prøve kræfter med alle de spændende erhverv, som de også kan vælge at uddanne sig inden for. Den indsats skruer vi yderligere op for i det kommende år, siger Nils Borring.

 

Byrådet i Favrskov har besluttet at gøre en ekstra indsats for at fremme de unges valg af erhvervsuddannelser, og derfor er der igangsat en lang række forskellige initiativer, der omfatter elever på flere klassetrin. Den jydske Haandværkerskolehar blandt andet etableret særlige undervisningsforløb og valgfag for de ældste skoleelever, mens elever fra 3. til 6. klassetrin har været på besøg på Aarhus Tech og Tradium for at bygge et hus i målestoksforholdet 1:20.

 

– Vi oplever en stor og positiv interesse for at deltage i aktiviteterne på erhvervsskolerne, hvor eleverne får mulighed for komme helt tæt på håndværksfagene. På sigt håber vi naturligvis på, at det smitter af på søgningen til uddannelserne inden for bygge- og anlægsbranchen, siger Nils Borring.

Erhvervsanalysen viser desuden, at beskæftigelsen i Favrskov er høj og langtidsledigheden lav, lige som de borgere, der oplever at blive ledige, hurtigt kommer i beskæftigelse igen.

 

Sammenlagt er Favrskov gået fra en 7. plads i sidste års analyse til en 20. plads i år. Det skyldes hovedsageligt, at Favrskov nogle gange vælger at gøre brug af præciseringer i forhold til AB18-betingelserne for bygge- og anlægsarbejde. Denne praksis betyder, at Favrskov på dette område flytter fra en førsteplads til en plads som nummer 57. Det bekymrer dog ikke borgmester Nils Borring.

 

– Vi træffer i byrådet de valg, der gavner Favrskov Kommune mest. Hvis vi vurderer, at der skal laves en præcisering til de anlægsopgaver, vi skal have udført, så gør vi det. Det koster, når Dansk Byggeri vurderer vores erhvervsvenlighed, men det tager vi med. Samlet set er vi tilfredse med at ligge i den bedste fjerdedel i analysen, som vi naturligvis vil gennemgå nøje for at finde inspiration til, hvor vi kan gøre det bedre fremadrettet, siger Nils Borring.

 

Se analysens samlede resultater på www.erhvervsvenlighed.dk.

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Røde Kors Butikken i Thorsø, har gjort noget af en scoop her i sommertiden.

Røde Kors Butikken i Thorsø, har gjort noget af en scoop her i sommertiden.

De har nemlig været så heldige at få del i en donation af tøj fra den kendte damekonfektion MASAI ... læs mere
½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

½ pris på entrébilletten hos Modelbane Europa

Modelbanen oplever en stor stigning i besøgstallet her i højsæsonen, hvor voksne kun skal betale 45 kr., børn 25 kr. og pensionister kun 40 kr. En familiebillet koster nu kun 115 kr ... læs mere
Foredrag med Daniel Svensson

Foredrag med Daniel Svensson

Mit livs kamp – på banen og udenfor banen ... læs mere
SENIORDANS starter

SENIORDANS starter

EVA sender en sommrhilsen ... læs mere
Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Favrskov Revyen er klar til at spille i efteråret.

Forestillingen hedder NYE TONER og er stort set identisk med den forestilling som var planlagt gennemført i marts ... læs mere
Pas på med ukrudtsbrænderen

Pas på med ukrudtsbrænderen

BRANDFARLIGT HAVEREDSKAB ... læs mere
annonce : Lej en PØLSEVOGN med "DET HELE" (læs ny historie)

annonce : Lej en PØLSEVOGN med “DET HELE” (læs ny historie)

Lej en komplet pølsevogn med alt hvad der hører sig til. Inklusiv en pølsemand/kvinde. 1964 : Læs yderligere NOSTALGI om tilladelse til at sælge Pølser med REMOULADE og AGURKESALAT ... læs mere
Ugens naturbilleder nr. 475.

Ugens naturbilleder nr. 475.

Sikke en drejning vejret har taget😖Men husk lige dette: UD PÅ TUR - ALDRIG SUR😊Her kommer fotos fra Kollerup møllesø samt fra søen og bøgeskoven i Skanderborg ... læs mere
Færdseksuheld

Færdseksuheld

Østjyllands politi oplyser ... læs mere
Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Stigende salg presser boligpriserne op på højeste niveau i 10 år

Nye juni-tal fra Boligsidens Markedsindeks viser stigende salgspriser for alle boligtyper. Det bringer den gennemsnitlige kvadratmeterpris for både villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse op på det højeste niveau i de seneste 10 år ... læs mere
Loading...