|

Fokus på konflikter i Hammel

I den seneste tid har en gruppe unge skabt uro og udøvet hærværk i Hammel. Favrskov Kommune har sammen med politiet, SSP-konsulenterne og de berørte skoler sat gang i flere tiltag for at løse konflikten og skabe tryghed

En større gruppe unge chikanerer i et område med stenkast og hvinende dæk. Samtidig har der sommeren igennem været rod, svineri og hærværk på cykelbanen bag ved det nye plejecenter Solhøj og især ved shelterpladsen ved Søndervangskolen i Hammel. Det har blandt andet betydet, at Favrskov Kommune nu har låst den opsatte container ved cykelbanen. Den havde borde og bænke, som man kunne bruge, når man var på cykelbanens område.

Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, holdt i går møde med blandt andre politiet, SSP-konsulenterne og de tre skoler i Hammel.
– Vi er meget opmærksomme på problematikken i Hammel, og det er vigtigt, at vi sætter hurtigt ind og får løst den her konflikt. Det skaber utryghed med denne uro. Politiet følger op i dag med at indkalde de involverede unge og deres forældre, og i de kommende uger vil skolerne og SSP følge op på politiets dialog med de unge, der også involverer nogle fra Thorsø-området, siger Anne Gammelby Lybecker.

Det er ofte sådan, at der er svineri og hærværk, hvor de unge opholder sig i sommerferien, men niveauet denne sommer har været værre end normalt.
– Vi tror, det skyldes en ’særlig rastløshed’ oven på et forår og en sommer med corona-restriktioner. Vi håber, at forholdene normaliseres, når børn og unge er tilbage på skolerne og ungdomsuddannelserne i næste uge, men vi følger udviklingen tæt, lyder det fra skolechefen.

Dato:06. august 2020

Senest opdateret:

06. august 2020

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.Man binder os på mund og hånd...

Man binder os på mund og hånd…

… men man kan ikke binde ånd! ... læs mere
BUM – og så stod tiden stille!

BUM – og så stod tiden stille!

Af motorredaktør Jørgen Kjær, Hadsten ... læs mere
Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Syng dig glad i Hadsten blandede Kor

Sådan siger vi i Hadsten blandede Kor, som nu starter ny sæson onsdag den 26. august kl. 19.30 ... læs mere
Møde om boliger med fællesskaber

Møde om boliger med fællesskaber

Overvejer du en bolig, hvor der er mulighed for en privat bolig plus et fællesskab med andre, så er dette møde noget for dig ... læs mere
2 færdselsuheld lørdag formiddag

2 færdselsuheld lørdag formiddag

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Kræftens Bekæmpelse - Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Kræftens Bekæmpelse – Vi glæder os til (måske) at se dig i morgen

Søndag går mange på gaden til den årlige landsindsamling, men desværre er det en helt anden indsamling end den, du kender ... læs mere
Arkivet er lukket indtil videre!

Arkivet er lukket indtil videre!

Som følge af Covid-19 kan vores gæster ikke besøge arkivet ... læs mere
Kære alle  Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Kære alle Det er med stor beklagelse, at styregruppen bag Hammel Hestemarked, ser sig nødsaget til at aflyse Hammel Hestemarked 2020.

Frijsenborgløbet og Hestemarkedsbanko, som jo er en meget stor del af Hestemarkedet, er naturligvis også aflyst ... læs mere
Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Søstre afsløret i tøj-trick i Kvickly

Østjyllands Politi oplyser ... læs mere
Loading...