|

Folkemødet for bilelskere på Wedelslund Gods sprængte alle rammer

Hadstens Motorredaktør Jørgen Kjær, der var medarrangør – var selvfølgelig i forreste række på Wedelslund Gods på fars dag den 5. juni – læs og se her

Træffet er åbent for både knallerter, motorcykler, personbiler og lastbiler ældre end 25 år.

 
Af Jørgen Kjær

Nok en gang blev rammerne sprængt, da der blev indbudt til Træf- og køretøjsdag den 5. juni på Wedelslund Gods. Her blev der nemlig i anledning af fars dag budt på gedigen råhygge i parken og på gårdspladsen god musik samt som prikken over det hele en helt forrygende flyveopvisning med et Spitfire jagerfly fra anden verdenskrig som det absolutte højdepunkt.

 

Der blev i løbet af dagen budt på både fadøl, sodavand grillmad, og pølser og som her kaffe fra et gammelt Folkevognsrugbrød – og der meldtes om så godt som udsolgt fra alle sider.


Der var dømt havefest fra morgenstunden, da portene åbnedes på fars dag – vejret var perfekt efter et lidt køligt forår og en forsommer, der også har ladt sig noget tilbage at ønske rent vejrmæssigt. Tusindvis af ejere af klassiske køretøjer havde pudset deres klenodie og strømmede til Wedelslund for at nyde dagen, hvor de vigtigste aktører jo var de mange klassiske køretøjer og deres ejere.


Der blev hygget igennem i den store park.

Tilstrømningen af klassiske køretøjer var så stor, at der flere gange måtte lukkes for adgangen til herlighederne. Men omkring 1.600 klassiske køretøjer blev alligevel klemt sammen i parken og på gårdspladsen.

Jaguar-klubben markerede deres 40-års jubilæum med en specialudstilling.

Man kunne så nyde hinandens selskab sammen med et par specialudstillinger og lidt god mad og drikke.

Den danske Jaguarklub havde således i anledning af deres 40-års jubilæum lavet en specialudstilling af Jaguarer gennem tiden. Klubben og deres jubilæum fortæller vi mere om i en senere udgave af VeteranPosten.

Som tidligere år prøvede man at samle de helt gamle køretøjer som Ford A.

Flyudstillingen med en snes veteranfly var velbesøgt, og opvisningen med et Spitfire jagerfly taler helt for sig – her tabte mangen mand bogstaveligt talt underkæben – ganske forrygende, og det bliver nok lidt svært, at finde på, hvad vi skal byde på næste år, funderer arrangørerne.

Overvældet over interessen

-Første gang vi lavede 5. juni træf på Wedelslund Gods, håbede vi på 3-400 køretøjer, og der kom 800. Sidste år kom vi op cirka 1.300, hvilket var hvad vi i vort stille sind også håbede på i år, men realiteterne ville det helt anderledes med cirka 2.000 klassiske køretøjer og omkring 6.000 betalende gæster. Dette medførte desværre, at al logistik nok en gang røg fløjten, og de mange hjælpere kom på ret så alvorligt overarbejde – vi takker dem for den store indsats. Vi vil selvfølgelig forsøge at tage højde for den store interesse til næste år, hvor vi fejrer vort 5. års jubilæum, forklarer arrangørerne.

-Vi ærgrer os meget over, der ikke blev plads til alle. Det beklager vi meget overfor dem, der kørte forgæves eller måtte parkere deres klassiker langt fra godset, understreger arrangørerne, Wedelslund Gods ved Jesper Ungstrup Nielsen, Wedelslund Classic Car Club, VeteranPosten ved Steen Jørgensen og Dansk Vintage Motor Club ved Jørgen Kjær, der nu med god grund kan kalde deres store ”havefest”, Træf- og Køretøjsdagen på Fars Dag for landets største træf af sin art.

Gæsterne til træffet var stået tidligt op – allerede før den officielle åbning kl. 9 havde 300 biler fundet vej til godset.

 

 

Skriv en kommentar


Kunne du lide denne artikel?

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag nyheder i din indbakke. Det er gratis.


Loading...

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Sara Kjærsgaard skifter til ligaklub

Stregspilleren Sara Kjærsgaard kom til Hadsten Håndbold fra TTH Holstebro i ligaen og nu forlader hun efter fire sæsoner klubben, til fordel for en ligaklub igen ... læs mere
Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Der er brug for dig i Røde Kors Butikken i Hadsten!

Vores gode butik i Hadsten har ledige frivillige jobs​!​ ... læs mere
Mandag er fiskedag i Hadsten

Mandag er fiskedag i Hadsten

FISK ER SUNDT - Besøg JJ-Fisk fra midt formiddag foran Kvickly i Hadsten ... læs mere
HADSTENS FREJDIGE SØMAND

HADSTENS FREJDIGE SØMAND

Fundet af et gammelt postkort ledte Kurt Villy på sporet af en saftig sømandshistorie. Fra dengang, skibene var af træ og mændene af jern ... læs mere
Racertalentet fra Volstrupvej

Racertalentet fra Volstrupvej

Martin Harritz Nielsen kører Formel 5 ... læs mere
SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

SPORTS-skribenter søges af PingvinNyt

Er det dig/jer vi mangler ? du behøver nødvendigvis ikke selv at kunne skrive, da størstedelen af arbejdet er, at indsamle og formidle allerede skrevne artikler om sporten i. Du er måske allerede idag medlem af en klub, som du ... læs mere
Royal Run

Royal Run

Vær med til at fejre Kronprins Frederik med hans 50 års fødsesldag ... læs mere
Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Pressemeddelelse fra Hadsten Bio:

Hadsten Bio – Nu med opera ... læs mere
GENERATION DUM!

GENERATION DUM!

På det seneste har vi på TV2 kunnet se, at det er ganske almindelig praksis, at gymnasieelever som den mest naturlige ting i verden pjækker fra undervisningen ... læs mere
Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Nyt tag og ventilationssystem til Inside

Bedre indeklima og et mindre el-forbrug bliver resultatet, når Kultur- og Sundhedscenter Inside i Hammel får nyt tagbelægning og ventilationssystem ... læs mere
NYT fra Favrskov Kommune

NYT fra Favrskov Kommune

Borgerservice river skrankerne ned ... læs mere
Loading...